Strana 7 od 8 PrvaPrva ... 345678 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 61 do 70 od ukupno 73
Like Tree115Likes

tema: Kvarcni sat do 400e?

  1. #61
    Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lokacija
    Novi Beograd
    Poruke
    6.329
    Lajkovi
    13235
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    602

    Određen forumom Re: Kvarcni sat do 400e?

    Citat bezbi kaže: Pregled poruke
    Au gde ode tema sta bi sa Hamiltonom iz prvog posta?
    ...

    Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
    Bilo je problema sa serverom, zato su neki postovi nestali.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

  2. #62
    Stariji član Avatar korisnika Ivke1
    Član od
    24.6.2018.
    Poruke
    774
    Lajkovi
    3124
    Reputacioni uticaj
    9

    Određen forumom Re: Kvarcni sat do 400e?

    Pisali smo u ovoj temi o svemu i svačemu pa ću i ja postaviti pitanje kojem nije mjesto ovdje.
    Gledajuci ovih dana satove i prodajne cijene kako novih tako i polovnih satova stekao sam odredjeni utisak koji je vjerovatno pogrešan. Cijene satova Tissot, Seiko, Longines, Maurice Lacroix i Oris daju utisak da su Oris i ML veća klasa od ovih drugih navedenih marki. U mom svijetu dok nisam pratio toliko satove Seiko, Longines i Tissot ( pogotovo Seiko) su bili mnogo veći brend. Iskreno za Oris i ML nisam ni znao da postoje. Seiko se izdvaja sa nekoliko modela koji su drugi svijet u odnosu na ove satove.
    Gledam cijene pojedinih satova ovi marki i vidim da su odredjeni modni satovi ( Armani, Boss itd) skuplji od njih. Takodjer gledam Oris i vidim da nema puno polovnih satova a i cijene novih nisu nimalo jeftine. Dobija se utisak da Oris je u visini Tag Heuera.
    Ne posjedujem Oris da ne pomisli neko da ga hvalim. Iskreno nisam nikad uživo ni vidio ni jedan Oris. ML posjedujem, takodjer Tissot. Istog su cijenovnog ranga i mogu reci da je meni ML mnogo bolji.
    Da li je stvarno Oris toliko dobar, vrijedili tih cijena koje su na tržištu.
    Interesuje me vaše mišljenje, znam da je teško porediti marke satove, ali svi brendovi se na jedan način pozicioniraju negdje na ljestvici tržišta. Kako ih vi vidite, ja sam zbunjen.

  3. #63
    Stariji član Avatar korisnika araphel
    Član od
    1.8.2012.
    Poruke
    1.747
    Lajkovi
    12298
    Reputacioni uticaj
    120

    Određen forumom Re: Kvarcni sat do 400e?

    Na delu je rekao bih i dosta veštačkog pozicioniranja. Swatch grupacija se dosta igra sa svojim brendovima, i primetno je da Tissot postojano ide dole i postavlja se kao entry level brand. Obrada je sve lošija, dizajn sve upitniji, pa kopče od presovanog lima i tako dalje... S druge strane, imam utisak da se Hamilton gura gore. Hamiltoni su bili mnogo više tool watch brand. Sada ih pokušavaju podići po mome maltene odmah ispod Longines.

    Oris s druge strane igra na svoju kartu nezavisnog proizvođača, gura se kao "entry level" luksuzni brend. Razmatrao sam ozbiljno Aquis i probao par varijanti, i mogu reći da po utisku koji ostavlja obrada, materijali, kopča i bezel, rekao bi čovek da je dobra tri koplja iznad recimo Longines Hydroconquest. Poređenje sa Tag ne mogu da napravim, nikad me nisu zanimali njihovi modeli i nisam imao želju da ih vidm dalje od stalka u izlogu.

    Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    bokanegra, Zorg and Ivke1 like this.

  4. #64
    Novi član
    Član od
    26.3.2020.
    Poruke
    26
    Lajkovi
    37
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Kvarcni sat do 400e?

    Citat bezbi kaže: Pregled poruke
    Au gde ode tema sta bi sa Hamiltonom iz prvog posta?
    He he cekam da se ovao ludilo oko kovida zavrsi, za sad je i dalje favorit Citam ove vase postove i ucim o satovima, cekam mozda jos neko predlozi neki kvarcni sat sa dobrim mehanizmom u cenovnom i kvalitativnom rangu onog Hamiltona iz prvog posta, mada hteo ne hteo sve teme vrlo brzo zavrseo sa nekom pricom o automatik satovima Visodate je odlican sat ali jos uvek nisam za automatik sat, nerviralo bi me to odstupanje i moguce podesavanje Ako imate jos preporuka samo udrite
    Poslednja ispravka: Zhile (10.4.2020. u 19:29)

  5. #65
    Banned
    Član od
    5.9.2013.
    Lokacija
    https://t.me/pump_upp
    Poruke
    190
    Lajkovi
    1000
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Kvarcni sat do 400e?

    Nisam čitao temu od početka....
    Moji predlozi:
    1. Roamer Superior Chrono | Svet Satova
    2. https://www.satoviberic.rs/proizvod/...uski-rucni-sat mislim da je tu negde oko 400e

  6. #66
    Stariji član Avatar korisnika bezbi
    Član od
    19.9.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    1.189
    Lajkovi
    1897
    Reputacioni uticaj
    40

    Određen forumom Re: Kvarcni sat do 400e?

    To odstupanje i nije najbitnina stvar na satu, prosto to ces znati nekoliko dana nakon sto kupis sat, posle ces zaboraviti na to, dal to bio sat od 100 ili 100000e, i vise sluzi za ono da kazes sebi: e malo mi( ili veliko) dnevno odstupanje. Naravno, poenta vrhunskog mehanickog sata jeste malo odstupanje (pogotovo kod ete ta topgrade linija mehanizama), al za prosecnog korisnika to je i dalje vise marketing, nego nesto sto je funkcionalno. Ja sam skidao neke programe za android za podesavanje tacnosti(postoji polugica na balans tocku koja dodiruje feder, kojom se podesava tacnost), okretao u razne polozaje(u svakom polozaju sat osciluje malo drugacije, moze se dobiti ili oduzeti nekoliko sekundi dnevno), nosio sam satove na podesavanja...i to me drzalo prvih 7 dana, evo sada nemam pojma dal mi neki radi u +ili-. To je jos manje bitno ukoliko imas vise satova, pa ti onaj prvi stane dok nosis drugi, pa podesavas ponovo onaj prvi sto je stao(a kad ga podesavas sigurno ne podesavas svaki put u milisekund, pa jel bitno ako ti zuri 4sekunde dnevno, ako ga ti greskom podesis 20sek u plus ili minus). Ja imam winder i opet mi se desi da mi stane sat kad zaboravim da ga stavim..a o navijacu unitasu da ne pricam, stane mi bar jedom u 10dana pa podesavam vreme nanovo, i jel mi u tom slucaju bitna tacnost? Naravno da ne.

    A sto se tice Hamiltona, ja verujem da ti vec dosta znas o ovoj tematici cim si izabrao bas taj model. Od Svajcaraca nemas jeftiniji a da ima bolji mehanizam. Mozdaaa neke starije Certine, al i to je pitanje. A i taj Hamilton ima liniju pilot sata, a po meni vetovatno i najlepsi pilot, ima neko automatika na forumu, dal Neso ili neko, uglavno izgled za 10!

    Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
    Poslednja ispravka: bezbi (10.4.2020. u 20:09)
    bokanegra and Haifisch23 like this.

  7. #67
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.898
    Lajkovi
    13148
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Kvarcni sat do 400e?

