Dobro došao Vinz, nadam se da će biti dosta druženja na Forumu!

U vezi sa tvojom dilemom, moja preporuka bi bez mnogo razmišljanja bila Longines HC. Za takvo mišljenje ima puno razloga. Prvo, horološki značaj Longinesa je neuporodivo veći od CW, koji je mlada kompanija, za razliku od Longinesa koji egzistira u/pri vrhu časovničarstva, evo već treće stoleće. Više puta sam ponavljao ovde da mislim da je HC najjeftinija ulaznica u svet ozbiljnijih satova, jer za njegovu cenu se ne može dobiti primerak tako poznatog proizvođača, a uz to on ima i sve karakteristike dobrog sata.

Estetski momenat je jako bitan i lično ne bih nikad mogao da nosim sat koji mi se ne sviđa, ma koliko kvalitetan bio. Ovaj kriterijum HC ispunjava, i sam imam jedan primerak, doduše stariji model ali u plavoj boji. Za moj ukus od pomenuta dva modela HC je lepši od CW. Kako je kod odluke o kupovini veoma bitan kvalitet mehanizma, i ovde je HC u prednosti jer je Longines L888 kvalitetniji od Sellite SW 200, a posebno imponije automija rada od 64 sata koju ima Longinesov mehanizam.

E sad, mislim da je HC u ovoj varijanti nešto skuplji od CW, a takođe i od 1,200 eur, ali mislim da to ne bi trebalo da bude prepreka za kupovinu, jer je po mom mišljenju HC za više boli nego što je skuplji od CW.

Srećno sa odlukom i kupovinom, pozdrav!