Preuzeo sam sat, kod njega za 5h nije odstupio ni sekundu (sigurno se zesce smorio dok ga je tako nastelovao), ja ga pratim naredna 24h (poredicu ga sa atomskim, razume se), ali bih rekao da je to to i da nema vise potrebe da se otvara. Ostalo je malo tragova na poklopcu od otvaranja, pa ce mi to ispolirati ovih dana.
Registracija
Help

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Kako je uspeo nemam pojma. Nisam mislio da ga je moguce doterati da bude tako tacan.
Na ovom mom cak i ne stoji nikakva WR oznaka. To se nije desavalo ranije dok nije otvaran. Ne znam, nisam pametan. Evo jutros se desilo opet, mada u manjoj meri, stvorio se krug u centru precnika ~5mm i relativno brzo je nestao, pa ga nisam nosio kod casovnicara. Videcu kako ce biti sutra, ako ne bude moglo da se resi, na kraju cu ga staviti u fioku i kupicu neki Casio kvarc i toliko. Mislim, sta da odem negde na 10-15 dana gde ne mogu da dodjem do casovnicara i da se to desi, trebalo bi da sam otvaram sat (sto mi ne bi palo na pamet) i da ga susim ili da ga tako ostavim dok se ne vratim u Nis, a da za to vreme vlaga unutra radi svoj posao. Uh, zasto sve mora da se iskomplikuje...
Ponovnim resetovanjem se obe dovode na 12h. Zanima me da li je u pitanju neki ozbiljniji problem ili ne. Verovatno neću moći da ga nosim kod časovničara ovih dana.
Isto tako za Seiko je karakteristicno to da se u njegovom pogonskom federu nalazi i veca kolicina masti koja ima ulogu da odrzava svezinu opruznog celika kroz vreme (i to odradjuje fantasticno) ali isto tako posle niza godina eksploatacije na letnjim vrucinama jednostavno hoce da dodje do isparenja.

Bookmarks sajtovi