Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 34
Like Tree36Likes

tema: Kako postati uspešan časovničar?

Threaded View

Banned
    Član od
    10.2.2011.
    Lajkovi
    3
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom

Lično sam se uverio u sposobnost časovničara a mojih kolega u beogradu,jer isti ne poznaju osnove znanja precizne mehanike,a da ne govorim o proračunu zupčanika,hodu zupčanika,postavljanju nove osovine na mestu polomljene,ispravka spirale.menjanje rubisa,kao i obrazovanje po pitanju tehničkih izraza u časovničarskoj profesiji.Ja kao časovničar iz "malog mesta" još nisam čuo u mojoj praksi za izraz "navijač".Možda su švajcarci ubacili nov izraz u časovničarskoj terminologiji a da ja to ne znam.

Urarski priručnik je knjiga informativnog karaktera i nimalo nije knjiga za učenje budućih časovničara.Savetujem te da dobro ovladaš programom za proračun i izradu zupčanika koji možeš skinuti sa interneta a isto tako i da ovladaš dobro znanjem fizike i matematike.Ja sam za diplomski imao da izradim anker na džepnom satu.Izvadi majstor anker i svi preostali delovi ostanu u satnom mehanizmu pa je na meni da izračunam hod zupčanika ankerada,odstojanje od osovine do kamena ankera.....Za početak uči kako se koji delovi na satovima zovu,tačnije njihova stručna imena,zupčanici,delovi....
    Poslednja ispravka: RUS (25.12.2013. u 13:42)
    esdy_11192 and somy like this.

Slične teme

1. Otvaranje časovničaske radnje
    By Misko81 in forum Časovničarska radionica
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 14.4.2011., 9:08
  2. Mali časovničar
    By VLADAN P in forum Časovničarska radionica
    Odgovora: 17
    Poslednja poruka: 26.2.2011., 12:26
  3. Pomoć - preporučite mi dobrog časovničara
    By Johny in forum Džepni satovi
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 21.11.2010., 16:24
  4. Kako su Švajcarci postali najveći časovničari?
    By Shmizla in forum Opšti forum
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 1.6.2008., 21:55

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •