Hm,malo je zapetljano.Pitanje je i kakvu ti je bateriju stavio taj majstor.
Svakako bi trebalo celu ''stvar'' proveriti sa još nekim časovničarom.
Nadam se da će neko od kolega da ti preporuči dobrog majstora za ovu vrstu satova.
Hm,malo je zapetljano.Pitanje je i kakvu ti je bateriju stavio taj majstor.
Svakako bi trebalo celu ''stvar'' proveriti sa još nekim časovničarom.
Nadam se da će neko od kolega da ti preporuči dobrog majstora za ovu vrstu satova.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Auh, cini se da je tu napravljen neki malo veci problem. Nadam se da ti je stavljena punjiva baterija iako na to ne lici. Ako je stavljena obicna baterija mozda ipak ima nade. Koliko znam, Citizen na punjive baterije stavlja dodatni konektor. Ako se u noviji Citizen stavi obicna baterija - ali ovo uzmi sa POSEBNOM REZERVOM - moguce je da sat nece puniti bateriju i da ce nastaviti da radi a da ce sekundara stajati, kao indikator da se koristi nepunjiva baterija. Ovo bi mozda mogao da proveris i u uputstvu od sata, ako si ga sacuvao.
Ja ti svakako savetujem da se (sto pre!) obratis nekom od casovnicara sa nase liste. Mi smo vec pominjali neke (Simovic, Dojcinovic, Bojovic) a ima ih jos!
No time to lose
Pa kao sto sam i ranije rekao, nije stavljena "original" baterija. Pa zbog tog sam i pitao da mi se pomogne da donesem "pravu" odluku. Moje pitanje:"Da li je bolje da se namesti za tih 50-70e ovaj moj sat ili dodati malo i kupiti nov???"
Medjutim od VLADANA P sam saznao da one, punjive baterije, u stvari kostaju 20-22$, ali kod nas ih nema za te pare. Da ima za 20-tak dolara ja se ne bih razmisljao nego bih kupio punjivu bateriju (makar na probu) da vidim u da li je do baterije.
Sto se tice uputstva sata, pronasao sam na netu generalno uputstvo za seriju E760, bas za ovaj model i ne postoji. Sat sam dobio polovan u ispravnom stanju, tako da ja i neznam koliko je u sustini star, znam da je kod mene 6-ta godina.
Da li je bolje da se namesti za tih 50-70e ovaj moj sat ili dodati malo i kupiti nov???
Bookmarks sajtovi