Pozdrav svim ljubiteljima satova i mehanike evo danas jedan veoma koristan savet i uputstvo kako namestiti krunicu koja je spala ili je ostecena . Postupak je veoma jednostavan i rezultat je efikasan .

Pa da pocnemo

Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_1356.jpg
Viđeno:	537
Veličina:	477,5 KB
ID:	68317

na ovoj slici vidimo jedno kuciste stablo krunice koje sav vec zaspanao u alat za fiksiranje krunice , naime ovaj alt se korist u puno svrha jedan od njih je recimo poliranje sitnih delova ili ovako nesto mada kao sto sam rekao ima razlicitih primena .

Ime:	IMG_1357.jpg
Viđeno:	627
Veličina:	477,1 KB
ID:	68318

Slika pokazuje pripremljeno stablo i krunicu , predhodno ako se radi o novom stablu krunice treba izmeriti duzinu stabla koji izlazi iz kucista i ako je potrebno skratiti , sa finom smirglom ivice novog stabla obraditi i vrh mal taostriti pritom voditi racuna da gevinda stabla ima lep pocetak , kad je sve pripremljeno i obrisano dolazi do leplenja za to koristim LOCTITE sa visokom tvrdcom

Ime:	IMG_1358.jpg
Viđeno:	270
Veličina:	448,0 KB
ID:	68323
ne znam da li ovako nesto ima kod vas da se uzme ali mislim da ima .Nakon jako male kolicine nanosenja LOCTITE , zavrcemo krunicu na stablo i

Ime:	IMG_1360.jpg
Viđeno:	599
Veličina:	433,6 KB
ID:	68328

sledi postupak susenja oko 2 sata , nakon toga je krunica opet na svom mestu i vas ljubimac je spreman za nosenje

Ime:	IMG_1361.jpg
Viđeno:	399
Veličina:	419,7 KB
ID:	68329