• Satovi RSS Feed

    Pregled teksta

    www.worldwatchweb.com – Jednostavnim dodirom brojčanika, mornari će sada biti u stanju da se sa stilom suprotstave bilo kakvom vremenu. "Sailing Touch" predstavlja koristan uređaj za proveru vremenskih uslova uz pomoć svog ugrađenog histograma koji memoriše prethodnih šest sati. Ovaj uređaj ujedno poseduje i funkciju merenja relativnog vazdušnog pritiska. Takođe je opremljen i sa kalkulatorom koji izračunava plimu i oseku u odredišnoj luci.



    ...
    Pregled teksta

    Na ovogodišnjem SIHH-u kompanija A. Lange & Söhne, u svom tradicionalnom maniru predstavlja jedan od najprivlačnijih i najelegantnijih klasika, Saxonia Annual Calendar. Na brojčaniku koji prosto hipnotiše svojom lepotom, pored indikatora za datum, dan u nedelji i mesec dodat je prikaz mesečevih mena. Umeren dizajn koji odiše otmenošću i lepotom koja privlači poglede će zasigurno biti dobitna kombinacija za A. Lange & Söhne.



    Sam sat pokreće jedan ...
    Pregled teksta

    Švajcarski proizvođač satova Audemars Piguet je nedavno predstavio novi sat, Audemars Piguet Royal Oak Offshore Tourbillon Chronograph.



    Obzirom da je pojava satova u čijoj izradi se koriste najnoviji i najsavremeniji materijali danas dostupni sve češća, realno je bilo za očekivati i da ovaj proizvođač ima satove ovih karakteristika u svojoj ponudi. Audemars Piguet je u izradi kućišta ovog modela koristio specijalna kovana karbonska vlakna i keramiku. ...
    Pregled teksta

    Sa potpuno novim automatskim mehanizmom razvijenim iz osnova, Lange 1 Daymatic dodaje novo poglavlje u uspešnoj priči najpoznatije A. Lange & Söhne serije satova. Njegove diskretno prepoznatljiva osobina jeste raspored na brojčaniku.



    Mehanizam koji se nalazi u ovom satu je kalibar L021.1 sa automatskim navijanjem. Efikasno navijanje je osigurano uz pomoć teškog zamajca na kojem je diskretno ugraviran “A. Lange & Söhne” natpis. Sam zamajac je napravljen ...
    Pregled teksta

    www.worldwatchweb.com - Nakon četiri godine upotrebe u različitim satnim mehanizmima, Breguet može objaviti zadovoljavajuće rezultate silicijumske balansne opruge. Sledeći korak je bila pojava silicijumske balansne opruge sa proslavljenom "Breguet" terminiranom zavojnicom. Zapravo, staviti krivulju unutar silicijumske opne je do sada smatrano nemogućim u svetu časovničarstva.



    Opruge su uglavnom sečene iz ravnih pločica u obliku ravnomernih tankih ...