Prikaz rezultata 1 do 3 od ukupno 3
  1. #1
    Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    4.195
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    53

    Određen forumom Breitling Montbrillant 01 Chronograph LE

    Svojevremeno je najava Swatch grupe da će prestati sa isporukom ETA mehanizama svim proizvođačima koji nisu pod okriljem ove grupacije naterala mnoge velike kompanije da počnu da razmišljaju o razvoju svojih in-house mehanizama. Breitling se našao u toj grupi proizvođača i u relativno kratkom vremenskom periodu uspeo je da konstruiše i počne sa proizvodnjom svog B01 mehanizma. Sada kada je Breitling uspeo da se reši zavisnosti od Swatch grupe, sve češće imamo priliku da vidimo nove Breitling satove koje pokreće B01 kalibar.

    Montbrillant 01 Chronograph je predstavnik nove generacije Breitling ručnih satove koji će biti opremljeni isključivo sa mehanizmima domaće izrade. Ovaj novi model je proizveden još tokom 2010. godine ali zvanično će biti predstavljen tek u martu mesecu ove godine na Baselworld 2011 sajmu.



    Kućište Montbrillant 01 hronografa ima prečnik od samo 40mm i radi se u varijanti od nerđajućeg čelika ili od 18-karatnog rozog zlata. Staklo brojčanika je safirno sa obostranim anti-refleksnim premazom čime je omogućeno lakše očitavanje vremena a korona uz pomoć koje se rukuje sa unutrašnjom skalom ima mogućnost obrtanja u oba smera. Na brojčanik srebrnaste boje postavljeni su markeri za sate koji su napravljeni od punog materijala odnosno od nerđajućeg čelika ili rozog zlata dok je na poziciji “12h” postavljeno stilizovano slovo B izrađeno od zlata. Ovo stilizovano B koje je krasilo brojčanike Breitling satova u prvoj polovini 20. veka ste mogli da vidite i kod novog Breitling Transocean 01 hronografa o kojem ste imali prilike da čitate i diskutujete kako na portalu Svet Satova tako i na samom forumu. Zahvaljujući poklopcu kućišta koji je urađen od safirnog stakla može se videti samo srce sata, odnosno Breitling B01 hrono mehanizam.



    O mehanizmu se nema šta mnogo reći, Breitling se i dalje diči time da je B01 navodno najefikasniji i najpouzdaniji mehanički hrono mehanizam na automatsko navijanje a da li je to zaista tako pokazaće vreme. Inače, reč je o automatskom hrono mehanizmu koji je Breitlingov in-house projekat. Rezerva snage mu iznosi oko 70 sati, ima 28800 varijacija u satu i 47 rubina i svaki mehanizam dolazi sa cosc sertifikatom.

    Breitling Montbrillant 01 hronograf će biti proizeden u limitiranoj seriji od 2000 satova sa kućištem od nerđajućeg čelika i u limitranoj seriji od svega 200 primeraka sa kućištem od rozog zlata. Svaki sat će biti numerisan a ugravirani broj će se nalaziti na boku kućišta na poziciji “9”. Cena za ovaj novi model je, barem meni, još uvek nepoznata a sat će se isporučivati sa kožnom narukvicom.
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

    "Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

    Men invented time. Seiko perfected it.


  2. #2
    Stariji član Avatar korisnika ANGEL II
    Član od
    7.11.2010.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    1.353
    Lajkovi
    387
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Breitling Montbrillant 01 Chronograph LE

    Uhhh, obožavam Breitlingovu Montbrillant seriju! Nekada mi je Montbrillant Datora bila san ali bi rado sanjao i ovog lepotana! Ne verujem da će cena biti u čeličnoj varijanti veća od 5-6000€...

  3. #3
    Stariji član Avatar korisnika milospinkfloyd
    Član od
    8.9.2010.
    Lokacija
    https://t.me/pump_upp
    Poruke
    579
    Lajkovi
    190
    Reputacioni uticaj
    16

    Određen forumom Re: Breitling Montbrillant 01 Chronograph LE

    ovo je moj omiljeni breitling sat...zbog precnika (koji je pre ovog modela iznosio svega 38mm) i zbog izgleda...lepo bi bilo da ga imam, pogotovo u roze zlatu...

Slične teme

  1. Breitling Transocean Chronograph Limited Edition
    By milan zmaj in forum Breitling
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 18.12.2010., 13:08
  2. Breitling Avenger vs. Breitling Skyracer
    By filip in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 27.9.2010., 23:16
  3. Breitling aviation chronograph suisse ?
    By Templar in forum Breitling
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 11.9.2010., 15:14

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •