Strana 3 od 3 PrvaPrva 123
Prikaz rezultata 21 do 23 od ukupno 23
Like Tree1Likes

tema: ja odlucio Certina DS Podium

  1. #21
    Stariji član Avatar korisnika ANGEL II
    Član od
    7.11.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    1.353
    Lajkovi
    387
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: ja odlucio Certina DS Podium

    Ako ga testiraju na licu mesta onda imaju aparate ali ako ti kaže pozvađemo vas onda ga šalju tom istom časovničaru gde si već bio Terazije br. 5. ali i on ima previše posla pa ponekada kaže da nema takvo testiranje.
    I oni mogu da zamene gumice kao i pola časovničara u Beogradu, naruče ih pa ugrade i naplate isto ali si kod ovog časovničara gde si već bio si miran jer znaš da je ugradio orginal jer gubi licencu ako ugradi nešto što ne treba.

    Najbolje je da okreneš brojeve telefona i pitaš da li u njihovom servisu vrše testiranje gumica, bilo kojeg časovničara u Beogradu, Link. Ali ako čuvaš tako sat ne vidim toliki razlog za tako hitnim menjanjem i ako bi trebalo. Ali ako sada nemaš para da ulažeš u sat zamenićeš ih vremenom, postavi samo novu bateriju. Kažem ti, Certina je odradila odličan posao tim patentom ali i sama naglašava da se vremenom vodootpornost gubi u satu!

    WATER RESISTANCE
    Certina sport watches set the standard in water resistance. In water sports, a timepiece with a minimum water resistance of 10 bar (100 m) is recommended. All Certina sport watches are equipped with the ‘DS’ concept, and tested to a minimum pressure of 10 bar (equivalent to a depth of 100 m) in accordance with the relevant ISO standards.

    It should also be understood that water resistance cannot be guaranteed for an indefinite length of time. It may become compromised by ageing of the seals or impacts to the crown or push-button. For this reason, we recommend that you have the timepiece checked for water resis-tance by an authorised Certina Service agent annually, and have any faulty components replaced. Do not attempt to open the timepiece yourself under any circumstances.

  2. #22
    Mlađi član
    Član od
    8.3.2009.
    Poruke
    95
    Lajkovi
    48
    Reputacioni uticaj
    16

    Određen forumom Re: ja odlucio Certina DS Podium

    Samo zameni bateriju(predlazem Renatu),i nista nemoj da brines.Nema potrebe da posle 2,5god menjas gumice,ako ga nisi kvasio i kupao se s njim,a i da jesi nema potrebe.Napisao sam jednom da za 12god nikada nisam zamenio dihtunge(gumice) na starom Sectoru 255,a dva puta sam vec menjao bateriju,i dalje se kupam u slanoj i slatkoj vodi...nema nikakvih problema.Ceritna je po meni ipak kvalitetniji brend od Sectora,oni su to sigurno odradili da nemoras da brines,i tu lovu sto ti ostane sacuvaj za neki drugi sat!!!

  3. #23
    Novi član
    Član od
    23.9.2008.
    Poruke
    17
    Lajkovi
    1
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: ja odlucio Certina DS Podium

    Zamenio sam bateriju. Odradio sam u TC Merkator, O Clock, i zamena je koštala 300 dinara sa Renata baterijom. Časovničar mi je objasnio da Certina ima dobre gumice i da nema potrebe da se menjaju prvi put. Gumice na poklopcu sata izdrže 2-3 zamene baterija posle čega se zamene, dok gumice gde se nalazi štoperica neće da pustaju osim ako se mehanički ne oštete tako da osovina nije više u centru, kad se recimo iskrivi pa onda prolazi voda. Za sada nemam primedbi na zamenu baterije i na rad časovničara pogotovu kada sam na njegovoj ruci video jedan lep primerak Certina modela :-)

Strana 3 od 3 PrvaPrva 123

Slične teme

  1. Certina satovi
    By keko in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 18.1.2013., 13:24
  2. Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 24.8.2009., 15:37
  3. certina ili stowa
    By marko78 in forum Gde kupiti?
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 26.7.2009., 15:21
  4. Citizen ili Certina
    By nenad111 in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 10.2.2009., 21:46
  5. Certina i Omikron satovi
    By JovanaM in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 14.11.2008., 10:16

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •