Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikaz rezultata 11 do 14 od ukupno 14
Like Tree6Likes

tema: Seiko u Srbiji

  1. #11
    Stariji član Avatar korisnika Misic M.
    Član od
    23.12.2011.
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.016
    Lajkovi
    5050
    Reputacioni uticaj
    150

    Određen forumom Re: Seiko u Srbiji

    Ja sam kupovao u "Sense" satovi su u redu nema nikakve greške, dobija se i garancija dve godine, jedino što se osim cene razlikuje jeste to da kod njih ne dobijaš međunarodnu jednogodišnju garanciju, jer nisu zvanični distributeri kao "Vitanov".
    bezbi likes this.
    Mišić M.

  2. #12
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

    Određen forumom Re: Seiko u Srbiji

    Kupovali smo svi u Sensu, postoji cela tema o tome.
    Lična iskustva - SENSE

    E sad, sto se medjunarodne garancije tice, ona nije ni bitna. Koja je uopste svrha te garancije na nasim prostorima, barem kad su ovi jeftiniji satovi u pitanju.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  3. #13
    Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lokacija
    Novi Beograd
    Poruke
    6.329
    Lajkovi
    13235
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    602

    Određen forumom Re: Seiko u Srbiji

    Cela priča sa cenama je relativno duga, jer na nju utiče dosta faktora. Pretpostavljam da Vitanov mora da ima veće cene od npr. neke radnje u SAD, jer naše tržište je ipak malo, a nije isti kada se poruči pet stotina ili pet hiljada komada nečega, bilo da govorimo o satovima ili o nečem drugom. Prošle godine sam razgovarao sa čovekom koji je u Mađarskoj kupio LED TV, uzeo nazad njihov PDV, platio našu carinu (i šta već treba), a na kraju ga je televizor koštao oko 10.000 jeftinije nego da je kupio u radnji koja mu je ispred nosa. Razlog? U pitanju je neki nemački lanac prodavnica elektronske robe koji posluje u celoj EU, a koji može da odjednom poruči ogromne količine televizora, pa je samim tim i nabavna cena niža, što se odražava i na krajnju cenu.

    Ne znam po kom principu posluje Sense, ali pretpostavljam da je nešto slično kao u primeru sa mađarskim televizorom. Ukoliko je kupac zaštićen garancijom prodavca, onda mislim da je sve u redu, a da li Sense uvozi satove legalno ili ne treba da utvrde državni organi, jer to nije posao kupca. Radnja je ionako u najprometnijoj beogradskoj ulici, pa inspekcija ne mora da ih lovi po budžacima. Inače, i svaka vrsta garancije je uračunata u cenu kako god da okrenemo. To što neki proizvod ima garanciju od jedne, dve ili pet godina svakako da učestvuje u ceni, jer ako je potrebno otkloniti kvar na jednom proizvodu od hiljadu, to svakako učestvuje u ceni onih 999 proizvoda.

    Naravno, postoje i primeri alavosti trgovaca, mada ne verujem da je to ovde slučaj. Kao ekstreman primer mogu da navedem jednu košulju koju sam kupio u inostranom Marx and Spenceru. Košulju sam platio 10€, dok je kod nas u Ušću koštala oko 30€.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

  4. #14
    Stariji član Avatar korisnika bezbi
    Član od
    19.9.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    1.189
    Lajkovi
    1897
    Reputacioni uticaj
    40

    Određen forumom Re: Seiko u Srbiji

    ^ upravo tako, sve dok oni imaju niske cene i vazecu garanciju, ja ih pozdravljam i svakome cu ih preporuciiti, A to da li su oni regulisali poslovanje sa drzavom, to me (i nas) ne zanima.

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •