Vec neko vreme se interesujem za ovakve aplikacije ali su mi u fokusu vise bile opcije za PC platformu. Odmah da kazem zbog nedostatka vremena ali i spostvene lenjosti ceo proces ide vrlo sporo. Bilo bi zanimljivo uporediti podatke koje daje profesionalni vibrografi i neka od ovih aplikacija.
Na jednom od blogova koje pratim se nalazi nesto slicno za TickPro ovde: Review: TickoPrint Android App | Watch Guy Ukratko da ne prevodim ceo tekst podaci sa ove android aplikacije su vrlo losi u poredjenju sa Witschi Watch Expert 2 vrlo skupe svajcarske profesionalne sprave. Ovo je jedini slicno poredjenje koje sam nasao.
Ono sto je meni od takvih programcica bilo interesantno su Biburo i Watch Escapement Analyser - eTimer. U kombinaciji sa dobrim mikrofonom i PC-om vrlo jeftino resenje za nedostatak vibrografa. E sad, sve bi ovo bilo dobro da nema uobicajenih kvaka koje idu u kompletu sa besplatnim softverom naime Biburo se nazalost vise ne moze skinuti link je mrtav a eTimer je u besplatnoj verziji pun ogranicenja. Naime morate snimiti kuckanje sata pa ga tek onda pregledati i podesavati.
Interesuju me iskustva ostalih clanova foruma sa ovakvim programcicima jer i 200$ + carina i porez za najjeftiniji kineski vibrograf mi je dosta jer i sami znate kakav Seiko kupujete za takve novce.