Pozdrav Nikola, i dobrodošao na forum! Pogledaj ovu temu u kojoj se raspravlja o razlici između kvarcnih i mehaničkih satova. Mislim da je, kolko god banalno zvučalo, suština u prvom odgovoru na temu (koji je dao watchmag01).

Što se tiče izbora sata, ako će to biti kvarcni sat, mislim da je bilo koji koji ti se dopada u tom cenovnom rangu, a da je od renomiranog proizvođača: pre svega, Citizen, Casio, Seiko.

Što se automatike tiče, tu mislim da je Seiko manje-više bez konkurencije u tom cenovnom rangu. Počev od legendarne serije Seiko 5 satova, čiji jedini nedostatak može biti nešto manji prečnik sata (oko 38mm uglavnom). Seiko 5 Sports serija nudi nešto veće modele, dok je SKX007, ronilački sat, živa legenda. Da spomenem još Black monster i dosta za početak, bar što se tiče seika

Inače Seiko karakteriše izuzetno jaka luminacija (svetlenje u mraku kazaljki i brojeva) čak i kod jeftinih modela.
uh, raspisah se ja dosta o mehanici, ali eto, da rezimiram šta sam hteo reći:

Svaki sat koji se tebi dopadne biće dobra kupovina. uz ogradu, da treba birati renomirane proizvođače satova sa dugom tradicijom (Seiko, Citizen, Casio), a izbegavati modne satove poput Police, Fossil, DKNY, pa čak i Swatch (mnogi ljudi tvrde da je Swatch daleko od onoga što je nekada bio po kvalitetu).

Pozdrav i obavezno slikaj prinovu =)