@Walter
Има ли шансе да се поправи боја на безелу? Да ли то може некако да се среди? Ја сам постао подозрив према таквим сатовима баш због чињенице да се тај фарбани безел изгребе пре или касније.
Printable View
@Walter
Има ли шансе да се поправи боја на безелу? Да ли то може некако да се среди? Ја сам постао подозрив према таквим сатовима баш због чињенице да се тај фарбани безел изгребе пре или касније.
Ima da se kupi :)
Bezel Insert for TAG HEUER AUTAVIA Chronograph 1163 | eBay
Tacno je to da se spoljasni bazel kad tad izgrebe obicno bazel je napravljen od neke legure aluminijuma i onda boja na njemu je nanesena pa ispecena to je posebna tehnologija ja sam pokusavao da popravljan na jednim bazelom od cirizen divera svasta sam pokusavao najbolje se pokazao crni mat sprej medjutim i on nakon kraceg vremena spadne.
Nekim satovima na svu srecu stoi to da im je spoljasni bazel nijansu onako oliteo sa nekim malim ogrebotinama to im daje neki avanturisticki vintage smek, to ti je slicno onome kupis nove farmerice pa one su onako namerno izbledjene olitene a na nekim mestima i pokidane, i tako to
Na ovim mojim Heuerom i ne izgleda tako lose bazel kad se vidi u zivo problem je mehanizam i potraga po delovima !
zelim ti puno srece u potrazi po delovima,poznajem tog sadziju i bezi od njega,vidi sta ti fali od delova ja sam tu
da pomognem koliko mogu
Neznam cudi me jedna stvar Heuerovi kolekcioneri imaih mnogo, dok nisam imao ovaj sat nisam ni mogao zamisliti da je stari heuer ne tag heuer vec samo Heuer ekstremno popularan i tazen medju kolekcionerima ali problem je u tome sto se delovi jako jako tesko pronalaze !
Pre nekoliko meseci postavio sam sliku stare i propale tastove omege. Odneo sam je u servis Dojčinović, preko koga je naručen novi cifer. Evo kako je sat izgledao nekada:
Prilog 16302Prilog 16303
A evo i slika posle:
Prilog 16304Prilog 16305Prilog 16306Prilog 16307
Stvarno lepo izgleda, čini se da je baš vredelo.
Hvala, Vlajo, vredelo je. Sat je porodično nasledstvo, pa zbog toga za mene i suprugu ima veću vrednost nego što se može izraziti novcem. Njen otac je često nosio taj sat, a pošto je pregledan, bio mu je veoma koristan u starosti. Sat izgleda još lepše u prirodi, a ovom prilikom bih javno pohvalio g. Kostića (tako se preziva momak koji radi u servisu). Osim kozmetike, sat je očišćen, podmazan, nanet je novi fosfor na kazaljke, a ispolirani su mu kućište i staklo. Naravno, kao čovek koji voli svoj posao i ceni mušteriju, dao je i uobičajene savete za održavanje i garanciju od godinu dana. Ako ima još nekih pitanja - tu sam.
Da ne zaboravim, moram da se javno zahvalim našem članu Hakuni, koji me je uputio na to da pomenuti servis pruža pomenute usluge.
Svaka čast Nešo, ništa lepše nego kada se tako lep primerak vrati u život, pa još kada ima i sentimentalnu vrednost...
Neso, omega odlicno izgleda, kao nova! Mislim da je itekako vredelo i vremena i truda (o novcu necemo, prevazisli smo taj prizemni nivo :D))!
Ako dozvoliš, odgovorio bih i koliko je koštalo, jer ima ljudi koji pitaju: 130€ = cifer (100) + čišćenje + poliranje stakla i kućišta + reluminacija. Da budem iskren, vredelo je svakog dinara/evra, a nema tih para koje mogu da kupe ovo zadovoljstvo. Ženski deo familije je prezadovoljan (tj. žena i tašta) :D
Nešo
Svaki komentar bi bio suvišan :thumbsup:
Ništa lepše od ovakve rabote.
Jedno praktično pitanje,pošto je to preko slike teško zaključiti-Kako si zadovoljan nanošenjem fosfora na kazaljke?
I to je OK odradio. Kazaljke su se videle u mraku kada sam došao kući, a sat sam doneo u kesici, koja je bila u džepu. Naravno, kada se stavi na malo svetla, kazaljke se sasvim lepo vide. Naravno, nije kao ronilački sat, ali luminacija je sasvim pristojna.
Odlicna Omega Neso, svaka cast! ;) Gledam cifer kakav je bio i kakav je sada i prosto da ne poverujes kako ga je dobro sredio...:congrats:
svaka cast :) tvoja omega sada blista novim sjajem , hiii
Hvala, Jovane. Nadam se da će i tvoja omega uskoro krenuti istim putem. Dobro je čuvaj, i ona će ti to vratiti svojom lepotom i preciznošću.
jel i stavljao novi brojčanik ili obnavljao stari?
Stavljen je novi brojčanik, koji je izrađen po uzoru na stari, a koliko znam, slao ga je negde u inostranstvo.
poz...koliko vas je koštao cifer...hvala..
puno hvala....
