Serb, kao prvo hvala puno i svaka čast za ovaj veoma informativan tekst o Grand Seiko satovima, koji su nam pomalo nedostajali na forumu (barem meni).

Citat HADzI DALIBOR kaže: Pregled poruke
Meni se ne sviđa veličina hrono tastera- preveliki su! To se moglo bolje napraviti.
Inače,modeli su ok ali dalo bi se raspravljat o dizajnu(Ananta mi je mnogo atraktivnija).
Završna obrada je maksimalna.
Još jedna stvar koja mi se ne dopada je veličina kvarc modela- mogli su napraviti i malo veći sat od 36- 37mm.
Cijena je ok i kvalitetom bez problema pariraju swiss firmama.
Međutim,imaju samo par radnji po Evropi,a servis im je u Japanu!
Znači,potrebna im je dorada postojećih modela,a i par novih,raširenija mreža prodavaca i mnogo bolji marketing ako žele da uspiju u Evropi!
Inače,ja bih bez problema kupio GS umjesto npr. Rolexa!
Mogu samo da kažem da se slažem sa svime što je Dalibor napisao, a neke od tih stvari sam i sam pominjao u diskusijama o GS satovima. Meni jako smetaju predimenzionirani drukeri i to samo iz estetskih razloga. Meni je jasno da je Seiko hteo da njihova veličina bude u službi funkcionalnosti i sa se jednostavno mogu odšrafiti, ali nažalost cena za to je po meni velika. Imao sam sat (Temption) koji je takodje imao ušrafljujuće drukere ali dosta manje i kao takvi su zaista nezgodni za upotrebu, što je rezultovalo time da skoro uopšte i nisam uključivao štopericu. To i nije toliki problem po mom mišljenju jer realno svi smo mi svesni da hronograf ima jako malo upotrebnu vrednost za većinu ljudi i da ga jako retko koriste.

Ono što im nedostaje su mnogo atraktivniji modeli po mom mišljenju (ima ih naravno jako lepih ali ima i onih ružnjikavih), bolji marketing, raširenija prodajna mreža (voleo bih da znam pozadinu politike da su neki modeli samo za Japansko tržište ).