-
Re: Poliranje sata
Nema na cemu Neso. Samo polako, koristi traku da zastitis i izvuces prelaze izmedju poliranih i brusenih delova. Kod brusenih obrati paznju da vuces pravilne linije. Ako treba pomoc javi se:)
@ckvrlj
Hvala:) Ja sam se sam usavrsio, malo vezbe, mirna ruka. I naravno uzivam u igranju sa satovima. Ako treba neki savet, tu sam.
-
Reci mi za početak odakle si naručio cape cod krpicu?
-
Imas na crown and buckle, 5-6 dolara je pakovanje od dve krpice.
-
-
Ja ne uspevam da ispoliram. Koristim meki filc i polirpastu za auto ali kada zavrsim posao povrsina mi je izmedju polirane i brusene, vide se crtice. Sta pogresno radim?
-
Koristi pastu manje granulacije (finiju)
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Granulacija nigde ne pise. Imam 2,3 polir paste za auto one bu trebalo da su super fine...jel uopste moguce napraviti onu super finu povrsinu na kojok se ne vidi iz kog je pravca polirano, sa filcom koji se kruzno okrece?
Evo i slika u velikoj su rezoluciji kada se zumiraju..sat se glanca ali ipak mi smetaju te crtice.
Prilog 74657Prilog 74658
-
Cape cod krpica ti je najjednostavnije resenje za takve povrsine, i nije uopste skupa.
A za tvoj metod, sto kaze Vladan, sigurno ti treba finija pasta, ili ti je mozda krpica grublja nego sto bi trebala.
-
Nisam baš ekspert za poliranje (polirao sam dva sata) ali bi po slikama rekao da u tvom slučaju bi trebalo šmirglom skinuti još malo ''mesa'' pa tek onda koristiti polir pastu.
Ipak sačekaj da se javi još neko sa mišljenjem.
-
Ako administratori i modelatori daju da ovde ostavim broj telefona decka da se ne ponavljam rado cu to uraditi za dobrobit i nas i clana.