Pozdrav svima. Nasledio sam od dede sat i nista ne znam o njemu osim da je marke Cyma. Crne boje je. Ne znam samo kako slike da postavim.
Pozdrav svima. Nasledio sam od dede sat i nista ne znam o njemu osim da je marke Cyma. Crne boje je. Ne znam samo kako slike da postavim.
Pozdrav i tebi
Uputstvo za postavljanje slika na forumu
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Pozdrav i poštovanje svima,
drago mi je što ću saradjivati sa vama i što će te mi pomoći u vezi satova, kao stručni ljudi za ovu temu.
Ja volim satove, ali nisam veliki poznavalac istih, a posebno kvalitet, istorijat, vrednost istih, a pogotovu onih starih "dedinih satova".
Pošto imam jedan dedin džepni sat marke L'ALOUETTE, što piše na satu, ja o njemu samo što mislim da je jako star /1925.g./, izradjen u Francuskoj manufakturi, da je trgovačka marka i valjda mehanizam Švajcarski.
Da ne bih gnjavio dalje i time iznosio i netačne podatke o satu, molim vas da procenite isti u smislu kvaliteta, /pošto on radi a povremeno i zastane - možda od stajanja i neophodnog čišćenja stručnog lica/, godina proizvodnje i proizvodjač, kao i o tome vredi li ga čuvati i popravljati, kao i o njegovoj ceni kakvog vidite na slikama.
Hvala lepo i srdačan pozdrav.
![]()
![]()
Pozdrav svima,
Nasledio sam od pradede dzepni sat marke Audemars Freres Brassus Geneve. S obzirom da je moje poznavanje satova na jako niskom nivou, istrazivao sam na internetu i dosao do nekih podataka o ovom satu. Medjutim, interesuje me Vase misljenje i procena njegove trenutne vrednosti u Srbiji jer razmisljam o prodaji. Da li ovde uopste postoji trziste za tako nesto ili treba mozda pogledati u inostranstvu? Slike su uslikane mobilnim telefonom, stvarno nisam mogao bolje. Hvala puno, svaki savet je dobrodosao.
![]()
Pozdrav svima,nov sam na forumu,interesuje me da li neko moze da proceni vrednost ovog dzepnog sata. U pitanju je Omega,trazio sam po serijskom broju,izgleda je iz 1939 godine,moj pradeda ga je dobio posle drugog svetskog rata,sluzio kod nekog coveka kod nas u Krusevcu i u znak zahvalnosti mu poklonio sat
Za sada jedino može da se postavi link za stranu proizvođača: https://www.berthet.com/histoire-be
Odgovor je dao član Popovac76, ali zbog prirode diskusije koja je kasnije nastala, njegov post je ostao na drugom mestu. Isti član je i primetio da je odgovor na identično pitanje dat oko dve godine ranije, a evo kako glasi:
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
dobrodosao na forum!
sto se tice godista sata probaj da potrazis na ovom sajtu:
Omega codes and movement numbers - Omega-Fanatic.com - Vintage Omega Watches - Klassieke Omega Horloges
a po mom skromnom misnjenju za njega mozes da dobijes izmenju 60-150 eur.
ko drugome jamu kopa sam u nju pada
Bookmarks sajtovi