Poslednjih godina, decenija zapravo, otišle su cene na gore svih proizvoda, pa samim tim i satova. Ovo je očekivano i mislim da to i nije najveća prepreka nama zaljubljenicima da se ponovimo nekim novim, priželjkivanim promerkom. Ono što nam znatno umanjuje platežnu moć su mesečni računi koje plaćamo, a koje naši roditelji nisu imali. Sećam se, da je, nekada u poštansko saduče mesečno stizalo ne više od tri do četiri računa, a sada je taj broj, samim tim i iznos za plaćanje znatno veći. Ovakva potrošnja, koju nam je nametnulo globalno, potrošačko društvo nas tera da potrošimo mnogo više nego što nam je neophodno, kako bismo bili u koraku sa ostatkom zapadne civilizacije. Tako ispadne da mi na mesečnom nivou izdvojimo novac za kojekakve glupostu u vrednosti jednog kvalitetnog sata.
Primera radi, dve godine računa za infostan su ekvivalent ceni jedne odlične Omege ili Brajtlinga. A što se zapada tiče, tamo su i cene nekretnina, socijalnog, zdravstvenog, ali i usluga, tako da ni njima ne pretekne baš mnogo, kada podmire sve obaveze. Neko je to lepo smislio, da potrošiš sve što zaradiš i da ti ne ostane mnogo za štednju. Kada je potrošnja novca za satove u pitanju, jasno je da je to bacanje u bunar, lično ne poznajem nikoga ko na tome zaradi za život i svi smo tu u debelom minusu, samo što nam je hobi, hedonizam ili mazohizam, ne znam više ni sam.
Ono što je meni bitno, a što svima govorim je kupi ako ti je stalo, pod uslovom da kuća i porodica ne trpe, i ako ne moraš da se zbog toga zadužuješ. Koliko god satovi bili skupi, mislim da su marže i preterivanje na tzv. zdravoj, a često je takva samo no nazivu hrani, mnogo veće nego na satovima. Opet i tu je marketing odigrao veliku ulogu.
Moj drugar koji je radio u Americi voli da kaže da ne kupuješ Ralf garderobu ako ti treba da se skrpiš za majcu, nego ko to nosi kupi i gaće i čarape i odelo i mantil. I na kraju se vraćamo na početak a to je da je bitno da prihod podmiri neophodne troškove, a ako pretekne, svako po svojoj volji i pasiji.
Registracija
Help

115Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
sta bi sa Hamiltonom iz prvog posta?

Citam ove vase postove i ucim o satovima, cekam mozda jos neko predlozi neki kvarcni sat sa dobrim mehanizmom u cenovnom i kvalitativnom rangu onog Hamiltona iz prvog posta, mada hteo ne hteo sve teme vrlo brzo zavrseo sa nekom pricom o automatik satovima
Visodate je odlican sat ali jos uvek nisam za automatik sat, nerviralo bi me to odstupanje i moguce podesavanje
Ako imate jos preporuka samo udrite

Bookmarks sajtovi