• Breitling Transocean Chronograph Limited Edition

    Kućište nežnih i elegantnih linija je izrađeno od poliranog nerđajućeg čelika ili 18-karatnog rozog zlata. Hrono tasteri prate elegantan i klasičan stil kompletnog sata koji ima deklarisanu vodootpornost od 100 metara. Svi LE modeli će imati numerisana kućišta kao i poklopac kućišta sa safirnim staklom kroz koje će svaki vlasnik Transocean modela moći da se divi Breitling B01 kalibru.



    Brojčanik će biti ponuđen u dve boje, crnoj i beloj, pri čemu se u oba slučaja ističe izuzetnom preglednošću što se ne može reći za veliki broj satova sa hronograf komplikacijom. Kazaljke za sate krajnje jednostavnih linija imaju na jednom svom delu nanešenu supstancu koja omogućava bolju čitljivost i zajedno sa markerima za sate, koji su izrađeni od punog materijala i postavljeni na brojčanik, doprinose tom klasičnom ali opet savremenom izgledu sata. Podbrojčanici kao i funkcija prikaza datuma koja se nalazi na poziciji između "4" i "5" se zaista savršeno uklapaju i po mom mišljenju nikako ne narušavaju čitljivost i preglednost brojčanika. Na samom vrhu brojčanika nalazi se Breitlingov simbol, slovo "B" koje je urađeno u 18 karatnom zlatu.



    Mehanizam koji će se naći u Breitling Transocean satu je njihov novi kalibar B01 kod kojeg Breitling posebno stavlja naglasak na izuzetnu preciznost i visoku pouzdanost u radu. Verujem da je većina vas u određenoj meri već upoznata sa ovim mehanizmom ali ću ipak spomenuti par njegovih osnovnih karakteristika. Breitling kalibar B01 je mehanički mehanizam na automatsko navijanje koji ima hronograf funkciju. Reč je o mehanizmu koji je dizajniran i izrađen u celosti u radionicama Breitling-a, ima rezervu snage od 70 sati što predstavlja značajno poboljšanje autonomije u odnosu na ETA mehanizme, broj varijacija u satu je 28800 a dragulja, ovaj rubina, koji se nalaze u mehanizmu ima 47. Uobičajena praksa za Breitling je da uz svoje satove dostavlja i cosc sertifikat pa se tako i ovaj mehanizam može podičiti cosc-om kao potvrdom preciznosti.



    Breitling će, obzirom da predstavlja novu kolekciju, prvo tržištu ponuditi dve limitirane serije Transocean sata i to 2000 komada napravljenih od čelika i 200 komada izrađenih u rozom zlatu. Nakon LE serije, kupcima širom sveta će ovaj sat biti ponuđen kao standardan model koji će, za razliku od LE modela, imati poklopac kućišta izrađen od punog čelika.

    Breitling Transocean LE će biti ponuđen sa običnom kožnom narukvicom ili sa narukvicom izrađenom od kože krokodila, ali i sa čeličnom "mesh" narukvicom koju možete videti na slikama. Cena za model izrađen od nerđajućeg čelika je $6700 dok cena za model od zlata još uvek nije utvrđena.
    This article was originally published in forum thread: Breitling Transocean Chronograph Limited Edition started by milan zmaj View original post