Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 44
Like Tree1Likes

tema: PRC200 Chronograph ili PRC100 Michael Owen Limited Edition. Pomoc!

Hybrid View

Novi član
    Član od
    5.3.2010.
    Lajkovi
    3
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: PRC200 Chronograph ili PRC100 Michael Owen Limited Edition. Pomoc!

Eh hvala ti na brzom i korisnom odgovoru.

Iako sam siguran da toga ima dosta na ovom forumu, mozes li mi molim te samo ukratko objasniti sta prakticno znace rubini. Jel uticu na tacnost, pouzdanost ili sta ?

Hvala

Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

Određen forumom Re: PRC200 Chronograph ili PRC100 Michael Owen Limited Edition. Pomoc!

Evo ga objasnjenje sa stranice Terminologija:

Rubini : odnosno sintetički safir predstavlja veštačko drago kamenje koje se koristi u izradi satova, isključivo u ležajevima rotirajućih elemenata kako bi se habanje istih svelo na minimum. Broj ugrađenih rubina ne utiče direktno na vrednost sata. Optimalan broj rubina u mehanizmu najčešće je oko 18 dok se veći broj preostalih uglavnom koristi za ukrašavanje mehanizma.
    Generalno utiču na pouzdanost i trajnost sata.

Pozdrav,
    V.S.

Novi član
    Član od
    5.3.2010.
    Lajkovi
    3
    Reputacioni uticaj
    0

Vlax, hvala.

Dodao bih i ovu Certinu u izbor (cini mi se da je tu negdje cijenom), pa ako neko zna da me uputi jel ona ima kvalitetniji mehanizam (da li je ova Certina bolji sat). Iskreno meni ljepse izgleda Tissot, ali ovo su samo slike, vjerovatno je uzivo nesto drugacije.

http://www.certina.com/Collection/Ge...2-65.aspx?pi=0

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

Znači, Precista ti se ne sviđa? Šteta, a prilično kvalitetni satovi su u pitanju.
    Imaju isti mehanizam, ETA G10.211 koji pripada Fashionline seriji ETA kvarcnih proizvoda. Moje mišljenje je da Certina ima kvalitetnije kućište i da je sveukupno bolji sat, ali u ovom slučaju, obzirom na tvoje uslove mislim da je Tissot PRC 200 ono što ti tražiš. Umereniji izgled adekvatan i za casual i za dress prilike, solidan kvalitet i pouzdan sat.
    Narukvica jeste malo blještava, mora biti obzirom da je delimično polirana, ali bih ti ja i pored toga savetovao da ga kupiš sa čeličnom a ne kožnom narukvicom. Leti kada udare vrućine će naročito biti pogodna za nošenje, a možda ćeš poželeti i u nekim drugim prilikama da nosiš sat sa čeličnom narukvicom... Kožnu, pa čak i neku jeftinu, je lako dokupiti i staviti umesto čelične...

Evo ti dve slike, da uporediš isti sat sa brojčanicima različite boje. Možda pomogne... Mada, jedno je gledati slike a videti sat uživo sasvim drugo...

Slike pozajmljene sa WUS
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Citat Simurgh kaže: Pregled poruke
    Eh hvala ti na brzom i korisnom odgovoru.

Iako sam siguran da toga ima dosta na ovom forumu, mozes li mi molim te samo ukratko objasniti sta prakticno znace rubini. Jel uticu na tacnost, pouzdanost ili sta ?

Hvala
    Nema na čemu!
    Vidim da su ti ostali(Vladan,dragon,watchmag,...)
    dali sva moguća objašnjenja(tu su stručniji od mene)!
    I dalje moj glas ide za PRC 200,mada bih doooobro razmislio o Precisti sa ETA 251.262 mehanizmom
    (samo da je malo veća,kupio bih je bez dvoumljenja)!
    pooozzzz

Novi član
    Član od
    5.3.2010.
    Lajkovi
    3
    Reputacioni uticaj
    0

Sad mi je mnogo toga jasnije. Stvarno izvaredan forum.

Naisao sam i na ovaj model :

http://www.watchshop.com/mens-tissot...p99932151.html

Pretpostavljam da je i u njemu ETA G10.211, pa se pitam zasto nesto skuplja cijena. Sta vi mislite o ovom modelu u odnosu na chronograph?

Novi član
    Član od
    5.3.2010.
    Lajkovi
    3
    Reputacioni uticaj
    0

Sorry za spamanje, samo zaboravio sam jos jednu stvar.

Da li iko ima iskustva za narukvicama za Tissot. Npr ako uzmem sada metalnu narukvicu vjerovatno cu htjeti nekad da je zamjenim sa smedjom koznom. Eh sada mislim da su orginalne jako skupe (vjerovatno kao pola sata), pa se pitam znate li imal nekih kvalitetnih alternativa i gdje. Hvala!

Novi član Avatar korisnika Watchman
    Član od
    15.2.2010.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Kada su u pitanju Tissot satovi, moj favorit je definitivno ovaj model...

Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

Citat Simurgh kaže: Pregled poruke
    Sorry za spamanje, samo zaboravio sam jos jednu stvar.

Da li iko ima iskustva za narukvicama za Tissot. Npr ako uzmem sada metalnu narukvicu vjerovatno cu htjeti nekad da je zamjenim sa smedjom koznom. Eh sada mislim da su orginalne jako skupe (vjerovatno kao pola sata), pa se pitam znate li imal nekih kvalitetnih alternativa i gdje. Hvala!
    Možeš potražiti u bilo kojoj bolje opremljenoj časovničarskoj radnji, ili na Internetu. Pogledaj sledeće dve teme:

Kozni kais za sat
    Brezletne, Narukvice za sat

Pozdrav,
    V.S.

Novi član
    Član od
    5.3.2010.
    Lajkovi
    3
    Reputacioni uticaj
    0

E hvala jos jednom. To je upravo ono sto mi je trebalo

Jel mogu ove narukvice na Tissot satove - mislim jesul to neke standarde sirine da se fino narukvica uklopi?

Mislim da je onda odluka pala (ako mi do sutra se nesto ne promjen). Najvjerovatnije ce biti PRC200 White sa metalnom narukvicom i jos cu da probam naci neku od ovih koznih smedjih.

Hvala svima jos jednom. Super ste, sve pohvale!

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. CITIZEN ATTESA Limited Edition
    By Vladan Stevanovic in forum Citizen
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 7.2.2010., 11:37
  2. Marcello C. SCALA Limited Edition - ETA 2824-2
    By Marcello C. in forum Prodaja satova
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 5.2.2010., 12:52
  3. Nivada-limited edition
    By jaksha in forum Prodaja satova