Poštovani druže,

Hvala za komentar ali bojim se, da nisi najbolje shvatio o čemu sam pisao.
Ja nisam pisao o kupcima Steinhart satova, jer sasvim dobro znam, ko su njihovi kupci. Ja nisam pisao o tim ljudima, nego o kupcima, koji kupe sat pa onda počnu da vređaju originalan izvor sa kojeg je taj njihov predmet požude crpio to, što ih je u najvećoj meri ubedilo, da kupe taj sat.
Pa i sam sam vlasnik homagge sata i o njemu sam (nadam se) razumljivo predočio svoj pogled:

Haifisch 23 - Moja kolekcija

Reagovao sam na veličanje plagijatora i istovremeno skrnavljenje originala.

Ne znam, kojim si metodama došao do odnosa 90 % vs 10 % o obrazovanju Rolex kupaca o svojem satu i da to garantuješ. Ako smem da dodam svoje mišljenje, ne znam da li baš u tačno takvom odnosu ali priblićno to ne važi samo za Rolex kupce, nego za sve kupce satova. Evo, ja nemam pojma na kakvom lap topu ovo pišem. Jbg. Kažu, da je HP dobar. Ako postoji neki forum, gde o lap topovima raspravljaju kao mi o satovima....neka me slobodno pljuju.


Citat Senecus kaže: Pregled poruke
Postovani druze, tvoje komentare i kvalitet istih ovde inace izuzetno cenim, ali ovde ne vidim nikakvu osnovu da se na ovakav nacin reaguje ...

Stvari su vrlo proste - 95% kupaca Steinharta su ljudi koji zele vrlo kvalitetan i dobro uradjen sat za cenu koju si prakticki moze svako priustiti. Pri tome ih apsolutno ne interesuje sto ta firma postoji tek 20 godina i sto taj dizajn koristi vec neko drugi. Preostalih 5% (verovatno i manje) su oni koji Steinharta kupuju iskljucivo zbog toga sto si ne mogu priustiti Rolex, a dopada im se takav dizajn.

S druge strane - mogu da garantujem da bar 90% vlasnika Rolex satova nemaju apsolutno nikakva znanja o horologiji, ni o samom brendu i njegovoj historiji. Nose ga kao cisti znak prestiza i jer je to moderno. Preostalih 10% vole i cene Rolex zbog onoga sto Rolex zaista je.