Nikola hvala za informacije "iz prve ruke"![]()
Nikola hvala za informacije "iz prve ruke"![]()
Evo Omega je "legla"
Eh samo mi jedna stvar nije skroz jasna iz uputstva tj. dvije stvari:
1) Kako TACNO treba sat navijati. U uputstvu pise da se "krunica okrece prema naprijed dok se ne osjeti otpor...". Ja sam do sada dva puta navijao sat (jer je stao) i ali nisam osjetio niti jednom da se krunica teze okrece tj. taj otpor. E posto sam procitao ono podebljanim slovima da ako se pretjera sa navijanjem moze ostetiti mehanizam ja nisam smio dalje testirati hoce li se taj otpor ikad pojaviti tj. hocu li doci do toga da krunica dalje ne ide glat...
Interesuje me vasi savjeti kako znaci efikasno i sigurno navijati sat. Npr svaki dan okrenuti X puta ili nesto slicno.
2)Drugo pitanje se tice servisa. Nisam siguran tj. nisam zapamtio od uzbudjenjasta su mi rekli u prodavnic nakon koliko vremena bi bilo pozenjo poslati sat na podmazivanje itd...
Čestitke na odličnom satu, napravio si zaista jako dobar izbor. Neka te služi dugo i da ga u zdravlju nosiš.
Sve zavisi od mehanizma do mehanizma ali mislim da će ti trebati između 40 i 50 okretaja krunicom da bi mehanizam navio u potpunosti. Samo ti to navijaj dok ne naviješ oprugu u potpunosti. Veruj mi, osetićeš otpor i nećeš više moći da navijaš mehanizam odnosno da okrećeš krunicu, čak ni uz malo jaču silu.
Preporuka je da se satovi servisiraju na svakih 4-5 godina a možda ne bi bilo loše da prvi servis odradiš malo ranije, recimo posle druge ili treće godine nošenja.
Uzgred, nemoj da štediš fotoaparat. Napravi još koju fotografiju.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Pridruzujem se cestitkama!
Zaista divan sati stvarno bi bilo lepo da ga vise slikas i preneses utiske. Verujem da ces prave savete dobiti od clana nikola0406, posto poseduje isti sat, mada vec ovo sto ti je rekao dragon sasvim stoji@
No time to lose
Cestitam, kupio si legendu. Nemam sta da dodam na postove dragona. Dakle navijaj ga dok god imas snage u prstima, veruj mi da ga ti prstima ne mozes polomiti. Nema sanse, dakle opusteno. Navijaj ga na svaka dva dana, tako barem ja radim, jer sat izdrzi 50sati bez problema ukoliko je skroz navijen. Jedino ga ne izlazi vodi, ne potapaj, brisi ga magicnom krpom i to je sve. Tvog unuka ce lepo sluziti, ne brini.Pozdrav
I vladase nisu nam bas isti satovi, al da ne trazimo dlaku u jajetuslicni su jako...
Da,to je stvarno tako.Uobičajene ogrebotine ćeš, relativno, lako otkloniti.
Uživaj u satu.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
JosMalo svaka cast stvarno si napravio pravi izbor.ovo je sat za sva vremana.u zdravlju da ga nosis.
Bookmarks sajtovi