Totalno neprofesionalno, jos nema odgovora!
danas sam nasao jedan Zenith 28800 sat je bio malo pod vodi pa treba cifer da se sredi a gde i sam neznam pomagajte drugovi
drugo je sve u redu,mislim na masinu automatik 23 rubinaPrilog 19865
Ja sam za cifer na tastovoj omegi platio 100€ u beogradskom servisu Dojčinović. Napominjem da pomenuti serviser ne radi to lično, već ga šalje u inostranstvo. Kao još jedno rešenje predlažem da probaš kod Simovića u Novom Sadu, ali potraži prvo njegov mail. Doduše, Simović nije mogao da sredi tu moju omegu, a ovo što ja imam je novi cifer napravljen po uzoru na original.
Cao drugari imam 3 sata kojima treba potpuni remont, pa me zanima da li postoji sansa da se srede i kolko bi to otprilike kostalo....
Prilog 21043Prilog 21044Prilog 21045Prilog 21047
Ako neko moze nesto vise da mi kaze o ovom prvom satu pise Geneva ispod pise sport pa ancro 17 rubin, a kod 6 sati pise nesto pa antimagnetic, ljudi verujte mi jako je mali sat sa lupom nisam uspeo da procitam sta pise. Ni Geneva ni Marvin ne rade, ali kad ih navijam skazaljke se pomeraju, seiku je sve super osim sto je staklo urnisano i verovatno ce trebati novo staklo. I neke preporuke maistor, ne bi bilo na odmet:)Odlucio sam da prvo sredim stare satve pa onda evntualno da kupujem nov nekako mi ovi satovi imaju dusu:)Ako uspem bolje slike okacicu i njih. Unapred hvala pozdrav
P.S Marvina kad sam otvotio mehanizam kao nov sija, ali kao da je prenavijen, probacu da okacim i mehanizam ako bude sunca sutra:)
Evo za prvu pomoć linka sa ove teme: http://www.svetsatova.com/forum/f108...html#post50205
Pročitaj i sledeću stranu.
Imam jedno pitanje u vezi sa doxom koju sam predstavio ovde: http://www.svetsatova.com/forum/f84/...html#post57326
Naime, zbog lošeg stakla nisam video da je neko pokušao da flomasterom prikrije nekoliko tačkica na ciferu, pa me zanima da li postoji mogućnost da se ovo nekako zaleči. Časovničar kod koga je bio na čišćenju nije bio u mogućnosti da to otkloni, na šta mi je skrenuo pažnju, pa ako imate neke sugestije, molim vas da kažete.
Možda da se poskidaju svi markeri i cifre i da se ponovo ofarba kompletan cifer?
Ima li neko iskustva sa farbanjem, koje je Vladan pomenuo, tj. kako izgleda na kraju? Mislim pre svega na to koliko se poznaje.
E ovako.....na oglasima sam video ovaj kršić, za relativno male pare, i tako, uzeh ga i nisam se pokajao....
Prilog 38551Prilog 38552Prilog 38553Prilog 38554
Mehanizam, famozna Miyota 8215 (rotor je nešto bučniji od Eta ali nije strašno),40mm bez krunice, 100m wp, mineralno staklo, kasni nešto manje od minut (50tak sec.) na pet dana....fali link, pa sam uglavio priručni kod sajdžije da bi mogao da pasuje na moju ugojenu ruku ;) (zadnji pre kopče je neoriginalni, vidi se na slici), ako neko ima odgovarajući, veličina je 18mm, neka piše na PP, plaćam pošteno. Narukvica ima tragova korišćenja, najviše sa donje strane, sa strane je poprilično očuvana. Kupao sam se, potapao ga u vodu, nije bilo kondenza, iluminacija je korektna (u rangu Orient i slično), kazaljke su iznenađujuće očuvane, cifer je solidan, ali se pod dobrim dnevnim svetlom i lupom vidi malo izobličenje kod 1, ili je oštećeno pri otvaranju ili je radila vlaga...Najviše me nervira istrošen rotirajući prsten, tačnije tragovi korišćenja u vidu ogrebotina. Ako neko zna gde mogu da sredim to neka savetuje ili piše.....Sat je klasičnog dizajna i odlično mi čuči, kad već nemogu da imam Rolex i Kienzle je dobar :w00t:
Pozdrav ljudi ! Posle duzeg traganja uspeo sam da nabavim jednog lepotana Seiko bell matic-a :D 4006-6031. E sad bi hteo malo da ga sredim, pa da li mozete da mi preporucite nekog dobrog servisera i urara za seiko satove u Beogradu?
Pozdrav svima.Imam mali problem,mada bas i nije mali kada ne znam sta mi je ciniti s obzirom na prirodu problema.Naime nedavno sam kupio Seiko digitalca A914-5020,kozmeticko stanje zadovoljavajuce mada sam ja i inace planirao da ga celog ispoliram ukljucujuci i staklo koje je naizgled kristalno ali svi planovi su palu u vodu nakon jucerasnjeg saznanja da sat zapravo ne radi.Ne u potpunosti vec da displej pokazuje polovicne brojeve.Sad,da li igde iko u Beogradu ima delove za vintage seiko kvarce satove ili cu morati da da nadjem isti ili slican model sa istom A914 masinom pa da uklapam...?
Evo prave teme za mene :D
Moze li mi neko nesto vise reci o ovoj ruskoj Raketi ,na njoj stoji 16 jevels ,inace sat ne radi i potrebana je zamena stakla koje je naprslo sto se po mom misljenju ne isplati raditi s obzirom na cenu sata koju sam video na ebay. Ima li neko drugacije misljenje?
Prilog 40141