    Oris i Maurice Lacroix imaju zajedničku tačku. Oba brenda su se uspešno probijala od završetka kvarčne krize do današnjeg vremena. Oris se dugo bavio Roskopf mehanizmima, koji nisu bili baš cenjenii i tek je u '50 godinama prošlog veka polako počeo sa ulaskom u visoki razred. Maurice Lacroix je opet od preduzeća, koje se bavilo trgovinom svilom i zastupanjem švajcarskih High End satova na kineskom tržištu od 1975 godine išao strmo nagore. U početku 21 veka su napravili grešku, pa su se previše visoko pozicionirali, što polako korektuju još i danas.
    Oris je izašao sa prvim In House mehanizmom (zadnji je bio pre kvarčne krize) 2013 godine i to mu je još dodatno popravilo imidž među zahtevnijim kupcima. Problem je što u većinskom delu ponudie sadržavai dosta skupih modela sa Sellitinim mehanizmima, koji us iako su kloni ETA, nemaju jednak kvalitet materijala od kojih su napravljeni.
    Slično je i sa Maurice Lacroix, koji je ipak od 2011 godine sam razvio 14 In House kalibara, što je zaista veliki uspeh ali nekako ne ostaje zapažen na širem tržitšu.
    Oba brenda su realno u razredu sa Longinesom, mada se Oris za nekoliko cenimetara pozicionira nešto više ali prodane količine Loniginesa su veće.
    Tag Heuer je iznad svih, prvenstveno zahvaljujući minulom radu ali još uvek zahvata najširi deo ponude. Od In House mehanizama do Sellite (od 2014 godine). Tag Heuer je još uvek vodeći u prodaji hronografskih modela u Swiss Made produkciji.

    Hamlton je što se mene tiče, najbolji Price Performance brend u entru i početnom srednjem razredu sveukupne produkcije. U konkurenciji sa Tissotom, Certinom i Midom iz Swatch grupacije je daleko najsamostalniji. Sami su razvili ETA 2824, ETA 2834, ETA 2836 i ETA Valjoux 7753 na taj način, da su im povećali rezervu snage do 60 sati, bez smanjivanja frekvencije. Svi još rade na 28.800 b/h i Hamilton ima to pravio da ih označuje sa H10, H30, H40 i H31. Kod njih nema plastike u mehanizmima kao kod Tissota ili Certine. Sada više ne pratim ali znam, do pre nekoliko godina ni u kvarc razredu nisu izlaziili sa Fashionline i Trendline linijama.

    Što se tiče završnih obrada, kod svih napomenutih brendova. Vidim, da se o njima piše previše uopšteno. Ko kuka na Tissot neka uzme u ruke model Tissot T Complication, a ko kuka na Tag Heuer neka uzme u ruke celu Heritage liniju ili Carreru od 2016 godine nadalje sa keramičnim bezelom, sa keramičnim potpisom na glavnoj kruni i vrhunskom narukvicom.
    Uostalom, baš toliko pažnju usmeravati u završnu obradu i suditi kvaltitet brenda po tom elementu. Zato postoje forumi Praktične Žene ili Bazara, ako ti magazini još uvek postoje. Ako bi na satove gledali, kao nakit, onda bi Cartier bio daleko vodeći brand na svetu.
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (10.4.2020. u 20:47)
    eee, piksi and Zorg like this.

  8. #68
    Stariji član Avatar korisnika ckvrlj
    Član od
    25.12.2012.
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    837
    Lajkovi
    3692
    Reputacioni uticaj
    43

    Određen forumom Re: Kvarcni sat do 400e?

    Samo da budemo precizni kako ne bi došlo do zabune, H10, H30 i H40 imaju rezervu snage od 80 sati i frekvenciju od 21.600 b/h, dok su H21 i H31 zasnovani na Valjoux 7750 odnosno 7753 mehanizmu, imaju rezervu snage od 60h i kucaju na 28.800 b/h.
    Haifisch23 likes this.

  9. #69
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.898
    Lajkovi
    13148
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Kvarcni sat do 400e?

    Da. Hvala na popravku!
    Imao sam u mislima prve verzije iz 2012. Verzije od 2014 godine sa oznakom S imaju 80 sati rezerve, dok je kod hronografa ona još uvek 60 sati.

  10. #70
    Novi član
    Član od
    26.3.2020.
    Poruke
    26
    Lajkovi
    37
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Kvarcni sat do 400e?

    Jos jedan sam naso sat koji mi se svidja https://bomar.rs/victorinox-inox-241723 ronda 715, rekoste da je dobar mehanizam. Jedino sto nista ne znam o Victor Inox satovima. Mislio sam da prave samo nozice Jos kad bi mi Haifish23 napisao malo Victor Inox istorije satova, al mislim da ne zna, ma nema sanse da zna...(cek da vidim da li sam ga isprovocirao)

    Inace Hamilton mi se vise svidja ali i ovaj mi skroz ok, jos ako su mu cena i kvalitet dobri mogu da razmislim!
    Haifisch23 likes this.

Strana 7 od 8 PrvaPrva ... 345678 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •