Vintage kazes?A sto kazes na vintage moderni sat?
Ja sam si nedavno uzeo ovog SS Orienta.Limitirani model za 60-tu obljetnicu,1500 komada za cijeli svijet.Ima SS i pozlaceni model.Font i logo iz 50-tih godina proslog stoljeca.
Cijena je smijesno niska a sat je prva liga,za odijelo vrhunski."Samo" 39mm ali sat je skoro bez okvira tako da je brojcanik ogroman.Iskreno meni osobno je za ovakvu vrstu elegantnog sata cak malo i prevelik promjer,mislim da bi mu 37-38mm bolje stajalo.Podlaktica 19cm,i imam Tunu od 47mm.Sta da dalje kazem,za nevjerovat...Ne zelim ni zamisliti kako onda Steinhart Marine Chronometer II sa 44mm izgleda.
Oko 11mm visok,ide ispod kosulje,rucno navijanje,moj je tek stigao i +7s na dan,ocekujem da se to jos poboljsa kad se sat malo razradi.Kozni remen je ok,ali je preozbiljan crni tako da se jos povecava taj klasicni vintage look.Stavit cu ga na crveno-smedi croc ili kakvu dr.kvalitetnu kozu da malo razbijem taj dojam a opet zadrzim lijep izgled.U biti moram se naviknuti nositi takvu vrstu sata,jednostavno je preelegantan za traperice...
Dolazi u finoj drvenoj kutiji,duguljastoj (old school),sve ok.
Sat blijesti i tesko ga je uslikat,a uzivo je prekrasan.Mene podjeca na Vacheron Patrimony (bez power reserve naravno)
Slikao OldeCrow:
Ovako sat izgleda na stvarno velikoj 21,6cm podlaktici,i nije toliko strasno
Slikao Tzimisces:
Bookmarks sajtovi