Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 16
Like Tree41Likes

tema: Hamilton H70515137

  1. #1
    Moderator Avatar korisnika sima hrabri
    Član od
    16.12.2009.
    Lokacija
    Zemun
    Poruke
    2.556
    Lajkovi
    3874
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    140

    Određen forumom Hamilton H70515137

    Pozdrav!


    Želim da kupim tzv. field watch, kako se to na srpskom i srodnim jezicima kaže, i najviše mi se dopada
    HAMILTON KHAKI FIELD H70515137


    Još trenutno daju i 15% popusta, pa mi se čini da je ok cena.


    E, sad - problem.
    Sa Hamiltonom sam imao vrlo loše iskustvo. Zapravo ne ja, nego gospođa mi, ali to se svodi na isto jer, kao što znamo, brak je zajedničko rešavanje problema koji ne bi ni postojali da niste u braku. Dakle, na njenom SEA QUEEN MOTHER OF PEARL AND DIAMONDS prvo se, posle otprilike dve godine (čitaj: po isteku garancije - mada to u ovom slučaju nije bitno jer je sat kupljen u SAD), pojavio problem sa kondenzacijom sa unutrašnje strane stakla, iako je deklarisan na 100 m, a pritom se nikada nije smočio; zatim se odlepio ukrasni prsten (koji je časovničar zalepio), a nakon toga se pojavio neki problem sa ključem, tako da nije mogao da se podesi dan, što nije moglo da se sredi jer časovničar tada nije mogao da dođe do rezervnog dela.
    Nikad više Hamilton, rekoh sebi (i gospođi) tada.


    Ali nikad ne reci nikad. Sad, posle desetak godina, počeo sam da se predomišljam jer mi se ovaj model mnogo dopada. Onda pogledam WUS i još poneku recenziju i forum, i vidim da se baš mnogo ljudi žali na taj problem sa kondenzacijom. I kod nas na forumu smo imali isti slučaj. Čak ima i ne mali broj onih kojima je sat stradao jer je pokisao, iako je WR 100 m. Pošto sam i sam imao taj problem, sklon sam da verujem da je to neki sistemski problem sa kvalitetom delova, procesom proizvodnje ili propust u kontroli kvaliteta.


    S druge strane, znam da ovde ima dosta forumaša koji imaju Hamiltone i zadovoljni su.
    Zanima me, dakle, da li neko zna nešto više o ovom problemu?
    Možda se javlja samo kod jeftinijih modela, koji se sklapaju ko zna gde?


    Na kraju, kakvo je vaše mišljenje - vredi li rizikovati sa ovim modelom ili ne?


    Ako da - molim vas, ubedite me!


    Ako ne - imate li predlog za neki drugi brend koji ima isti look and feel, u istom cenovnom rangu (poželjno bi bilo da može da se kupi u Srbiji. Nisam gadljiv ni na polovne).


    Hvala!
    BucaJr. likes this.
    Citat jole777 kaže:
    Ne pali me marketing, placeni oglasi ni sportasi/glumci. Daj mi kakvu vintage Omegu, in house Seiko ili Sinn-a i meni je to sasvim dosta.

  2. #2
    eee
    eee je offline
    Moderator Avatar korisnika eee
    Član od
    27.1.2009.
    Lokacija
    privremeno u Beogradu :)
    Poruke
    3.647
    Lajkovi
    7472
    Reputacioni uticaj
    162

    Određen forumom Re: Hamilton H70515137

    15% uvek daju, nije samo sad. Ako ti se ne žuri, sačekaj 1.12. Ako bude kao prethodne dve godine, možda daju 30% 1.12 (29% 2.12. i tako do ng)

    Sent from my RMX2155 using Tapatalk
    sdbiba and sima hrabri like this.

  3. #3
    Moderator Avatar korisnika sima hrabri
    Član od
    16.12.2009.
    Lokacija
    Zemun
    Poruke
    2.556
    Lajkovi
    3874
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    140

    Određen forumom Re: Hamilton H70515137

    Nisam znao ovo, hvala puno na informaciji!
    eee likes this.
    Citat jole777 kaže:
    Ne pali me marketing, placeni oglasi ni sportasi/glumci. Daj mi kakvu vintage Omegu, in house Seiko ili Sinn-a i meni je to sasvim dosta.

  4. #4
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.911
    Lajkovi
    13196
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Hamilton H70515137

    Kod Hamiltona, posebno Khaki Field linije, posebno pažnju bi posvetio činjenici, da li je na brojčaniku naveden Swiss Made standard. Postoji mnoštvo modela sa istim referenčnim brojem, koji na brojčaniku sadržavaju tu oznaku, kao i oni koji je ne nose, odnosno, navedena je na poklopcu sata. U prvom slučaju znači, da je zadnji deo komponente sata ugrađen u Švajcarskoj, gde je urađena i kontrola kvaliteta, dok u drugom slučaju pričamo o sastavljanu sata u Hamilton pogonu u Bangkoku (Tajlandu), i da se oznaka Swiss Made na poklopcu odnosi na poreklo mehanizma, koji pokreće sat.
    Sećam se, da je bilo tih problema sa kondenzacijom posebno u periodu od 2010 do 2016 godine i ako se ne varam, bilo ih je najviše iz Khaki Field linije u entry razredu. Mnoštvo njih je dolazilo od Creation Watches, koji su se oprsrkbljivali sa satovima iz Tajlanda. U poslednjih 5 godina ovaj problem je znatno popravljen i ne sećam se, da sam negde uočio neku značajniju učestalost te pojave.
    Specifika Hamiltona odnosno Swatch Grupacije u entry razredu je u tome, što se satovi sastavljaju u različnim pogonima unutar organizacije. Zanimljivo je to, da u Švajcarskoj u fizičkom smislu ne postoji postrojenje, pogon, fabrika, koji bi na sebi nosila naziv Hamilton, Mido ili Certina. To su trgovačke robne marke, koje grupacija sastavlja na različitim mestima u Švajcarskoj ili Tajlandu (Hamilton, verovatno i Certina) u zavisnosti od cenovnog razreda.
    Entry mehanički satovi navedenih brendova se sastavljaju u pogonu pod nazivom Swatch Watch Assembly u St. Imieru u kantonu Bern u blizini Longines fabrike, dok se entry kvarčni satovi sastavljaju u pogodnu pod istim nazivom, samo da se on nalazi u kantonu Ticino, gde su troškovi rada zbog italijinskih dnevnih migranata prilično niži nego u ostalim delovima države. Ako uzmemo u obzir prodajnu cenu, onda je jasno, da se radi o satovima, koji u najvišoj mogućoj minimalnoj meri ispunajvaju Swiss Made standard, što znači da se veći deo komponenata sata kao i određenih sklopova mehanizama uvozi iz Azije i da se u Švajcarskoj obavlja sastavljanje i konačna kontrola.
    Skuplji Hamilton, Certina mehanički modeli, kao i kompletan Mido se uglavnom proizvode u originilnoj Tissot fabrici u La Locleu.

    Teško je egzaktno tvrditi, da li je bolji Swiss Made Khaki Field od onoga sastavljenog u Tajlandu. Komponente u njima su u najvećoj meri jednake . Možda na kraju, odlučuje baš taj dihtung, koji je verovatno bio uzrok kondenziranja vlage.
    Koliko vidim, Khaki Field sa linka nije Swiss Made, mada znam i video sam ih lično sa brojčanikom, gde je naveden taj standard. Možda je bolje potražiti isti model sa tim natpisom na brojčaniku.
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (18.11.2021. u 21:19)
    eee, sdbiba, sima hrabri and 5 others like this.

  5. #5
    Moderator Avatar korisnika sima hrabri
    Član od
    16.12.2009.
    Lokacija
    Zemun
    Poruke
    2.556
    Lajkovi
    3874
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    140

    Određen forumom Re: Hamilton H70515137

    Hvala puno na detaljnom odgovoru i obajsnjenju, Haifisch23!

    Pogledaću u prodavnici sat i natpis na brojčaniku, ko zna kakvu su sliku okačili na sajt.

    [off]
    Uzgred, upravo čitam i gledam tvoju kolekciju satova. Bio sam vrlo dugo odsutan sa foruma, pa mi je mnogo stvari promaklo. S druge strane, sada imam priliku da hedonistički "bindžujem" tvoju kolekciju, koja je, blago rečeno, neverovatna, po svim kriterijumima.
    Ipak, od same kolekcije vredniji su tvoji opisi satova. Vodič kroz istoriju umetnosti horologije.
    Prvih 18 strana gledam poslednja dva i po sata. Ostatak moram pažljivo da doziram, da duže traje.
    [/off]

    Kao veliki poznavalac, šta bi mi još predložio?
    (Dugo sam želeo zelenog Alpinista kojeg imaš i ti u kolekciji, ali, nažalost, SARB017 gotovo je nemoguće nabaviti danas. A njegovim naslednikom nisam oduševljen. Probao sam ga u prodavnici i razočarao se.)
    Citat jole777 kaže:
    Ne pali me marketing, placeni oglasi ni sportasi/glumci. Daj mi kakvu vintage Omegu, in house Seiko ili Sinn-a i meni je to sasvim dosta.

  6. #6
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.911
    Lajkovi
    13196
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Hamilton H70515137

    Hvala Simo! Jedan update, što se tiče moje kolekcije. U njoj nema više nijednog Seika. Politika tog brenda je postala potpuna sramota i nisam jedini "bivši" poštovalac. Ima nas sve više i više - na žalost. Da ne odem previše iz teme.

    Slažem se za Alpinist SARB017. To je bio jedan od zadnjih velikih modela Seika, kada si za malo novca dobio ogromno od sata. Na žalost, svrstavanjem u Prospex liniju mu nisu samo oduzeli veoma kvalitetno potpisanu krunicu, oskrnavili lepi brojačnik sa oznakom linije (X) i što je najgore, uzeli su mu dušu. Nije to sat, čiji je cilj da se bije u prsa sa prsa sa samurajima, kornjačama, monsterima, tunama i ostalim konzervama, nego je više naginjao ka sportsko-elegantnoj sferi. Kada uzmeš u ruke SARB017 obuzme te osećaj jedinstvenosti, a sa novim modelom deliš sudbinu cele X linije - instantnost u vidu veštačkog zaslađivača.

    Šta preporučiti? Od Seika svakako sat od 6RXX linije mehanizama, pa napred.. Spirala Spron 510 predstavlja značajan kvalitetni korak u odnosu na entry 4RXX a u mnogim slučajevima ne pravi izrazitu razliku u ceni. Izbegavao bi sat sa tim osnovnim kalibrom.
    Od japanaca bi ozbiljno uzeo u razmatranje Orient Star liniju. Za svoj cenovni razred odlično napravljeni satovi. Primetan je pažljiviji pristup proizvođača. Mehanizmi su u osnovi precizniji i dosledniji u performansu od većine Seikovog entry i početnog srednjog levela. Obrada kućišta i kvaltitet pretežnog dela narukvica je bolji nego kod pomenutog levela Seika. Stepen vizualne dopadljivosti je samo stvar ličnog ukusa.

    Švajcarci - u tom cenovnom razredu bi ostao na Swatch grupaciji - pretežno na Hamiltonu, a ispostavio bi Mido satove. Oni su još pola koraka ispred u kvaliteti izrade. Powermatic mehanizmi oba brenda sadržavaju u potpunosti metalne delove i silicijumove spirale, za razliku od japanaca kalibri su vrlo prijatno finiširani (ženevska crta i Perlage), sa rezervom snage 80 sati, potputno popravljivi i regulisani.
    Od ostalih, Victorinox sastavlja takođe kvalitetne satove, koji se mogu dobiti sa Inox kućištima. Pokreće ih ETA, robustnost kompleta je na izuzetnom nivou a prisutna je i doza klasične elegancije.
    Sa malo većim budžetom se može doći i do Sinna 104. Ali tu ulazimo već u cenovni razred Mido COSC hronometra, koji je kvalitetniji sat od pomenutog Sinna, kojeg pokreće samo Sellita. Baš zbog te činjenice, moje lično mišljenje je, da su Sinn precenjeni satovi. Možemo obrtati u nedogled ali na kraju dana, Sinn pokreće mehanizam sa tanjim profilom zubi na zupčaniku, nego što je to u slučaju kada na mehanizmu stoji potpis ETA. Istina je, da Sellita u poslednje vreme radi na tome i da se SW 300 sada približio ETA 2892-A2 u tom segmentu ali pitanje je kako je sa ostalima. Nepregledan je niz časovničara, koji su svedočili da takvo stanje pojedenosti zubi na Seilliti nisu nikada videli na ETA kalibrima.
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (19.11.2021. u 11:37)
    sdbiba, dule bg, chuck and 5 others like this.

