Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 16

Hybrid View

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

Određen forumom Test GMT satova by WatchTime

Test koji je izašao u magazinu WatchTime sadrži uporedni opis 8 satova sa GMT komplikacijom a na samom testu su se našli satovi vrhunskih proizvođača kao što su Patek Philippe, A. Lange & Söhne, Parmigiani, Ulysse Nardin i još nekolicina njih.

Sama recenzija je na engleskom napisana a pdf fajl je "težak" skoro 80mb ali mislim da će vam članak biti interesantan ukoliko odlučite da ga pročitate.

Test GMT satova by WatchTime

Pozdrav
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Određen forumom Re: Test GMT satova by WatchTime

Ja ljepote,majko mila!!! A i "lijepih" cijena!!!

Moj izbor bi bio A.Lange kada pare ne bi bile problem!!!

iwc
    iwc je offline
    Banned
    Član od
    21.9.2009.
    Lajkovi
    49
    Reputacioni uticaj
    0

Citat HADzI DALIBOR kaže: Pregled poruke
    Ja ljepote,majko mila!!! A i "lijepih" cijena!!!

Moj izbor bi bio A.Lange kada pare ne bi bile problem!!!
    I moj, i moj!

Stariji član Avatar korisnika milospinkfloyd
    Član od
    8.9.2010.
    Lajkovi
    190
    Reputacioni uticaj
    18

cale mi nosi na ruci izmedjuostalog omega de ville co-axial power reserve i sad ja kao ne znam sta je powe reserve kazem samo da pretpostavljam je uzrok cene od 15000$ rezerva snage od 8 dana a ne to sto ima power reserve jer je ova omega placena nesto preko 4 soma eura.

Mlađi član
    Član od
    17.1.2009.
    Lajkovi
    6
    Reputacioni uticaj
    17

I ja se često pitam kako pojedini elitni proizvođači formiraju cijene pojedinih modala sata u odnosti na druge proizvođače kada se uzmu modeli napravljeni od istih materijala i sličnog proja dijelova i komplikacija. Smatram da cijenu čini makar 50 % ime i ime firme, a ostalo uloženi rad za istraživanje i samu izradu pojedinih dijelova. Zbog toga mislim da je 15000 $ previše, ali kad se uzme u obzir popularnost modela na filmskom platnu i važnost imidža koji prestavlja posjedovanje takvog sata na ruci, te činjenicu da ljudi koji kupuju satove tog cjenovnog ranga, možda je i realna cijena, jer mogli su staviti i 30000$ ,a opet bi imali sigurne kupce koji ne bi žalili pare da svima dugima pokažu koliko su bolji od drugih kada im nije žao dati toliku lovu za uređaj čija funkcija nije ništa drugo osim što pokazuje protek vremena. Šta mislite koliko pravih ljubitelja urarske umjetnosti shvaća trud i ljubav pravih majstora, a kojiko sat kupuju samo kao nakit?

Član od
    8.9.2010.
    Lajkovi
    190
    Reputacioni uticaj
    18

Citat vrhovac kaže: Pregled poruke
    I ja se često pitam kako pojedini elitni proizvođači formiraju cijene pojedinih modala sata u odnosti na druge proizvođače kada se uzmu modeli napravljeni od istih materijala i sličnog proja dijelova i komplikacija. Smatram da cijenu čini makar 50 % ime i ime firme, a ostalo uloženi rad za istraživanje i samu izradu pojedinih dijelova. Zbog toga mislim da je 15000 $ previše, ali kad se uzme u obzir popularnost modela na filmskom platnu i važnost imidža koji prestavlja posjedovanje takvog sata na ruci, te činjenicu da ljudi koji kupuju satove tog cjenovnog ranga, možda je i realna cijena, jer mogli su staviti i 30000$ ,a opet bi imali sigurne kupce koji ne bi žalili pare da svima dugima pokažu koliko su bolji od drugih kada im nije žao dati toliku lovu za uređaj čija funkcija nije ništa drugo osim što pokazuje protek vremena. Šta mislite koliko pravih ljubitelja urarske umjetnosti shvaća trud i ljubav pravih majstora, a kojiko sat kupuju samo kao nakit?
    80% njih kupuju kao nakit a 20% iz ljubavi prema casovnicasrtvu. i u pravu si skroz za formiranje cene. ne 50% nego vise od 50% utice sam BRAND na cenu

Član od
    8.9.2010.
    Lajkovi
    190
    Reputacioni uticaj
    18

nisam jos procitao test ali bez dileme bi uzeo rolex GMT master II

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

Pa pročitaj ponekad nešto, ne verujem da ne možeš da odvojiš bar malo vremena za članak ili dva.

Pozdrav
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

iwc
    iwc je offline
    Banned
    Član od
    21.9.2009.
    Lajkovi
    49
    Reputacioni uticaj
    0

Ma sta covek da cita kad zna sat hoce, samo jos da komplikuje sebi

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Pa narode,naravno da je na ovu cijenu Panerai sata uticala rezarva snage od 8 dana! Za 1 mehanički mehanizam to je vrhunsko dostignuće!
    E sad,da pošteno naplaćuju ime brenda - naplaćuju!!! Posebno "made in swiss" firme ali na sreću ogromne većine kupaca postoje i Nijemci i Japanci!!!

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Uporedni test avijaticarskih satova (Pilots’ Watches)
    By Amikica in forum Pilotski satovi
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 22.1.2011., 5:45
  2. Rolex Sea-Dweller WR test
    By dragon in forum Rolex
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 23.6.2010., 11:43
  3. Uporedni test ronilačkih satova
    By dragon in forum Ronilački satovi
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 6.6.2010., 20:25

Bookmarks sajtovi