Evo da nastavim dalje sa malim i korisnim uputstvima za sve one koji se interesuju za casovnicarstvo , u svakom slucaju danas sam rastavio jedan stari mehanizam i slikao deo po deo za sve one koji su uvek zeleli da uce i da sami pokusaju . Evo za primer ako imate neki stari sat tj mehanizam koji samo stoji i svi su digli ruke od njega a vama pri tome nije zao da nesto naucite ili da unistite doticni evo malo uputstvo kao rastaviti mehanizam sata , ja sam koristio jedan stari dzepni sat koji nema balans i sluzi za donaciju delova . Da pocnemo Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_1406.jpg
Viđeno:	280
Veličina:	492,9 KB
ID:	68675Prva i osnovna stavr je otpustanja federa iz kucice .Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_1390.jpg
Viđeno:	258
Veličina:	488,6 KB
ID:	68676Posto je cifer i balans jedan od najosetljivih delova sata prvo skinuti doticne slika pokazuje otpustanje serafa i oslobodjenje cifera Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_1391.jpg
Viđeno:	210
Veličina:	488,9 KB
ID:	68677Kada ste otpustili serafice okrenite mehanizam i sa pinzetom skinuti cifer Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_1392.jpg
Viđeno:	176
Veličina:	490,4 KB
ID:	68678I kad ste ckinuli cifer ukazace vam se ovakva slika Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_1393.jpg
Viđeno:	199
Veličina:	490,7 KB
ID:	68679 Idemo dalje i skidamo navijacku partiju tj kuplung i zupcanike za podesavanje vremena .