Citat Neša kaže: Pregled poruke
Pozdrav i dobro nam došao na forum

Što se tiče odgovora na tvoje pitanje, on je jednostavan - kupovina novog sata je ista kao i kupovina bilo kog drugog predmeta. Dovoljno je da ga nosiš nekoliko dana i da vidiš kako radi, a ako se pokaže da postoji neki problem, tek onda treba otići kod časovničara. Ukoliko je odstupanje u deklarisanim granicama, razloga za brigu nemaš. Imaj u vidu da se odstupanje menja u zavisnosti od toga u kom položaju je sat, da li ga nosiš na ruci ili ostavljaš negde dok spavaš i slično, pa je lako da npr. odstupanje koje se javi u ponedeljak +/- 5 sekundi, a u utorak deset. O ovome je pisano na forumu, pa predlažem da pretražiš tekstove o automatskim mehanizmima i odstupanju ukoliko imaš vremena i volje za pretragom. Ukoliko sat kupuješ u radnji, možeš ih posle nekoliko dana zamoliti da ti podese tačnost ako smatraš da je odstupanje preveliko, a svaki pristojan prodavac koji ima svoj servis će ti to uraditi besplatno ukoliko odstupanje može da se sredi zbog pomenutih ograničenja. Može da ti se zalomi da odstupanja budu minimalna u granicama koje si naveo, ali imaj u vidu da su odstupanja normalna kod mehanike.

Ukoliko si rešio da kupiš neki od modela koje si naveo, dobićeš dobar kvalitet po pristojnoj ceni.
Hvala puno na odgovoru! Nadam se lepom druzenju na forumu.

Nisam zaista znao da se to moze tek tako menjati u zavisnosti od polozaja ruke, i da moze da se desi da je jedan dan -5 a drugi -10. Kako god, verujem da kada covek udje u sistem, vrlo lako se prilagodi eventualnim stelovanjima. E sada je moje pitanje, posto ovih modela koje sam naveo gore ima na 2-3 lokacije kod nas, i svi stoje na seiko.rs kao ovlasceni prodavci, da li je svejedno kod koga se kupuje? Moj kvarcni seiko koji imam sam uzeo kod Vitanova, a nasao sam na jednom sajtu watch.rs da imaju neke popuste pa su isti modeli povoljniji nekih 15%. Da li je ok kupiti i kod njih? (na sajtu pise da navodno i oni imaju servis)