Pozdrav JoMan i dobrodosao na forum! Svaka cast i za tekst jer zaista poprilicno detaljno opisujes sta bi zeleo...

Pretpostavicu da ne zelis da se upustas u on-line kupovinu, pa cu odgovor bazirati samo na lokalno dostupnim satovima:
Meni se cini da ti je izbor sasvim solidan. PRC200 je sjajan sat i mislim da cak ni izbor nesto losijeg ETA G10.211 mehanizma ne mora da bude presudan da ga odbacis. Takodje ti savetujem da pogledas PRC200 sa automatskim ETA 2836-2 mehanizmom.

Savetujem te da potrazis i Certina DS Podium Big Size, posto ima daleko bolji mehanizam a (ovo je naravno subjektivan dojam) i bolje izgleda.

Sto se tice ostalih pomenutih satova - najbolje da se prosetas do Vitanova (Seiko) i Bomara (Citizen) i uzivo pogledas sta ti se dopada.

Meni se Citizen Nighthawk jako dopao i iz licnog iskustva - iako imam dosta razlicitih satova - Nighthawk je pobrao ubedljivo najvise komentara i pohvala! Ako ti kombinacija nesto veceg precnika sata (42,5 mm) sa dosta uzanom spoljnom koronom (sto sat cini jos vecim, nalik 44mm) ne smeta - ovo je pun pogodak. Cini mi se da je ovo jedan od redjih dizajna koji izgledaju odlicno i u ozbiljnoj i sportskoj varijanti.