Strana 4 od 79 PrvaPrva 123456781454 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 31 do 40 od ukupno 1338
Like Tree795Likes

tema: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

Hybrid View

Mlađi član
    Član od
    23.5.2011.
    Lajkovi
    281
    Reputacioni uticaj
    15

Određen forumom Re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

Citat st.petar kaže: Pregled poruke
    Na KP dva prodavca prodaju Tissot Seastar 1000 kvarcni hronograf za 300 do 320 evra. Cena u Bomaru je oko 60.000 dinara.
    Jedan je Dača iz Bg 300e
    https://www.kupujemprodajem.com/naki..._id=1326657257
    ima malo ocena, vidim da je več prodao tri komada ovog modela.
    Drugi je Ivan
    https://www.kupujemprodajem.com/naki..._id=1326657257
    prodaje pet modela ovog sata za 320 evra, bez kutije koja se posebno plaća, piše original, za razliku od Dače koji tvrdi da je sat nov i nudi kutiju. Ivan ima baš dosta satova u ponudi.
    Da li je neko sa foruma imao iskustva ili zna nešto o ovim prodavcima?
    Kako vam, inače, izgleda ponuda? Nemam iskustva u kupovini satova preko KP. Da nije cena suviše niska?
    Hvala unapred
    Što se tiče Ivana kao prodavca, imao sam prilike da saradjujem pri kupovini PRC200 modela sa srebrnim ciferom. Bio sam u ogromnoj dilemi da li je original ili ne ali na kraju kupio za 200e (čini mi se) u momentu kada je u radnji bio preko 400e. Ubrzo mi je ispao isti model samo sa plavim ciferom kupljen u Bomaru (slika jedan pored drugog). Primetne su razlike na podeocima iznad Swiss made natpisa i samoj krunici. Unutra je bila Eta G10 ali to je svakako mehanizam od 40ak dolara. Nadam se da sam barem malo pomogao u dilemi.
    Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!-img_20200216_151241-1-.jpg Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!-img_20200214_182802.jpg Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!-img_20200216_080419.jpg

Član
    Član od
    16.5.2018.
    Lajkovi
    908
    Reputacioni uticaj
    8

Citat Zoran019 kaže: Pregled poruke
    Što se tiče Ivana kao prodavca, imao sam prilike da saradjujem pri kupovini PRC200 modela sa srebrnim ciferom. Bio sam u ogromnoj dilemi da li je original ili ne ali na kraju kupio za 200e (čini mi se) u momentu kada je u radnji bio preko 400e. Ubrzo mi je ispao isti model samo sa plavim ciferom kupljen u Bomaru (slika jedan pored drugog). Primetne su razlike na podeocima iznad Swiss made natpisa i samoj krunici. Unutra je bila Eta G10 ali to je svakako mehanizam od 40ak dolara. Nadam se da sam barem malo pomogao u dilemi.
    Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_20200216_151241 (1).jpg
Viđeno:	158
Veličina:	476,4 KB
ID:	153609 Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_20200214_182802.jpg
Viđeno:	130
Veličina:	478,9 KB
ID:	153610 Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_20200216_080419.jpg
Viđeno:	130
Veličina:	225,4 KB
ID:	153611

Na srebrnom mi se cine i markeri za sate kraci, a i datum nije bas kvalitetno odradjen

Član
    Član od
    16.1.2011.
    Lajkovi
    480
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom re: Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!

Ideja je odlicna!

Ja bih jos zamolio poznavaoce da ne odgovore samo sa "jeste" ili "nije" nego i da nas (mene) laike poduce necemu.Objasnite molim vas po cemu ste,sta je ukazalo na to da je nesto falsifikat.

Hvala i pozdrav

Mlađi član Avatar korisnika simke
    Član od
    5.11.2010.
    Lajkovi
    24
    Reputacioni uticaj
    18

Sve je to lepo ali ne postoji nikakav udzbenik u kome su napisane razlike izmedu originala i kopije. E sad neki ce reci da kad poredimo kopiju sa originalom vide se razlike. Jeste, ali dolazi vreme sve boljih kopija i sve teze ih je prepoznati. Davno su poceli da prave i kopiju cuvenog mehanizma val. 7750, ona je sada sve bolja i bolja kvalitet kucista je sve bolji i bolji. Takode nase trziste je preplavljeno tim kineskim s....a i prosto ubija volju ljubitelja pravih satova.

Banned
    Član od
    10.3.2010.
    Lajkovi
    284
    Reputacioni uticaj
    0

Auuu bokte nisam znao da sam vam toliki problem napravio da mora da zaseda vlada

Član
    Član od
    27.10.2008.
    Lajkovi
    179
    Reputacioni uticaj
    19

Ovakva tema mora da postoji,ona pomaze u sprecavanju prevara clanova ovog foruma,koji nisu svi casovnicari i samim tim je neophodna.Bravo Nikola sto si se setio.Cak sam i ja hteo da kupim neki vintage Breitling koji je bio na Limundu,ali kada sam dobro pogledao mehanizam i kuciste shvatio sam da se tu radi o prevari,cifer od original Breitlinga kuciste od nekog drugog sata,mehanizam ne potpisan generic eta ne Breitlingov,iako isti taj ipak dekorisan i preradjen,ali garantujem da se neko zajebao i kupio taj sat.Od tri sata naprave jedan i prodaju ga za solidne pare,sramota

Banned
    Član od
    10.3.2010.
    Lajkovi
    284
    Reputacioni uticaj
    0

Hmmm, ja se ne bih upustao, ne tvrdim da nije original,ali....Nisam bas siguran, vise mi lici da je neki Franken sat, sastavljen od par satova.

Stariji član Avatar korisnika Don_Krstic
    Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

O ovom satu je već bilo govora, ali pošto prodavac i dalje tvrdi da je original, neka se jave bolje upućeniji članovi da iznesu svoje mišljenje...

Omega
    Priložene slike Priložene slike Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!-o.jpg  

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

Ta Omega se već spominjala...
    OMEGA Seamaster, mehanizam CUPILLARD 233

Sat nije original a mehanizam nije cupillard 233, lepo se vidi da je na njemu izvedeno nekoliko hirurških zahvata.

Cupillard 233 - Link 1
    Cupillard 233 - Link 2

Pozdrav
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Član
    Član od
    16.1.2011.
    Lajkovi
    480
    Reputacioni uticaj
    0

Postovani,
    poznavaoci / strucnjaci, bio bih veoma zahvalan ako bi ste mogli da obtazlozite tvrdnje nije ili jeste origina?
    Na primer ispod stoje dve slike (malo nize i jos jedan sat,longines), a iznad tvrdnje nije original. Sada se ja pitam da li su oba posta vezana za jedan ili razlicite upite. Zatim pogledam te slike i tako ja gledaaaam i nista ne vidim, sem da je cena veoma mala, a stvarno bih voleo da sam video razliku.
    Unapred zelim da vam se zahvalim na razumevanju i poklanjanju znanja.

Na licitaciji je Corum Bubble automatic slika
    Pazi replika - Oprez pri kupovini sata !!!-corumlim.jpg
    Na ovom linku poledjina ovog sata izgleda drugacije.
    Zavrtnji poklopca su obli a ne ravni, klatno je drugacijeg oblika.
    Da li je na domacoj licitaciji original ili ne?
    Poslednja ispravka: dragon (10.2.2011. u 20:03) Razlog: ubacen link ka aukciji

Slične teme

1. Pomoc pri kupovini ručnog sata...
    By Corsair in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 90
    Poslednja poruka: 17.10.2013., 20:42
  2. Odgovora: 22
    Poslednja poruka: 24.6.2013., 8:54
  3. Da li je ovo Breitling replika sata ??
    By profa in forum Breitling
    Odgovora: 24
    Poslednja poruka: 7.10.2011., 0:16
  4. Pomoc pri kupovini sata
    By dovla5 in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 7.7.2010., 0:18

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke