Strana 3 od 43 PrvaPrva 123456713 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 21 do 30 od ukupno 941
Like Tree236Likes

tema: Pomoc oko on-line kupovine satova

Hybrid View

Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

Određen forumom Re:Pomoc oko on-line kupovine satova

zalepugin wrote:
    Mene interesuje koliko je zaista sigurna kupovina preko interneta i stavljanje na uvid svih licnih dokumenata. Bez sumnje da ce porucena roba stici na svoju destinaciju ali sta posle? Kako spreciti naknadnu zloupotrebu kartice? Ko mi garantuje da u trenutku slanja svih licnih dokumenata ukljucujuci i broj kreditne kartice, neko nije uspeo da sve to izhakuje i iskoristi par meseci kasnije?
    Dusane, verujem da si svestan toga da ne postoji 100% siguran nacin placanja, ali veruj mi da je ovaj nacin placanja izuzetno pouzdan i mogu slobodno reci mnogo pouzdaniji nego kada placas racun u restoranu kreditnom karticom. Robu na Internetu kupujes od poznatih renomiranih kompanija koje imaju implementirane sve propisane nivoe zastite svog informacionog sistema. Naravno uvek postoji mogucnost da neko upadne u sistem, ali sa obzirom da se to nije desilo ni jednoj ozbiljnoj kompaniji u poslednjih nekoliko godina govori o tome koliko su te kompanije ozbiljno shvatile ovaj problem. Sto se tice hakovanja same transakcije na to zaboravi, veca je verovatnoca da te udari grom u trenutku citanja ove poruke.

Pozdrav,
    V.S.

Novi član
    Član od
    29.4.2009.
    Lajkovi
    1
    Reputacioni uticaj
    0

Talking Re: Pomoc oko on-line kupovine satova

Citat Vladan Stevanovic - Admin kaže: Pregled poruke
    Dzeronimo,

predlazem da pogledas ovu temu jer sam tu detaljno objasnio celokupnu kalkulaciju:

http://www.svetsatova.com/index.php?...p;catid=46#511

Placas i porez i carinu a sat dobijas na kucnu adresu.
    E ovako,da vidim da li sam dobro razumeo posto je link koji si dao mrtav pa ne mogu da procitam detaljno objasnjenje.
    Prilicno sam se zagrejao za kupovinu sledeceg sata marke Lum-tec http://www.kabtime.eu/?page=tovar&tovar=181. Znam da je,bar meni nepoznata marka(neko ce reci da je to previse para za ovakav sat,sto je verovatno i istina) ali sta cu kada ne mogu da odolim ovom military stilu. Citao sam dosta na internetu i svi imaju samo reci hvale za zavrsnu izradu itd. Elem, zanima me koliko bi me ta narudzbina izasla na kraju. Sat je 385 evra i pise jos :
    We provide free shipping on all orders over 300 € within all EU! No VAT or taxes across the EU!
    E sada,koliko sam razumeo dodajem jos 15 % na porez i to je 385*1.15= 442.75 i onda na to 442.75*1.18=522.5 evra. Da li sam dobro shvatio? Znaci kada mi sat donesu na vrata trazice mi da platim ~ 140 evra ?
    I da,znam da nije mesto ali ako znate nesto slicno,robusno,vojno,stealth, otvoren sam za predloge Pozdrav

Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

Određen forumom Re: Pomoc oko on-line kupovine satova

Link je sa starog foruma, a verovatno je pokazivao na moj sledeći post:

Mala pomoc od Admina i ostalih clanova

Što se tiče tvoje kalkulacije potpuno si u pravu:

Ukupna cena=385*1.15*1.18=522.5 EUR

Što se tiče military tipa satova u tom cenovnom rangu, pogledaj Luminox ponudu: http://www.luminox.com/

Jedan od članova prodaje Luminox sat pa pogledaj da li ti odgovara:

http://www.svetsatova.com/forum/showthread.php?t=449

Pozdrav,
    V.S.

