Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 23
Like Tree15Likes

tema: ZENITH dzepni sat

Hybrid View

Novi član
    Član od
    4.12.2008.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom ZENITH dzepni sat

Molio bih vas da mi kazete nesto vise o ovom satu.Sat sam dobio od ujaka pre nekoliko godina ali ne znam od koga ga je on kupio,tako da nemam nikakvih podataka o satu.
    Na brojcaniku ispod imena sata pise Mih. P. Petkovic i K?
    Pretpostavljam da se radi o nekom zastupniku Zenith-a za Srbiju,pa ako mozete da mi kazete nesto i o toj radnji,gde se nalazila,da li postoji i danas...?
    Interesuje me koje je godine sat proizveden,orijentaciono njegova vrednost
    (ne nameravam da ga prodam)...
    Na nekim sajtovima sam video da je jedna serija ovakvih satova radjena 1921. za americko trziste,za zeleznicu. Da li je i ovaj iz te godine?
    Hvala unapred.

Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

Određen forumom Re:ZENITH dzepni sat

Dejane sat je jako zanimljiv, i zaista sam se potrudio da pronadjem nesto vise podataka na Internetu, ali bez veceg uspeha. Bilo bi dobro da napises da li ima jos neku oznaku na svom kucistu (sa zadnje strane na primer).

Sto se tice imena ispisanog na brojcaniku, ne verujem da se radi o nekom zastupniku za Zenith, pre ce biti da je to ime nekog visokog drzavnog/vojnog cinovnika ili jako bogatog pripadnika predratnog srpskog drustva.

Kao sto sam u nekoliko navrata spomenuo, cenu je jako tesko odrediti, jer zavisi od dosta faktora, a neki od njih su ocuvanost i unikatnost sata kao i ime proizvodjaca.

Verovatno si i sam naisao na ove stranice, pa preporucujem da mozda kontaktiras vlasnike ovih sajtova posto je ocigledno da su usko specijalnizovani za ovu oblast:

http://monsite.wanadoo.fr/zenhitsite/page4.html

http://www001.upp.so-net.ne.jp/crede...l#zenithpocket

Na prvom od ova dva sajta se nalaze modeli koji su jako slicni tvom, ali postoje manje razlike u izgledu kazaljki (sto se tice spoljasnjeg izgleda) a mozda i u tipu mehanizma.

Nadam se da sam bar malo pomogao.

Pozdrav,
    V.S.

Časovničar Avatar korisnika watchmag01
    Član od
    7.8.2008.
    Lajkovi
    750
    Reputacioni uticaj
    49

bok
    cjenu sata bi ti se značajno povećala ako saznaš čiji je bio sat i sa nečim možeš to dokazati, naravno ako je ta osoba značajna za to doba.
    CUBUS ORIENT CASIO ROMANSON SEIKO PULSAR LORUS
    MEEX KENNETH COLE MAREA POLICE

Novi član
    Član od
    6.5.2012.
    Lajkovi
    2
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: ZENITH dzepni sat

Dobro vece !
    Imam Zenith-ov dzepni sat i interesuje me da saznam nesto vise o njemu,kao na primer godinu proizvodnje i njegovu vrednost... Postavljam njegove fotografije i nadam se da ce neko moci da mi pomogne... Hvala unapred i pozdrav!ZENITH dzepni sat-img_1825.jpgZENITH dzepni sat-img_1826.jpgZENITH dzepni sat-img_1835.jpgZENITH dzepni sat-img_1836.jpgZENITH dzepni sat-img_1837.jpgZENITH dzepni sat-img_1838.jpgZENITH dzepni sat-img_1839.jpgZENITH dzepni sat-img_1840.jpgZENITH dzepni sat-img_1841.jpgZENITH dzepni sat-img_1842.jpgZENITH dzepni sat-img_1843.jpgZENITH dzepni sat-img_1844.jpgZENITH dzepni sat-img_1845.jpg
    Varga and Serb like this.

Stariji član Avatar korisnika fotopetar
    Član od
    5.2.2012.
    Lajkovi
    3284
    Blogovi
    6
    Reputacioni uticaj
    303

Veliki pozdrav i dobrodošlica.
    Možda si na krivo mjesto stavio svoj sat al sreća zamijetih ga.
    sat je to iz nekih 30-ih 40-ih godina nije prestar i nije ona bolja verzija cifera al ni kućišta.
    Sat izgleda prekrasno
    Rađen je za turske željeznice po naružbi što možeš zaključit sam po gravurama i natpisima na satu.
    Sat vrijedi nekih 200€ sad prema tome koliko netko želi takav sat imat možeš dobit i više zanj al po današnjim mogućnostima budi spreman samo na niže ponude.
    Lp!