  7. #7
    Počasni član Avatar korisnika sdbiba
    Član od
    16.7.2009.
    Lokacija
    Smederevska Palanka
    Poruke
    5.397
    Lajkovi
    63883
    Reputacioni uticaj
    270

    Određen forumom Re: Hamilton H70515137

    Citat Haifisch23 kaže: Pregled poruke
    Hvala Simo! Jedan update, što se tiče moje kolekcije. U njoj nema više nijednog Seika. Politika tog brenda je postala potpuna sramota i nisam jedini "bivši" poštovalac. Ima nas sve više i više - na žalost. Da ne odem previše iz teme.

    Slažem se za Alpinist SARB017. To je bio jedan od zadnjih velikih modela Seika, kada si za malo novca dobio ogromno od sata. Na žalost, svrstavanjem u Prospex liniju mu nisu samo oduzeli veoma kvalitetno potpisanu krunicu, oskrnavili lepi brojačnik sa oznakom linije (X) i što je najgore, uzeli su mu dušu. Nije to sat, čiji je cilj da se bije u prsa sa prsa sa samurajima, kornjačama, monsterima, tunama i ostalim konzervama, nego je više naginjao ka sportsko-elegantnoj sferi. Kada uzmeš u ruke SARB017 obuzme te osećaj jedinstvenosti, a sa novim modelom deliš sudbinu cele X linije - instantnost u vidu veštačkog zaslađivača.

    Šta preporučiti? Od Seika svakako sat od 6RXX linije mehanizama, pa napred.. Spirala Spron 510 predstavlja značajan kvalitetni korak u odnosu na entry 4RXX a u mnogim slučajevima ne pravi izrazitu razliku u ceni. Izbegavao bi sat sa tim osnovnim kalibrom.
    Od japanaca bi ozbiljno uzeo u razmatranje Orient Star liniju. Za svoj cenovni razred odlično napravljeni satovi. Primetan je pažljiviji pristup proizvođača. Mehanizmi su u osnovi precizniji i dosledniji u performansu od većine Seikovog entry i početnog srednjog levela. Obrada kućišta i kvaltitet pretežnog dela narukvica je bolji nego kod pomenutog levela Seika. Stepen vizualne dopadljivosti je samo stvar ličnog ukusa.

    Švajcarci - u tom cenovnom razredu bi ostao na Swatch grupaciji - pretežno na Hamiltonu, a ispostavio bi Mido satove. Oni su još pola koraka ispred u kvaliteti izrade. Powermatic mehanizmi oba brenda sadržavaju u potpunosti metalne delove i silicijumove spirale, za razliku od japanaca kalibri su vrlo prijatno finiširani (ženevska crta i Perlage), sa rezervom snage 80 sati, potputno popravljivi i regulisani.
    Od ostalih, Victorinox sastavlja takođe kvalitetne satove, koji se mogu dobiti sa Inox kućištima. Pokreće ih ETA, robustnost kompleta je na izuzetnom nivou a prisutna je i doza klasične elegancije.
    Sa malo većim budžetom se može doći i do Sinna 104. Ali tu ulazimo već u cenovni razred Mido COSC hronometra, koji je kvalitetniji sat od pomenutog Sinna, kojeg pokreće samo Sellita. Baš zbog te činjenice, moje lično mišljenje je, da su Sinn precenjeni satovi. Možemo obrtati u nedogled ali na kraju dana, Sinn pokreće mehanizam sa tanjim profilom zubi na zupčaniku, nego što je to u slučaju kada na mehanizmu stoji potpis ETA. Istina je, da Sellita u poslednje vreme radi na tome i da se SW 300 sada približio ETA 2892-A2 u tom segmentu ali pitanje je kako je sa ostalima. Nepregledan je niz časovničara, koji su svedočili da takvo stanje pojedenosti zubi na Seilliti nisu nikada videli na ETA kalibrima.
    Potpuno se slažem sa konstatacijom politike Seika...

