Pozdrav svima! Drago mi je da ovakav sajt postoji na nasem jeziku i da je veoma aktivan.

Kao korisnik kvarcnih satova, nisam bio previse upucen u automatske, pa sam resen da malo istrazim i ovaj svet.

Potreban mi je savet oko kupovine prvog budget automatika. (Iskljucivo novog) Naime, nasao sam na internetu par modela koji bi dosli u obzir, ali nisam siguran da li su ti mehanizmi 'dovoljno' dobri, odnosno, da li bih za isti novac mogao proci i bolje...

Radi se o Seiko 5 modelima-
-Seiko SNKL79K1
-Seiko
SNKD99K1
-Seiko SNXS77K1

Nisam siguran da li se u sva tri modela nalaze isti mehanizmi, pa je razlika samo spolja, ili ima razlike i unutra? Da li ih vredi uporedjivati? Voleo bih da procitam i vase misljenje o ovim modelima, odnosno, da li su dobri za pocetnika poput mene, kakva se tacnost moze ocekivati, i zahtevaju li neko dodatno znanje i opreznost? S obzirom na cenu koja je pocetnicka, moram ovakva pitanja postavljati. Da su preko 500e verovatno ne bih imao mnogo dilema... Ili ja to previse naivno posmatram.... Nebitno

Takodje sam veoma zainteresovan da cujem i vase predloge u cenovnog rangu do 20.000 din. Ne mora nuzno biti Seiko.

Hvala unapred na odgovorima i podrsci!