Mlađi član
    Član od
    16.1.2012.
    Lajkovi
    494
    Reputacioni uticaj
    14

Citat fotopetar kaže: Pregled poruke
    Veliki pozdrav i dobrodošlica.
    Možda si na krivo mjesto stavio svoj sat al sreća zamijetih ga.
    sat je to iz nekih 30-ih 40-ih godina nije prestar i nije ona bolja verzija cifera al ni kućišta.
    Sat izgleda prekrasno
    Rađen je za turske željeznice po naružbi što možeš zaključit sam po gravurama i natpisima na satu.
    Sat vrijedi nekih 200€ sad prema tome koliko netko želi takav sat imat možeš dobit i više zanj al po današnjim mogućnostima budi spreman samo na niže ponude.
    Lp!

Pozdrav cenim mislenje od kolegu ali ,nisam saglasan oko procene sata,pretpostavljam da je sat iz 1980 god +-5
    i za cena daleko od realna,za ovaj sat,da je u super stanje mislm da tesko ce da dobije 200e,
    kod nas neka relan cena je do 50e ,a za bolje stanje malo vise

Novi član
    Član od
    4.12.2008.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Sto se tice brojeva na kucistu,nasao sam na oba poklopca da pise 8176930 a na ploci ispod poklopca,ovamo gde je mehanizam pise 3093494

Novi član
    Član od
    4.12.2008.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Pronasao sam podatak da je Mih. P. Petkovic (cije ime pise na brojcaniku mog sata) imao titulu kraljevsko dvorskog časovničara i juvelira,radnja se nalazila u Beogradu,Terazije 38,kneginja Olga je tu popravljala svoje broševe, satove, upaljače...
    Da li neko zna nesto o toj radnji?

Podatke koje sam nasao mozete videti na adresi http://bgdmdsr.blogspot.com/2008/04/...-juveliri.html

Stariji član Avatar korisnika fotopetar
    Član od
    5.2.2012.
    Lajkovi
    3284
    Blogovi
    6
    Reputacioni uticaj
    303

Pozdrav Baroon!
    Ako sam pogriješio godinu proizvodnje oprosti,sat mi je izgledao kao stariji,što se tiče cijene ovakav kod nas može dobit cijenu od oko 200€ bez puno muke ipak je to Zenith i u vrlo lijepom stanju.A ako su kod vas tako loše cijene đepni satova slobodno se javi pa budemo napravili jedan trazitni put na moje tržište,a budem i sam uzeo za svoju kolekciju pokoji željezničarski sat.
    Iako i kod nas ima malo zainteresiranih za kupovinu đepnih satova ipak su prodajne cijene malo veće od vaših.
    I ako još ponešto znaš o satovima napiši te ako me imaš još gdje ispravit ispravi jer kao što rekoh ja nisam sveznalica već kao i ostali učim o satovima iz dana u dan!
    Varga likes this.

Novi član
    Član od
    28.5.2009.
    Lajkovi
    1
    Reputacioni uticaj
    0

Zlorabicu tudju temu
    da ne otvaram novu, slican sat, i godiste,
    samo ...
    ovaj koji posedujem je u vrlo losem stanju, cifer ostecen, nema zadnji (veci) poklopac
    prilicno patinirao, za ostalo se ne razumem, ali citajuci sve postove (ovde) na koje sam
    naisao shvatio sam da je sat upropascen, cipfer je verovatno moguce samo nacrtati
    ili mozda ludom srecom nabasati po buvljacima,
    da li se uopste isplati pokusavati bilo sta sa ovakvim stanjem ?!?

Evo i slichica:

ZENITH dzepni sat-pb280030.jpgZENITH dzepni sat-pb290092-2.jpgZENITH dzepni sat-pb280031.jpg
    fotopetar likes this.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Dzepni Longines
    By bugarin in forum Džepni satovi
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 19.2.2012., 21:02
  2. Longines dzepni sat
    By Petovic in forum Džepni satovi
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 19.2.2012., 18:26
  3. Zenith dzepni sat