    Sent from my SM-N985F using Tapatalk

  8. #8
    Moderator Avatar korisnika sima hrabri
    Član od
    16.12.2009.
    Lokacija
    Zemun
    Poruke
    2.556
    Lajkovi
    3874
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    140

    Određen forumom Re: Hamilton H70515137

    Citat Haifisch23 kaže: Pregled poruke
    Hvala Simo! Jedan update, što se tiče moje kolekcije. U njoj nema više nijednog Seika. Politika tog brenda je postala potpuna sramota i nisam jedini "bivši" poštovalac. Ima nas sve više i više - na žalost. Da ne odem previše iz teme.
    Da, posle duge apstinencije bacio sam pogled na njihov sajt i shvatio da su napravili neku novu segmentaciju i počeli da vode novu politiku, a i da su cene otišle gore. Kvalitet ne mogu da komentarišem, ali sudeći po onome što sam video, izgleda da ću se i ja verovatno upisati u bivše poštovaoce.
    Nego, izvni ako sam suvše radoznao, ali zašto si se rešio starih Seikovih modela iz kolekcije? Razumem da nećeš kupovati nove, ali ovo su sve bili legendarni modeli, nesumnjivog kvaliteta, koji su itekako ostavili traga u horologiji, jedinstvenim stilom i originalnim rešenjima.
    Nadam se da si u kolekciji ostavio bar legendarne seikove vintage hronografe?


    Citat Haifisch23 kaže: Pregled poruke
    Slažem se za Alpinist SARB017. To je bio jedan od zadnjih velikih modela Seika, kada si za malo novca dobio ogromno od sata. Na žalost, svrstavanjem u Prospex liniju mu nisu samo oduzeli veoma kvalitetno potpisanu krunicu, oskrnavili lepi brojačnik sa oznakom linije (X) i što je najgore, uzeli su mu dušu. Nije to sat, čiji je cilj da se bije u prsa sa prsa sa samurajima, kornjačama, monsterima, tunama i ostalim konzervama, nego je više naginjao ka sportsko-elegantnoj sferi. Kada uzmeš u ruke SARB017 obuzme te osećaj jedinstvenosti, a sa novim modelom deliš sudbinu cele X linije - instantnost u vidu veštačkog zaslađivača.
    Amin.
    A ja se osećam tako izneverenim, šmrc. A još je gore što vidim da nemamo čemu da se nadamo.

    Orient Star je odlična ideja, hvala na predlogu. Ima nekih zanimljivih hommage b-uhr modela.

    Sad, znam da idem na drugu stranu, ali šta mislite o ovim Certinama? Koliko se sećam, nisu bili loši satovi...

    Certina DS Action C0324301109100
    ili
    Certina DS Action C0324301604100
    (Omega AquaTerra hommage?)

    Ili ovako nešto:
    CERTINA DS-PH200M

    Citat jole777 kaže:
    Ne pali me marketing, placeni oglasi ni sportasi/glumci. Daj mi kakvu vintage Omegu, in house Seiko ili Sinn-a i meni je to sasvim dosta.

  9. #9
    Stariji član
    Član od
    2.10.2019.
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    659
    Lajkovi
    2502
    Reputacioni uticaj
    18

    Određen forumom Re: Hamilton H70515137

    Ovih dana im je dosao novi lik na celo kompanije, imamo cemu da se nadamo.
    Poslednja ispravka: sima hrabri (19.11.2021. u 22:56)
    sdbiba and sima hrabri like this.

  10. #10
    Moderator Avatar korisnika sima hrabri
    Član od
    16.12.2009.
    Lokacija
    Zemun
    Poruke
    2.556
    Lajkovi
    3874
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    140

    Određen forumom Re: Hamilton H70515137

    Citat bancika kaže: Pregled poruke
    Ovih dana im je dosao novi lik na celo kompanije, imamo cemu da se nadamo.

    Jel? Nadam se da zna šta radi i da čita forume
    Citat jole777 kaže:
    Ne pali me marketing, placeni oglasi ni sportasi/glumci. Daj mi kakvu vintage Omegu, in house Seiko ili Sinn-a i meni je to sasvim dosta.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •