Ja sam se bio "zaljubio" u Cosmonaut ali kada sam ga probao na ruci delovao mi je prevelik...verovatno zato što nisam navikao na sat sa koronom i nešto većom visinom kućišta sata. Pretpostavljam da neću uspeti da nađem nekoga sa VIP karticom za popust od 20% u BPM-u a time bi Pilot Pro Chrono (pogotovo sa metalnom narukvicom) ipak bio prevelik zalogajInače, samo bih napomenuo da se definitivno oseti razlika kada se na ruku stavi ETA 7750 jer se bukvalno oseti kako sat radi, ne mogu da opisem osećaj na ruci ali verujem da bolji poznavaoci znaju o čemu pričam
Inače našao sam neke zanimljivosti a tiču se Fortis satova. Mnogo su zakomplikovali sistem markiranja satova tako da je potrebno vrlo dobro prethodno znanje kako bi se povezali modeli sa ref. brojevima. Konkretno na ovoj trećoj slici je model koji se više ne proizvodi, a od aktuelnog modela se razlikuje po sledećem :
1. ima "blasted finish" tj. mat za razliku od novog koji je "brushed"
2. ima narandžastu tahometar skalu, novi ima belu
3. ima tritium coating za razliku od superluminova koji se koristi kod novog modela
4. postoje određene razlike kod narukvica i dela kućišta gde se one spajaju
Svakome ko bi želeo da kupi Fortis sat predlažem da odvoji par dana i da dobro prouči deo foruma watchuseek koji se tiče ove marke.
Hvala svima na odgovorima, slobodno dopišite Vaše predloge...imam još vremena dok ne prelomim koji sat da uzmem![]()
Registracija
Help

LinkBack URL
About LinkBacks
Inače, samo bih napomenuo da se definitivno oseti razlika kada se na ruku stavi ETA 7750 jer se bukvalno oseti kako sat radi, ne mogu da opisem osećaj na ruci ali verujem da bolji poznavaoci znaju o čemu pričam 

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi