Zbog boje saniranje može obaviti samo ovlašteni servis i slaće ga u centralu.
Ako nije problem, postavi sliku.
Printable View
Zbog boje saniranje može obaviti samo ovlašteni servis i slaće ga u centralu.
Ako nije problem, postavi sliku.
Zamena najverovatnije. Na Breitling Navitimer Jupiter Pilot satu na kome je vršena restauracija je bezel izgreban i farba je bila oštećena. Jedina opcija je zamena.
Kod nekih vintage modela možda restauracija ali po Havaji-aloha-juhulele cenama...
Da li neko zna gde u Beogradu mogu da popravim TIMEX sat digitalni u Beogradu?
Pre neki dan mi je stao i odneo sam ga da mi zamene bateriju, medjutim kazaljka za sekunde je kasnila u pomeranju i nije moguce da promenim datum. Osovina za podesavanje vremena i datuma se vrti, ali moze samo da se podese kazaljke za vreme.
U nekoliko casovnicarskih radnji nisu mogli da mi pomognu.
Obrati se distributeru te marke satova odnosno njihovom servisu.
Berić, satovi i nakit
Zdravo. Da li je neko do sada pravio, zna nekoga ko je pravio ili zna kako da se napravi da kazaljke na satu svetle u mraku nakon osvetljavanja kao sto stotine satova imaju fabricki.
Imam sat koji mi odgovara za koriscenje i otporan je prilicno na razlicite uslove, ali jos kada bi kazaljke svetlele, bilo bi odlicno...
Hvala unapred!
Mnogo časovničara nanosi iluminacioni premaz na kazaljke.
Nazovi par njih pa vidi ko to radi i koliko košta- Servisi satova | Svet Satova
Btw-Koji to sat imaš?
Nista specijalan. Pise na njemu Air france tako da je sluzio kao reklama, ali svasta je proziveo sa mnom pa ga volim. :) (nem' para za g-shock :( )
Postavi neku fotografiju sata da vidimo,bice para za G-shock,pogledaj berzu polovnih satova,imas jedan...odmah da se ogradim ne reklamiram nikoga,pozdrav.
:) evo konkretnog pitanja...U pitanju je sat darwil(kockasti) muski model...mehanizam sata je stao iz razloga sto je prenavijen(krunica)i sat sada ne radi...Sta je prvi,drugi,trecdi korak_....
Prvi i zadnji korak je posjet urara koji ce ti napraviti servis mehanizma (ciscenje,uljenje, menjanje federa, dihtunge, itd.).
Drzi za mehanski navijac:
Ne mozes prenavit sata, mozes ga samo navit do kraja. Ako bi stvarno prenavili sat, to bi vodilo u puk federa (to se najbrze moze desit tamo kde je feder zataknut za kucisce federa) i onda bi bio do kraja odvit :D .
Nema toga da je sat prenavijen.... :D
Evo ga pomenuti Air France sat (sakriven logo).
Nije mu ispravna stoperica, a pokusavao sam da sredim, mada je mehanika plasticna i ponekad krene da radi malo, i opet zablokira.
http://s28.postimg.org/rhq13dkvd/DSC...1061_x_705.jpg
Postovanje!Treba mi pomoc u utvrdjivanju kalibra i proizvodjaca ovog sata.Prilog 94426Prilog 94427Prilog 94428Prilog 94429Prilog 94430
nisam bas siguran, mislim da je Valjoux 22, da je sat iz cetrdesetih godina proslog veka, koji je brend ne znam, a vrlo je moguce da on danas ne postoji, tada je bilo mnogo vise proizvodjaca nego danas
steta sto je sat toliko ostecen inace mislim da vredi i voleo bih ga imati
krunica mi izgleda kao da nije njegova
Mehanizam je Lemania 15 TL. Odličan mehanizam. Njegova verzija 15CHT korištena je, između ostalog, u vojnim satovima. Mehanizam 15 TL ima 17 rubina i radi na 18000 vns. Inače čini mi se da je mehanizam u tvom satu lepo očuvan.
Bilo bi lepo srediti takav sat.
O kom proizvođaču je reč, teško je reći. Rekao bih da je Lemania, Tissot ili Omega , nagađam , mada ne u potpunosti bez osnova.
eto omanuo sam :(, no rekoh nisam bas siguran, oni su svi slicni
Ništa, idemo dalje. :)
Trud se ceni.
Pronašao sam staru giroxu mog pok oca. Kod jednog našeg zlatara ću da pozlatim kućište, ali cifer je dosta izblijedio. Da li negdje ima da se nađe nov ili dobro očuvan? Pošto sam početnik izvinjavam se ako moje pitanje zvuči glupo, ali da li se cifer može negdje poručiti da se izradi?
Ovo je slika tog modela sa neta. Aparat mi je crkao a kamera na telefonu mi nije baš neka pa nisam slikao sat. Inače za mene je neprocjenjiv, mnogo mi znači i volio bih da ga obnovim. Radi perfektno. Prilog 94633
Izrada cifera je moguca, tj. se tvoj stari cifer najcesce salje na potpunu restauraciju. Nije mi poznata tacna cena ovog poduhvata ali je dovoljno velika da obeshrabri najokorelije kolekcionare.
Prihvatljivija opcija bi bila da preko onterneta nadjes polovan Giroxa i da ga kupis. Sa njega skines ispravan cifer i stavis na svoj. Tacno, gubi se malo originalnosti ali je daleko isplativije...
Sat mi je zaista neprocjenjiv i bio bih spreman i za ovu prvu opciju pošto drugi sat bezuspješno pokušavam da pronađem već godinu dana. Da li znate kome bih mogao da se obratim za restauraciju.
Hvala odmah sam im poslao mejl. Najbolji ste
^ Nema potrebe da salje pp, nek postavi ovde u temi da i ostali vide koliko kosta tako nesto.
Mislio sam da to narusava pravila foruma... ako ne, odlicno !
evo iz ucmalosti i neispravnosti (polomljena osovinica balanse) sam izvadio jedan sat. nekako sam i cifer oziveo upotrbom avio maketarskih boja (raredio dobro pa popravio ostecenja).
ono sto ne znam je:
kako da povratim bakarni sjaj kazaljki da budu u skladu sa bakarnim brojevima. ne bih da ih farbam u crno ne uklapa se. strah me je da poliram jer nisam siguran da li su kazaljke od bakra ili su od nekog metala pa presvucene bakarnim slojem. dajte savete i misljenja.
hvala!Prilog 94772
Ja bi to obrnuo na drugu stranu (strana koja je okrenuta ka ciferu) pa lagano grebao dok ne vidim sta je ispod. Ako se ispod ukaze crveni metal, tj bakar, samo ih ispoliras... strpljenje je ovde od kljucne vaznosti. Ako nije, jedino ti je "coating" ili neko premazivanje logican izbor, ali naravno skup i pitanje kako ce izgledati posle, zbog osovine itd...
Sta god da si popravljao na ciferu, on sad izgleda odlicno, svaka cast !
cifer je bio na dva tri mesta zelen i oguljene farbe sa ovih izrezbarenih linija. kako rekoh razredjena maketarska boja je ucinila svoje. ispod nje provire natpisi i oznake
Posedujem jedan relativno redak sat. Seiko AirPro. Jedan stari digitalac sa veoma neobicnim vazdusnim jastucetom radi udobnijeg nosenja. To jastuce neretko crkava na ovim satovima, a ni moj nije izuzetak. Sat mislim da prodam, ali me interesuje vredi li ga prvo popraviti. Ako vredi, gde naci delove? Veliki sam ljubitelj satova, ali i jos veci amater, a sa ovako necim se jos nisam susretao, sta vise nemam pojma ni koja je vrednost sata, tako da i ta informacija je od pomoci. Unapred hvala.
Dobrodošao!
Jeste redak sat i mislim da će biti problem doći do delova za popravku.
Sem jastučeta ,u kakvom je stanju ostatak sata?
Imaš ovde spisak servisera pa probaj telefonski da se raspitaš da li neko može da ga popravi-Servisi satova | Svet Satova
Dajte malo slika :)
Slike AirPro modela izgledaju krajnje svemirski :)
Da li neko zna koji je cal. U tagu waf2111 da li je eta 2824-2 ili selitta sw200
Moguće da je ista situacija kao i u wv211, i jedan i drugi, zavisno od serije.
Koliko znam - ugrađivali su i ETA i Sellita. Najjednostavnije je da pogledaš koliko rubina ima. Biće kao kod Top liste Nadrealista - ako je pojeO - onda je muško a ako je pojeLA onda je žensko (ako ima 25 rubina - onda je ETA, ako ima 26 - Sellita) ;)
EDIT: Preteče me vlajo :top:
Pa sta znam malo mi je glupo da otvaram sat pa da se zeznem ko kod MG da mi procuri negde dosta mi je poplava sto se kaze ko se jednom opece i u hladnu supu duva [emoji13]
Postovani, interesuje me preporuka za dobrog casovnicara u Bg koji radi Tissot satove i ima rezervnih delova za iste ? U pitanju je Tissot prs 516 automatik sa ETA mehanizmom(providan safirni poklopac). Problem je u tome da mu je pukao jedan od zupcanika (kako mi kaze casovnicar u Kragujevcu) pa stoga, kako kaze nema dovoljnu rezervu snage. stane sa radom nakon 7,8h rada. Casovicar je odlican ali nema taj zupcanik za zamenu. Ponudio mi je da mi stavi drugi mehanizam ali to nisam prihvatio. Hvala unapred.
Pukao zupcanik pa nema dovoljnu zalihu snage ? hm....
Casovnicarska radnja Kostic-Dojcinovic, ne sumnjam da mogu da nadju delove za bilo koji sat... a mislim da zupcanik nije u pitanju.