Strana 2 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 40
Like Tree31Likes

tema: Razlika između Seikovih satova i mehanizama koji nose oznaku "J" i oznaku "K"!

Hybrid View

Stariji član
    Član od
    2.10.2011.
    Lajkovi
    2390
    Reputacioni uticaj
    71

Određen forumom Re: Razlika između Seikovih satova i mehanizama koji nose oznaku "J" i oznaku "K"!

Koliko se ja razumem u Seiko satove, to jeste cifer za taj sat i ako nema oštećenja, mrlja itd. ja ga ne bih menjao. Inače taj sat u originalu ima mineralno staklo a ne pleksi pa je verovatno to i razlog što se ne uklapa najbolje i naravno nije vodootporan. Inače taj sat je proizveden 1981 godine.

Mlađi član
    Član od
    24.6.2012.
    Lajkovi
    89
    Reputacioni uticaj
    14

Određen forumom Re: Razlika između Seikovih satova i mehanizama koji nose oznaku "J" i oznaku "K"!

Evo slika bez stakla i prstena

Malo sam ga testirao u vodi i primetio sam posle malo maglenja una pleksiju.Dali ispod pleksija mozda ide nekakav gumeni dihtung pa na njega pleksi.Predpostavljam da sam metalni prsten treba dodatno da stisne pleksi.100% je na originalnoj verziji bilo plasticno staklo,dobro se secam.

Stariji član Avatar korisnika Misic M.
    Član od
    23.12.2011.
    Lajkovi
    5049
    Reputacioni uticaj
    151

Ha, haha...ako ti tako kažeš... Lep model neka te služi dugo. Koliko ga poseduješ i kako se pokazao, preciznost?
    Mišić M.

Stariji član Avatar korisnika Prolaznik
    Član od
    29.5.2012.
    Lajkovi
    1338
    Reputacioni uticaj
    16

Imam ga manje od mesec dana, zasad se dobro pokazo', nesto ne vidim da mashi vreme, kolko vidim, precizan je a i kako ne bi bio kad je 100% made in japan (a ko kaze drugacije, taj laze )

Mlađi član
    Član od
    24.6.2012.
    Lajkovi
    89
    Reputacioni uticaj
    14

Toliko sam se zarazio ovim forumom,pa se bojim da ce u skorije vreme da padne prinova-automatska naravno posto 5-icu ne skidam sa ruke,a i pazim da je ne izlazem vodi.malo sam cavrljao i video da budzetske dajvere monster tipa prave u Maleziji i Singapuru -mehanizme ,ali sklapaju u Kini.Inace ,ako idu na amersko trziste na ciferu mora biti oznak gde je napravljen mehanizam,kao malasya movt npr.Iskreno sam i ja hteo da postavim pitanje kvaliteta novih mehanizama u poredjenju sa starim.Slucajno sam u prolazu bio kod drugara sajdzije i odmeravao jedinu 5-icu u radnji i nesto mi se ne daje 11000 kad imam ovu moju vodopropusnu verziju,koja ipak nosi pecat jednog lepog vremena.Trazim tu i tamo radni sat,da mi ne opterecuje previse ruku kao sector.Pomalo sam se zaljubio u narandzasti monster citajuci onih 40-ak strana,ali i on je u tezinskom rangu kao i sector.da stavim to na stranu,videh na KP ponudu za 65e,isti mehanizam kao u monsteru,pa me interesuje vase misljenje.Dali se isplati kupiti ovaj sat ili da ustekam jos 130e za monstera(koji ce onda biti paradni).Mislim [posao mi ne dozvoljava da puno pazim,a nalozio sam se da kupim automatica i vratim se staroj ljubavi.dali su ti mehanizmi 7S26 bolji od ovog u mom seiku 7009-8210A ili losiji.A sto se tice pleksija,ovi nasi mi negarantuju da nece pustati vodu ,cifer kao sto ga menjas kad ti je ovaj super?Odustajem i zadrzavam ga u istom stanju,imace sta da prica generacijama.Hvala svima na pomoci.Ovo je link za sat koji me interesuje.Nadam se da smem da postavim
    http://www.kupujemprodajem.com/SEIKO...ter_id=5925248
    Poslednja ispravka: teodorica (29.6.2012. u 23:33)

Moderator Avatar korisnika vladas
    Član od
    17.9.2009.
    Lajkovi
    4350
    Reputacioni uticaj
    181

Pretpostavljam da ova tema nije otvorena da bi se pothranio neciji ego ili nasuprot - neko uvredio zbog drugacijih cinjenica.

Iako pricamo o osetljivoj temi, koja verovatno nece nikad biti skroz rasvetljena, cinjeica je da dosta priznatih poznavalaca Seika u svetu tvrdi da se "Made in Japan" satovi proizvode tako sto se mehanizmi proizvode u Maleziji i Singapuru, kucista se prave u Kini, a zatim se sklapaju u Japanu.
    Nisam a priori hteo da ulazim u to koliko % sata na kojem pise Made in Japan je zaista iz Japana, jer ni satovi na kojima pise Swiss made nisu 100% iz Svajcarske i na to vise niko nije gadljiv.

Poenta je sasvim drugacija - Seiko proizveden u Japanu ili Maleziji ima isti proizvodni proces i jos vaznije - jednaku kontrolu kvaliteta i to je ono sto cini da ova marka bude izuzetno cenjena.

Mislim da je vec Misic M. izneo sve bitne cinjenice, ja tu nemam sta mnogo da dodam.

Prolaznice - uzivaj u svome 100% Seiko satu, gde god on bio napravljen u ovo vreme globalizacije
    jagos, VLADAN P and Misic M. like this.
    No time to lose

Stariji član Avatar korisnika Misic M.
    Član od
    23.12.2011.
    Lajkovi
    5049
    Reputacioni uticaj
    151

Pozdrav Teodorice. Možda su se pre 30 godina Seikovi modeli proizvodili samo u Japanu, zadnjih godina je u modi "jeftina radna snaga"! Lep model ova "petica" verovatno nosi mnogo uspomena, nadam se da će neko od starijih i iskusnijih članova uspeti da odgovori na tvoja pitanja kao što Bajker već i jeste!!!
    Mišić M.

Stariji član Avatar korisnika Prolaznik
    Član od
    29.5.2012.
    Lajkovi
    1338
    Reputacioni uticaj
    16

Mene lično, a možda i nekog od Vas mučila je dilema o tome koja je razlika između Seikovih modela satova i mehanizama sa oznakama "J" i "K"!
    J znaci da je potpuno napravljen i sklopljen u Japanu, ne u Kini, Maleziji itd..

Časovničar Avatar korisnika watchmag01
    Član od
    7.8.2008.
    Lajkovi
    750
    Reputacioni uticaj
    49

Seiko Crystal 310T40ANG bi trebala biti oznaka plexya
    CUBUS ORIENT CASIO ROMANSON SEIKO PULSAR LORUS
    MEEX KENNETH COLE MAREA POLICE

Moderator Avatar korisnika vladas
    Član od
    17.9.2009.
    Lajkovi
    4350
    Reputacioni uticaj
    181

Citat Prolaznik kaže: Pregled poruke
    J znaci da je potpuno napravljen i sklopljen u Japanu, ne u Kini, Maleziji itd..
    Potpuno pogresno, na zalost.

Videces, na forumu se vec pisalo na ovu temu, sam Seiko je, kao odgovor jednom od zaljubljenika u satove, koji ih je mailom pitao, odgovorio da se radi samo o drugacijim kanalima distribucije. J znaci da je namenjen japanskom trzistu, ali se tek dosta skuplji modeli proizvode u Japanu.
    No time to lose

Slične teme

1. "Svet Satova" custom made limited edition sat
    By Vladan Stevanovic in forum Opšti forum
    Odgovora: 98
    Poslednja poruka: 8.10.2012., 20:13
  2. Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 10.1.2012., 20:03
  3. Prodajem Katalog satova "Uhren Exclusiv 2010"
    By Vladan Stevanovic in forum Prodaja satova
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 5.11.2009., 0:37