Vodim se logikom da je, sa istim/sličnim kućištem, kvarc jeftiniji od automatika. A ako automatik nema tu prednost "dugovečnosti", onda računam da mi je bolje da kupim kvarc. Prva asocijacija na automatik sat je da taj sat može trajati decenijama, a kad se pokvari da se može popravljati. S druge strane, znam da i kvarc može trajati decenijama, ali s druge strane nema popravke, nego je rešenje kupovina novog (sata/mehanizma). Međutm, po tvojim rečima, suštinska razlika između kvarca i powermatic 80 mehanizma je ta što kvarc ima bateriju, powermatic nema, odnosno navija se ručno ili automatski, i razlika u kretanju sekundare. Kad se pokvare, jeftinije je zameniti ceo mehanizam nego popravljati.
Kad smo počeli temu mehanizama, kakav je Seiko 4R36, što se tiče kvaliteta izrade i dugotrajnosti/mogućnosti popravki? Pitam, jer mi je u neki širi izbor ušao Seiko SRPC25k? Nisam ga video uživo, pa ne znam da li bi mi odgovarao na zglobu. Na slikama i video snimcima mi izgleda lepo.
Registracija
Help

319Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
. 

). E sad kad smo već kod modela koji si spomenuo od Seika, on je jako dobar i njegova cijena je više nego pristupačna, ali ako si samo i isključivo u potrazi za mehanizmom 4R36 imaš opcije za manje para (npr. SRPC53K1 imas za oko 150 dolara) ali onda "zrtvujes" neke spcifikacije kao što je WR 100 (a nije 200) ili tome slično.
)
Bookmarks sajtovi