Da u sustini nema razlike ali i ja nesto vise volim tu verziju sa oznakom J i posebno mi se svidjaju Seikove serije samo za Japansko trziste. Sto se tice jos nekih sajtova imas ovdje http://www.svetsatova.com/forum/f103...kovi-1536.html.
Printable View
Da u sustini nema razlike ali i ja nesto vise volim tu verziju sa oznakom J i posebno mi se svidjaju Seikove serije samo za Japansko trziste. Sto se tice jos nekih sajtova imas ovdje http://www.svetsatova.com/forum/f103...kovi-1536.html.
Seikove serije za japansko trziste su fenomenalne!!! Ja bih sebe pocastio Seikom SNZH-teget varijantom. Probao sam je u Beogradu i savrseno mi odgovara kada je odnos velicine zgloba i sata u pitanju. Nikako mi ne stoje satovi velikih dimenzija... A i za leto mi je taj sat savrsen,mada mi je i Orient Mako XL super ali ticem utisak da je veliki za moju ruku.
Pa dobro Mako XL je dosta veliki ali ima ovaj model Orient Automatic "Deep" CEM65002D-SLSapphire + Box - Divers - www.orientuhren.de. Nesto kao modifikovani obicni Mako. Ima safirno staklo, superLuminova luminescentni premaz(iluminacija inace na Mako-u je nesto losija) i odlicnu metalnu narukvicu. Precnik je 42mm i cijena bez Njemackog poreza 170e
Pre bih isao na sigurno i kupio ono sto sam video tj.probao. Na 21jewels SNZH53J je 176 $. Pise da je isporuka besplatna i jedino ne znam koliko dugo se ceka na posiljku... Lep je ovaj Orient,ali mi se staklo na pomenutom Seiko jako dopada
Ok naravno da treba da kupis ono sta ti se najvise dopada, ti ces ga nositi a ne bilo ko od nas. Dosta je slicna toj 5-ici i ova moja SARZ005 samo je moja malo skuplja
Informacija od pouzdanog izvora:
Do kraja 2012te je bila praksa da se svaka 10-ta posiljka koja stigne u GPC otvara (zato smo valjda velika vecina i imali srece sa carinom). Pocetkom 2013-te su poceli da otvaraju svaku 7-mu, da bi od uvodjenja Paypal-a poceli da otvaraju svaku posiljku!
To je jos jedan od razloga zasto posiljke kasne! (ja sam i pretpostavljao da ce se ovako nesto desiti).
Ja jos uvek cekam da mi stigne sat koji je stigao u Srbiju jos 03.05.
Da, i moja kutija za satove je stajala na carini 2 nedelje.
A sudeći po iskustvima ljudi sa drugih foruma, počeli su da naplaćuju PDV na svaku pošiljku, bez obzira na vrednost, a ona granica od 50/70 eur važi samo za obračun carine.
Tako da po svemu sudeći kupovina sa stranih sajtova više neće biti povoljna kao ranije.
Pozdrav svima na forumu. Imam par pitanja pa ako je neko raspoložen da mi odgovori.
Pre par dana sam preko ebay-a pazario Citizen BM8475-26E iz Singapura. Cena sa popustom je iznosila 106$. Zanimaju me vaša iskustva sa carinjenjem satova odnosno na koju cenu će carina da mi zvekne PDV i carinu. Verujem da će prodavac da stavi vrednost pošiljke reda veličine 20-30$, dok cena na onoj etiketi sa bar kodom i modelom sata koja visi na kaišu iznosi oko 180$ a opet neka realna cena na ebay i amazon je oko 120-130$.
Hvala unapred
Dobro dosao na forum.
Sa carinom se nikad ne zna, ali ako ti naplate po propisu, racunica ce da izgleda ovako.
106$ sat * 10% porez *20% PDV = 140$
Ako otvori paket onda vjerovatno na onu cijenu 180$ ne vjerujem da carinik zna da na E-bay kosta 130$. Ja jos nisam platio ni carinu ni porez nikada ali ja zivim u CG tako da je drugacije.
Mozda ce neko od iskusnijih imati neki tacniji podatak
U svakom slucaju dobrodosao na forum
EDIT: Pretece me RUS. Mozda i tako bude, vjerovatno ima neki racun unutra na kome pise koliko si ti platio
Hvala na dobrodošlici. Tu sam ja duže vreme ali uglavnom kao posmatrač :)
Ne znam koliko ste u toku ali od uvođenja paypal-a carina je dobila nalog da naplaćuje PDV na sve pošiljke (čak i one oslobođene carine tj vrednosti manje od 50 eura) . Na carini je trenutno ludnica sa paketima, tako da je kolaps a otvaraju sve sto mogu da otvore i oglobe.
