Postovanje,
veoma me zainteresovala tema koju ste pokrenuli. Pogledao sam more slicnih na, uglavnom, stranim forumima, i sve teme daju pregled rastavljanja ili sastavljanja najjednostavnijih mehanizama na navijanje. Iskreno probao sam vise puta i uspeo cak i sa mehanizmima za koje nisam nasao nikakvu tehnicku dokumentaciju tj. Uputstvo. Ako bi bili ljubazni, puno bi mi znacilo, da postavite fotografije ciscenja ovakvih mehanizama i podmazivanja. Verujem da isto interesuje mnogo kolega sa foruma. Preveo sam clanak Britanskog horoloskog instituta o podmazivanju mehanizama. I verujte uplasio sam se, vise se ne radi o delovima mehanizma vec o delovima delova na koje je potrebno naneti izuzetno minijaturne kolicine ulja. Sve mi se od jednom smanjilo, na vec minijaturnim delovima, za 5 do 10 puta. Sto se tice naziva pisite kako vam volja posto vec imate zelju da podelite znanje na nama je da se prilagodimo. Francuski i Nemacki su i tako jezici casovnicarstva. Ako se ne varam koristite Nemacki, koji bolje razumem od Francuskog a i terminologija delova nam je nekako razumljivija na Nemackom i tako je sva tehnika kod nas dolazila sa Nemackog govornog podrucja. Unapred hvala