Novi član
    Član od
    9.4.2009.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Citat Vladan_Stevanovic kaže: Pregled poruke
    Ukupna cena=385*1.15*1.18=522.5 EUR

V.S.
    Nvelja
    Sat je carinjen, carina je 10% i place se na zbir cene sata i transporta
    Zdravo svima.
    Iamm jedno pitanje koje me zaista zbunjuje
    Kolika je carina na satove?
    10% ili 15% ?

Vladan 13.07.2008. kaze da je 15% a nvelja 24.09.2009. platio 10% carinu.

Ja sam pre nekoliko godina uvozio foto aparat iz USA i tada je to bilo 10%
    Nije me mrzelo onda da zvoe msveredom i da ih gnjavim (saveznu upravu carina, carinu u Novom Sadu i sl...)
    Dakle, za pravna lica vaze razne carinske tasrife a za fizicka lica jednstvena tarifa od 10% - to su valjda proizvodi za licnu upotrebu.
    E sada ne znam kako je sa satovima - da li se i oni racunaju u to ili neki luksuz...

Ja licno tipujem da je sada 10% , al ibih vole okada bi mi to neko potvrdio - planiram da narucim neki sat spolja, pa me to stvarno interesuje.
    Doduse razlika nije nesto ogromna (ukupna cena se povecava za nekih 6% ali opet...)
    10%carine + 18%pdv = 1.10 * 1.18 = 1.298
    15% carine + 18% pdv = 1.15 * 1.18 = 1.357
    razlika = 1.357-1.298 = 0.059 = 6%

Hvala svima
    Ne treba se brinuti, jer sve sto nam smeta danas, sutra ce biti juce

Novi član
    Član od
    5.11.2008.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

Najsigurniji način plaćanja jeste plaćanje u kešu , osim ako nisi tolike sreće da baš u tom trenutku u radnju uleti lik sa čarapom na glavi i 'pozajmi' od tebe i novac i novi sat!
    Inače, što se online kupovine tiče, mislim da ne treba toliko da brineš, prilično je sigurna. Ako pratiš uputstva koja dobiješ od kompanije kod koje kupuješ neki proizvod i malo prelistaš temu o on-line kupovini na ovom forumu, nećeš imati razloga za brigu. Ta tzv. hakovanja tekućih računa se najčešće dešavaju na bankomatima zbog neopreznosti samih vlasnika tekućih računa, kao i krivicom istih koji dele pin kod 'poznanicima' kao da je u pitanju kesica bombona.
    Ako ipak sumnjaš u sigurnost tvojih podataka, misliš da će ti neko isprazniti tekući račun, uvek možeš da otvoriš namenski račun u nekoj od banaka na koji ćeš deponovati određenu svotu novca neophodnu za on-line kupovinu i koristiti ga isključivo za tu namenu. Na taj način priliv i odliv novca sa računa ti kontrolišeš, a čini mi se da pojedine banke nude i opciju tzv. otključavanja tj. zaključavanja računa. Naime, novac sa računa ne može da se skine dok ti ne daš odobrenje banci da može da odblokira račun. Raspitaj se i za tu varijantu u tvojoj banci, znam da je postojala ta mogućnost.

pozdrav
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Mlađi član
    Član od
    6.2.2009.
    Lajkovi
    3
    Reputacioni uticaj
    17

Vladane,
    Procitao sam postove izmedju tebe,nvelje i ostalih i ispratio uspesnu kupovinu Citizana sa sajta (nvelja je dobio sat za 6 dana, a i ti si uspesno obavio nekoliko kupovina).Pregledao sam i ponude sajtova jomashop i discountwatchstore. Upravo imaju popuste povodom dana zaljubljenih i neke ponude su bas povoljne bez obzira na rast dolara.
    Da li si ikad razmislljao da sa saradnicima oformis neki usluzni centar za korisnike sajta(cija bi registracija bila potpunija) i to vezan za kupovinu preko interneta sa odredjenih sajtova koje ti i saradnici smatrate pouzdanim i legalnim.Mnogi ljudi su pre svega skepticni kada je ovakav vid kupovine u pitanju, replika satova mnogi (medju njima i ja) ne stoje dobro sa engleskim jezikom npr, neki nemaju pasos, karticu u banci...a rado bi da kupe neki sat cija je cena povoljnija nego u nasoj zemlji.Tzv. 'usluzni centar sajta Svet satova'(predlog) se moze procentualno ugraditi(sto je normalno) u konacnu cenu zeljenog sata(usluga prevodjenja, narucivanja,transfera i sl.).Potencijalni kupac bi platio akontaciju na formiranu cenu(avans....kaparu...kako li se vec kaze i to u kesu kako najvise i vole) a po prispecu sata i ostatak iznosa(ili ceo iznos odmah u kesu).Ovako,kako sad stoje stvari, ljudi se upustaju sa prilicnim strahom u sve to..sa tamo nekim strancima...Svet satova bi dobio takvim potezom jedinu servis-posrednicku internet prodavnicu i svi bi bili srecni i zadovoljni.Mozda ima jos dobrih i sigurnih sajtova.Mozda se cela prica moze podici na visi nivo saradnje izmedju sajta Svet satova i nekih legalnih sajtova (npr. gore navedenih)
    Ko pita ne skita...Da li si bar razmisljao na tu temu?

P.S.Nemoj misliti da ti laskam , ali stvarno mislim da tako nesto jedino ti i saradnici mozete realizovati.

Pozdrav,

Milan
    solunski vitez likes this.

Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

Milane, da budem iskren jesam razmišljao o tome, ali samo na nivou ideje ali nažalost ne i o realizaciji iste.
    Negde u glavi mi se od samog početka vrtela ideja o prodaji satova preko Interneta ili barem posredovanju pri prodaji satova, ali tek nakon što u potpunosti zaživi ideja o portalu o satovima i nakon njegovog odličnog pozicioniranja na domaćem Internetu. I na tome je i ostalo...
    Drugim rečima i dalje radim na poboljšanju portala i na njegovoj popularizaciji i tu očekujem još popriličan rast.
    Nažalost, ili na sreću , ja imam zaista dobar posao koji mi oduzima dosta vremena i zbog kojeg ne mogu u potpunosti da se posvetim svom bivstvovanju na Internetu, pa tako sve ove ideje nekako čekaju da dođu na red.
    Definitivno kada sajt bude počeo da donosi novac, sav taj novac će biti reinvestiran u sajt i doneće dosta novih funkcionalnosti koje će podići sveukupni kvalitet sajta, a do tada stand-by....

Pozdrav,
    V.S.

Novi član
    Član od
    24.3.2009.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Question Re: Pomoc oko on-line kupovine satova

Pozdrav,ja sam Vlasic Vojislav,citao sam sta ste sve pisali po forumu i imam par pitanja
    Narucio bih sat http://www.bodying.de/active-ocean-q.../watches/11964
    Receno mi je da ce ga poslati preko DHL Global Mail,zbog velike carine i poreza,pa cu tako zaobici carinu i porez.
    Da li to ima logike?
    Da li neko ima ideju kako da zaobidjem carinu i porez ako ne mogu na gore navedeni nacin?
    Citao sam nesto da firma koja salje moze da stavi neku smesnu vrednost i da zbog toga carina bude mnogo manja,sta mislite o tome?
    Hvala Vam svima unapred

Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

Nisam siguran da možeš da izbegneš carinu i porez, ne znam na koji način bi ti to stiglo, kao poklon!?

Inače ako navedu neku smešnu vrednost carina zadržava pravo da u tim slučajevima izvrši procenu "realne" vrednosti robe i na osnovu te njihove procene ti obračuna "realnu" vrednost carine i poreza. Budi siguran da bi se to desilo ako vide nerealno nisku cenu neke robe. Ne znam da li se vredi cimati i rizikovati da te za*ebavaju na carini za 50 EUR razlike?

Pozdrav,
    V.S.

Slične teme

1. Tissot prc200 - nedoumice oko kupovine
    By vlax in forum Tissot
    Odgovora: 15
    Poslednja poruka: 11.6.2010., 9:24
  2. pitanje u vezi kupovine sata
    By vladam5 in forum Pristupačni satovi
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 15.9.2009., 23:14
  3. provjerena on line kupovine