Culi smo za to, Jagodanbg je bas danas pisao o tome. :(
I do sad je bilo tesko predvideti koliko ce da naplate, mogu misliti kako ce biti sada kad sve naplacuju.
Ako ostane ovako, mislim da ce biti najbolje da od prodavaca trazimo da ne stavljaju neke smesne cene vec da stave pravu.
Ništa, kad pristigne imaćete informaciju iz prve ruke .
Trenutno mi je na carini zaglavio paket od celih 20$ koji čeka da razrežu PDV, tako da su šanse da se sa satom provučem povoljno male, ali nada poslednja umire ;)
Iskreno se nadam da ces proci bez dodatnih troskova
Kakvi su... nemam reci.
Napravimo korak napred, pa onda 3 koraka nazad.:banghead:
Jeste da nije sat u pitanju,ali evo da podelim s vama iskustva narucivanja putem interneta od momenta kada su uveli Pay Pal u Srbiju: narucio sam brijac preko irskog sajta i stigao mi je na kucnu adresu posle 10ak dana BEZ placanja bilo kakvih dodatnih troskova. Vrednost paketa je bila oko 40E... Ovo cisto da podelim s vama s nadom da nece obracunavati PDV i carinu za satove
Stigao G Shock, nije naplacena ni carina ni pdv!
fotke cim dodjem s posla.
Da li su ti otvarali pošiljku i koji je iznos bio na pošiljci ?
Pozdrav
Da sam sebi odgovorim.
Stigao je i meni sat. Nisu mi otvarali pošiljku tako da nisam imao dodatnih troškova u vidu pdv i carine. Mislim da me je spasilo to što je sat došao bez kutije samo u zaštitnom kovertu i što je prodavac stavio vrednost od 22$ na paketu.
Tako da sam sve u svemu zadovoljan kupovinom :D
Evo link za spansku online prodavnicu satova sa kojom sam u zadnjih desetak dana imao samo pozitivna iskustva:
Relojerias CENI S.L.
Imaju lep asortiman satova, pogotovo Suunto modele.
Kad se registrujete i kao zemlju stavite Srbiju dobijete cene sa umanjenim evropskim PDV.
Isporuka se vrsi nacionalnom postom Spanije i potpuno je besplatna, a placa se preko PP.
Ja sam do sada narucio 2 puta i sve je bilo ok.
Oba paketa su stigla posle nekoliko dana i nasa carina mi nista nije naplatila.
Moram da priznam da nema sanse da provalim kako carina odredjuju sta se carini ili na koji predmet se naplacuje PDV...na oba paketa se jasno vidi da ih je poslalo pravno lice, i cak je zalepljena faktura gde se odlicno vidi cena u evrima i nista.
A skoro mi je stigao paketic od 3 dolara gde su mi uredno naplatili PDV i troskove postupka.
Поздрав свима,
желим прво да похвалим форум, наиме читам га већ неко време као гост и заиста има шта да се прочита. Многе корисне информације су на дохват руке, а и људи нису искомплексирани, желе максимално да помогну и изађу у сусрет, па се надам да ћу и ја сазнати све оно што ме занима :)
Већ неко време тражим нови сат и био сам чврсто одлучио да ће то бити Casio EF-527D-1A (http://www.satovi-online.com/catalog...EF-527D-1A.jpg), међутим након неког времена сам наишао захваљујући овом форуму на сајт watchhubs.com и листајући га видео модел Casio EFR-507SP-1AV (Casio Edifice Chronograph Mens's EFR-507SP-1AV EFR-507SP-1A) и одмах се заљубио у њега. Делује ми као прави "мушки" сат, оно што сам и тражио. Свиђа ми се како изгледа на руци, а притом је на том сајту на попусту и рекао бих да је цена много добра за такав сат. Мени барем као лаику то тако делује, па се надам да ми неко може рећи нешто више о том моделу...
Друга ствар која ме занима јесте плаћање + време испоруке + царина. Каква су искуства конкретно са тим сајтом? Испорука је колико видим бесплатна, али пише да може да траје и до 30 дана, па ме интересује за колико отприлике стиже у Србију и колико би ме изашао када би ми наплатили царину и пдв? По некој мојој математици то је неких 142 евра, па само да потврдим да ли ми је рачуница тачна или није и која је вероватноћа да ми то уопште неће ни наплатити? Да ли ми стиже на кућну адресу коју наведем тамо на сајту или морам негде да идем да га покупим?
То би било то... барем за сада :) Надам се да нисам много сморио и хвала унапред за одговоре.
Dobro dosao na forum!
Pisalo se ovde o tom sajtu http://www.svetsatova.com/forum/f114...hubs-7944.html
Vreme isporuke zavisi od vise faktora, ali trebalo bi da bude u roku od 15-20 dana.
Sat ti stize na kucnu adresu, a sansa da neces platiti nista je minimalna, skoro da je nema.
Sat možeš kupiti i kod nas, a evo linka za prodavnicu: Casio EF-527D-1A
Cena je oko 150€ kada se preračuna, pa mislim da ti se više isplati.
Što se tiče samog modela, mislim da ga je neko već predstavio, ali ne mogu da nađem temu. U svakom slučaju, kada je Casio u pitanju, tu nema greške. Serija Edifice, kojoj ovaj model pripada, jedna je od čuvenih, a Casio je poznat kao proizvođač koji pravi dobre satove koji malo koštaju i veoma su cenjeni.
Drustvo jedno pitajne i nemojte da me grdite ukoliko ga je vec neko postavio. Nesto sam kupovao preko paypala i zanima me kako banka prevodi eure koje ja imam na katrici u dolare kojima placam na ebay? Recimimo da je 100e nekih 140$ i ja na kartici imam eure. koliko ce mi banka uzeti za KONVERZACIJU eura u dolare koji posle idu prodavu? hvala!
Zna li neko koji je ovo model Seika, znam da je nesto baby tuna ali koja je oznaka i na kojem sajtu ima da se kupi
Prilog 81837
I da li je ovaj metalni prsten fabricki ovakav ili je ovo naknadno kupljeno
Trebalo bi da je srp227. On koliko mi se cini dolazi sa fabricki nekim crnim, plasticnim shroudom, pa se kasnije dokupi taj metalni.
Gde moze da se kupi, mozes da vidis i sam, sa tacnom oznakom je lako pronaci.
Ima li neki osim tune da dolazi sa metalnim shroudom. I taj shroud se kod Harolda kupuje zar ne
Trebalo bi da ih ima i yobokies, a veovatno ih ima i po ebayu.
Koliko vidim ovaj SRP227 nema nigdje da se kupi, ne treba meni za nekog druga mi je :)
Pada mi na pamet samo Sawtooth (koji se vise ne proizvodi) i SBDC011:
Prilog 81841
Edit: Sad sam video i SBDL021
Prilog 81840
Da vidio sam to na Ebay-u ali umalo da me strefi nesto kad sam vidio cijenu, taj sat nije kostao toliko ima na Creationu cijena 170e ali je sold out
Hvala na pomoci na kraju smo nasli ovo Seiko Limited Edition Automatic Diver's SRP453K1 SRP453K SRP453 moze da se montira metalni shroud i dobro je
To je model koji bih voleo da vidim uzivo.
U principu nisam ljubitelj zlatnih delova na satu, ali svi kazu za taj sat da uzivo izgleda dosta bolje.
I ja ali necu da rizikujem sa mojim parama:D
A što mu bre ne predložiš onda frenkMonster ... jest da ebe ona 5ica na ciferu, ali slična konstrukcija
Nije los ni taj poslacu mu, ima materijal pa neka odlucuje
Zanima me kupovina sata preko eBay-a. Procitao sam da je jedan clan uspesno kupio jedan model Casia iz Hong konga i da je zadovoljan. Naime ja zelim da uzmem Casio EF-547d model i kada sam video da mogu da ga uzmem preko eBay-a za 7200 sa troskovima ukoliko se ne ocarini, zvucalo mi je primamljivo. Kupovinu bih obavio preko ovog sajta: Kupovina sa eBay iz Srbije
Tu su mi rekli da bi se carina izbegla ukoliko bi se sat poslao u koverti a ne kutiji, i time bih izbegao tih 2500 rsd za carinu. A cena kod nas je 15 000 rsd.
Sta vi mislite o tome?
A zasto bi kupovao preko posrednika i placao proviziju kad imas mogucnost da kupis jer u Srbiji imate Paypal sistem. Jedino ako te bas muka da napravis account na ebay-u i PayPal-u
Nisam razmisljao da pravim acaunt i paypal, zbog toga sto bi bio novajlija i sumnjam da bi onda zeleo da posalje u koverti, a koliko vidim preko ovog sajta dosta kupuju pa vrv ima dobar feedback. A i nemam trenutno potrebne kartice da bi otvorio Paypal. A kako ide kupovina preko Watchhubsa? Cini mi se i da je moguce placanje pouzecem?
I preko watchhubsa moras da imas karticu da bi porucio.
Placanje pouzecem kad su ovakve stvari iz inostranstva u pitanju, mozes slobodno da zaboravis.
Koja kartica bi mi bila potrebna? Da li je moguce sa Intezinom internet karticom? I koliko bi me carina izasla na sat od oko 60,70e?