Lično sam se uverio u sposobnost časovničara a mojih kolega u beogradu,jer isti ne poznaju osnove znanja precizne mehanike,a da ne govorim o proračunu zupčanika,hodu zupčanika,postavljanju nove osovine na mestu polomljene,ispravka spirale.menjanje rubisa,kao i obrazovanje po pitanju tehničkih izraza u časovničarskoj profesiji.Ja kao časovničar iz "malog mesta" još nisam čuo u mojoj praksi za izraz "navijač".Možda su švajcarci ubacili nov izraz u časovničarskoj terminologiji a da ja to ne znam.
Urarski priručnik je knjiga informativnog karaktera i nimalo nije knjiga za učenje budućih časovničara.Savetujem te da dobro ovladaš programom za proračun i izradu zupčanika koji možeš skinuti sa interneta a isto tako i da ovladaš dobro znanjem fizike i matematike.Ja sam za diplomski imao da izradim anker na džepnom satu.Izvadi majstor anker i svi preostali delovi ostanu u satnom mehanizmu pa je na meni da izračunam hod zupčanika ankerada,odstojanje od osovine do kamena ankera.....Za početak uči kako se koji delovi na satovima zovu,tačnije njihova stručna imena,zupčanici,delovi....
Registracija
Help

36Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi