A da odes kod jos nekog casovnicara u Kragujevcu kada vec mnogo iskusniji kolega sumnja u tu dijagnozu?
Printable View
A da odes kod jos nekog casovnicara u Kragujevcu kada vec mnogo iskusniji kolega sumnja u tu dijagnozu?
Ne preostaje mi nista drugo nego da probam i to, pre nego sto posetim radnju Kostic & Dojcinovic. Hvala mnogo himmelstrider & zarekg na dobronamernim savetima i preporukama.
Moguce je da je zupcanik na burencetu izgubio nekoliko zubaca, ali to bi bio prvi put u zivotu da cujem za tako nesto. U neku ruku, logicnije je da pukne neki od drugih, slabijih zubaca dalje od burenceta, ali takav kvar dovodi do potpune neupotrebljivosti sata, ako nista vise ne bi bio tacan.
Ima ovde pravih casovnicara, javice se oni verovatno, ja ne smem nista da ti garantujem, a taman posla da napadam strucnost iskusnog casovnicara.
Mogu da ti dam broj mog majstora oziveo je mnoge beznadezne slucajeve a sto je bitno vovek radi za male pare
Hteo sam samo da javim u vezi problema sa mojim satom ef-328, da prenesem licno iskustvo sa problemom koji se javio i samim tim i resenje istog. Bio je u servisu, stigao pre par dana. Odgovor servisera je bio da je bateriji pao napon , da su samo zamenili bateriju . Posle par nosenja, naravno, u istim uslovima i uobicajenim situacijama kao i pre , kada sam i imao problem, sat radi lepo, ne kasni, ovih dana tacan u sekindu, kao sto treba i da radi ;) ipak je to CASIO EDIFICE :thumbsup:
pre neki dan kupih časovnik "weide WH1107". na moju veliku žalost :( do današnjeg dana nisam uspeo da setujem časovnik, tačnije ne znam kako da podesim 24-časovno vreme na digitalnom časovniku, kao ni datum, niti funkcije alarma. nisam dobio korisničko uputstvo kada je časovnik isporučen. svi moji pokušaji preko selektora "mode" ostali su bezuspešni :blushing: . ukoliko bi neko ko ima isti časovnikl posvetio par minuta da me uputi bi bih mu zahvalan
Možda ovde nađeš rešenje Часы спортивные "WEYDE" WH-1107 - YouTube
24.12.2012.godine kupio sam rucni sat Royal London 40150-01, s obzirom na to da sat nisam svakodnevno nosio kada sam primetio reklamirao sam isti 25.07.2013. reklamacija se odnosila na to da se prilikom pomeranja sata minut kazaljka pomera kao da je labava. Sat sam reklamirao u radnji u Nisu.
03.08.2013. dobio sam putem poste kovertirani odgovor.
Detektovano stanje:
Sat je u potpunosti ispravan i tacno pokazuje vreme. Neznatno pomeranje minutne kazaljke prourokovano je specijalnim podesavanjem mehanizma sata u toku proizvodnje kako bi se amortizovale sile prouzrokovane velikim kazaljkama na najnovijim sportskim satovima. Isti efekat imamo i kod potpuno novih satova sa istim mehanizmom sto mozemo da predocimo zainteresovanim stranama. Pomeranje je toliko neznatno da kupac prema sopstvenom priznanju nije primetio isto tokom prvih 6 mesecinosenja sata kao i prilikom kupovine istog. Pomeranje se moze detektovati iskljucivo pazljivim posmatranjem polozaja kazaljke i tesko je detektovati golim okom.
Pomenuto odstupanje se ne moze otkloniti jer je sastavni deo konstrukcije mehanizma sata.
Iz radnje u Nisu sat je poslat kod ovlascenog casovnicara u Beogradu, od koga sam i dobio odgovor, niko me nije kontaktirao a da nije vidljivo golim okom sigurno ga ne bih ni reklamirao, sada je odstupanje jos vece sto moze da primeti i onaj koji slabo vidi.
Molim Vas za misljenja, sat je jos uvek u garanciji
''prourokovano je specijalnim podesavanjem mehanizma sata u toku proizvodnje kako bi se amortizovale sile prouzrokovane velikim kazaljkama na najnovijim sportskim satovima''
Ja za ovo prvi put čujem i zvuči mi prilično blesavo.
Kazaljka MORA da ima čvrstu vezu sa osovinom.
U svim sličnim slučajevima za koje znam (računajući i jedan moj sat) uzrok je nemarna montaža kazaljke.
Pošto problem progresira lično bih insistirao na otklanjanju problema bez mnogo filozofije sa njihove strane.
Oni su DUŽNI da to urade.
Pridružujem se imenjaku - mislim da treba insistirati da se kazaljka fiksira, pogotovo zato što se problem "sportski" povećao!
Ala su bezobrazni ovi distributeri, šta bre normalno? Ispade da je to još i u opisu funkcionisanja sata, kao Monti Pajton, da neveruješ.
Petre, odgovor koji si dobio je težak bezobrazluk. Onaj koji je potpisao odgovor ili priznaje da sat ima fabričku grešku, ili pokušava da te namagarči. Ako je roba felerična, onda se i prodaje kao takva, a ne kao ispravna. Jedino rešenje bi bili tržišna inspekcija ili neko udruženje za zaštitu potrošača. Ako imaš mogućnosti da dopreš i do nekog medija, bilo bi korisno.
Nadam se da ćeš uspeti da ostvariš svoje pravo i da dobiješ ispravan, odnosno popravljen sat.
O živote!!! Royal London i specijalno podešavanje!!! Anblivibl ! 😈
More,napadni ih kako znaš i umiješ.....ponekad i motka pomogne!
Labava veza se UVEK lakse kida nego kruta, posto sam apsolutno siguran da unutra nema opruge. Uz to, pri udarcima i potresima je najmanji problem drzanje kazaljki. Bas su mastoviti.
Odgovoris im tekstom koji u globalu kaze da pouzdano znas da to nije slucaj na tom satu (bogami ni na jednom drugom), da zahtevas popravku i da ces se u suprotnom obratiti drugim drzavnim organizacijama u cilju zastite svojih interesa. Popravice sat za nedelju dana i poslati ti cokoladu uz njega.
Petar VELIKI: jel moze jedna snimka toga sta nije OK, zato sto moram rect da ne razumijem najbolje tvoj problem i kako to izgleda. U tvom satu (referenca koju si dao) unutra je SEIKO-Hattory mehanizam VD57, kod kojega ja nisam video da bih se kazaljka(e) mrdala levo-desno previse. Kazaljka mora (bilokoja) imat milimetar lufta da se mice levo-desno i gore-dole, ne moze bit 100% fiksan na osovinu. Al to se ne primjeti toliko da bi ti palo u oci svaki put kad okrenes sat.
Ajde stavi snimku, pa da vidim jel normalno ili ne?
Pozdrav svima
Treba mi pomoc oko popracke Pierre Cardin sada
Ipalo mi je (ne znma kako se to tacno zove) staf to podesavam vreme
Ko radi te satove i koliko kosta takva vrsta popravke?
Prilog 96514Prilog 96515
Zove se krunica, kod nas "janeza" nesto takvo kosta sa radom oko 10euro. Ako je treba stavit produzetak onda racunaj 3e vise.
gde to mogu da popravim,gde si nalazi radnja?
Svaki časovničar to može uraditi. Evo linka za servise: Servisi satova | Svet Satova
Vidi koji su ti servisi u blizini ili pročitaj temu o iskustvima sa časovničarskim servisima, pa odaberi. Najčešće je u pitanju rutinska popravka od nekoliko minuta, eventualno ti mogu staviti drugu krunicu. Možeš da prođeš i jeftinije od 10 evra, pa je zato najbolje pitati više servisa bar za okvirnu cenu.
P.S. AKo baš hoćeš, možeš zatražiti i originalni servis od radnje gde si ga kupio, mada to obično košta malo više.
Zdravo ponovo.
U zadnje vreme, kada ostavim sat preko noci, dakle u jednoj poziciji, ujutru kasni 10-15 minuta, a dok se koristi i stoji na ruci, ne kasni skoro uopste. U cemu je stvar i da li moze jednostavnim putem da se sredi? Bateriju sam zamenio ali to nije promenilo nista.
Jednom mi se cak desilo da je zurio 5 minuta ujutru!
Stavio sam sliku sata na 66-oj stranici u ovoj temi..
Pozz!
AlexKV
Više stvari može biti uzrok i nema svrhe da nagađamo šta je tačno u pitanju.
Moguće da rešenje bude jednostavno (nek šraf da se dotegne i sl.) a možda i ne.
Odgovor će ti dati dobar serviser.
Hvala! :)
Pozdrav,
Imam Seiko Black Monster-a vec 6 meseci. Sat je star godinu ipo dana. Dnevno ga nosim 6-7 sati aktivno, u zadnje vreme i po 10 casova, ali na svakih 7 dana kasni bar minut. Je l to normalno s' obzirom da ga nosim toliko ? Postoji li mogucnost da ako ga ne budem skidao sa ruke da uopste nece kasniti tj, kasniti dosta manje... Mnogo me nervira da vracam vreme svakih 10-tak dana iskljucivo jer drndam kljuc, rkam ga, izvlacim, vracam stalno.. ne bih zeleo da dodje do nekog ostecenja itd.. Elem, kupao sam se sa njim 5 dana za redom u bazenu, je l ima i to neke veze na njegovo vreme ? Pred spavanje skinem ga sa ruke, i laganim pokretima levo desno ga "navijam" bar minut..
Kupanje nije naškodilo a stalno nošenje neće pomoći.
To je mehanički sat i odstupanja su sasvim normalna.
Samo kvarcni satovi bi te rešili ''muke'' oko povremenog doterivanja vremena.
To je sasvim normalno odstupanje za mehanicki sat.
Posto je sat deklarisan sa Divers 200m, nista mu nije sigurno od kupanja u bazenu. Izdrzava on daleko vise od toga.
Samo ga isperi obicnom vodom posle bazena da mu spres hlor. A mogao bi da probas da ga nosis i nocu i vidis da li ce i dalje kasniti i koliko.
Molim te malo pojasni to kasnjenje.....na svakih sedam dana okasni ukupno minut ili okasni minut po danu?
Naravno, uvek ga stavim pod obicnu vodu posle bazena.. Nije mi problem toliki da ga nosim dok spavam i da mi smeta puno, vec kontam da kada spavam, ne pomeram se, dakle, isto je kao da mi stoji i na stolu, samo sto imam manje 200g na levoj ruci :D
Generalno, mene ne brine to sto on kasni, vec sto moram kljuc da drndam non stop, da ga izvlacim uvlacim, da ga ne razdrndam..
Hvala na brzim odgovorima, svakako..
Nije isto kao da stoji na stolu. Pomeris se po nekada dovoljno da ga malo navijes, ne drzis ruku celu noc bas uvek u istom polozaju. Nije mnogo ali moze da promeni odstupanje, moras da probas.
Meni je Seiko 5 7009 zurio isto (svih 20-tak godina) i nije imalo sanse da ga podesis da se to smanji. Podesi se, radi par dana skoro u sekundu i onda se pomeri na to odstupanje koje je imao kada je izasao iz fabrike i to je to :). Savrseno isto odstupa svaki dan.
Tek posle zadnjeg servia pre mesec-dva je odstupao sekundu-dve dnevno. Ali ga nisam bas redovno nosio od tada, pitanje je da se na vrati na staro :).
To je oko 8 sec dnevno....i to je ok! U okvirima po proizvodjacu.
Moze se on doterati da ide jako precizno.
Deklarisana preciznost tih satova je +- 20 sec dnevno. Ako odradimo matematiku dobijamo da tvoj sat kasni oko 9 sekundi dnevno, sto je odlicno za tu klasu. Cuo sam da su ljudi odradjivali podesavanja tako da satovi rade u chronometre specifikacijama, to jest gubili su svega sekund dnevno, ali sumnjam da je to moguce uraditi cesto.
Na 10 dana steluj vreme, lagano i nezno odvrni krunicu, nasteluj, i nezno je zategni. Na svake 2 godine ces otici kod casovnicara da ti proveri dihtung krunice, posto se moze ostetiti od zavijanja. Servis mehanizma je svakih 5-7 godina, tada ce casovnicar proveriti razdelnik krunice i sve ostale delove, pa ako bude osteceno zamenice ti. Ali, ti satovi su namenjeni da se tako koriste i neces imati problema.
Predpostavljam da je stariji model BM-a u pitanju (7s26) i skoro sam siguran da se odstupanje može svesti na manje od 8sec/24h . Ima dosta vlasnika tog modela na forumu, pa će već neko reći svoja zapažanja.
Meni OM II (4r36) odstupa manje od 4sec dnevno , u zavisnosti u koji ga položaj stavim noću. Sve u svemu, radi se o vrhunski-preciznim mehaničkim kalibrima u svom cenovnom rangu . Prevedeno, za taj novac se teško može naći precizniji mehanički sat...
Moze se doterati bas lepo, ja imam taj mehanizam 7S26 u modovanom OM i postelan je na +4 sec/24. I drzi vec 2 meseca bez odstupanja.
A mozes pogledati merenja i za moj mehanizam 4R36 na Stargateu koji je maltene u 0 i isto drzi....
Ja sam konkretno cuo za primer gde je covek Vostok doterao na manje od 1 sekunde dnevno, +- i to kako god, nosio se ili stojao na stolu. Amfibija je doduse poznata po tome da mozes da dobijes chronometar ali i 30 sec +- kako god ga stelovao... kod 7S26 bi to trebalo da bude uravnotezenije
Jedan deo Vostokovih mehanizama moze da se nastima da ide odlicno, ali zato znam za neke koje niko ziv ne moze da ubaci u +-15s/dan.
Realno kod njih je to lutrija, u manjoj ili vecoj meri.
Sto se tice 7S, znam da vecina njih moze da se nastima da ide odlicno, cak i vise od onog sto se ocekuje u toj klasi, ali opet, skoro nikad ne moze da se nastima kao ETA da ide ravnomerno u svim polozajima. Naravno postoje izuzeci.
Da ne bude zabune, to sto sat ide na recimo -2 s/dan, ne mora da znaci da je on u hronometarskim specifikacijama.
Ja sam moju amfibiju doterao sekund-dva dnevno. Orange Monster sa 7s26 nije ni zahtevao podesavanje posto je vec na nuli. Mariovog Monstera sam podesio na +4 sekunde dnevno. Bisvi SKX007 mi je Simovic doterao na 0 sekundi dnevno. Tako da moze to i bolje od 8 sekundi dnevno:D P.S. - obe moje 7s26ice su preciznije od 2824-2 Top Grade mehanizma :lol:
Moje iskustvo sa 7s26 mehanizmom je odlično i odstupanja koja ima tvoj sat su sasvim ok.
Probaj sat noću da ostavljaš u različitim položajima ( krunica gore, krunica dole, staklo gore, staklo dole ) i vrlo je verovatno da ćeš bar delimično korigovati odstupanje tj. u tvom slučaju da ćeš ubrzati mehanizam ( tako da ukupno kašnjenje ne bude npr. 8 sekundi nego 3 sekunde ).
Zdravo. Moze li mi neko reci nesto o ovom satu?
http://i.imgur.com/kLBJvXV.png
Javi se Sky!!!