@rademalba. tebi sam jućer odgovorio, u rubrici sa džepnim satovima potraži odgovor
Printable View
@rademalba. tebi sam jućer odgovorio, u rubrici sa džepnim satovima potraži odgovor
evo jos neke slike na kucistu nepise nista vise samo jos ovo na poklopcima...
Prilog 106804Prilog 106805
klikni u rubriku fotografije vaših džepnih satova, na zadnjoj strani ti je odgovor
Pozdrav svima,
Drugar je pronašao par starih džepnih satova, pa bi bili zahvalni ukoliko neko ima da podeli koji informaciju o njima. I pitanju je jedan Longines i jedna Molina. Fotografije su ispod.
Hvala unapred.
Prilog 107201Prilog 107202Prilog 107203Prilog 107204
Prilog 107205Prilog 107206
O Longinesu se možeš informisati u ovoj temi: http://www.svetsatova.com/forum/f79/...l#.VOPYWS4wBFo
Molnijа je proizvod Челябинский часовой завод. Sat pokreće mehanizam 3602, baziran na mehanizmu Cortebert 624. Kod nas je cena tih satova oko 2000 din, za očuvane i ispravne primerke.
Longines, cijene s kreću od 100-200 eura, nažalost cijene su drastično pale, pratim cijene u Hrvatskoj i nitko ne kupuje, niti po prvoj cijeni.
Ja bih ga rado kupio za 100E :)
Pa kupi, sta te sprecava...
Neretko ih ima po oglasima u rasponu od 100 do 150e, jos i mozes da proberes od vise komada.
Moram se umiješati u raspravu,Longinesi doista idu jeftino al od 100 € idu oni s oštećenjima pa na dalje.
Ovaj komad zaslužuje po mom 200-300 € minimum.Sad da kažem i zašto.Ovo je Longines s potpisom i spada u prvu narudžbu za željeznicu SHS kao i Zenithi s potpisom.Ovakav naći s dobrim ciferom rijetko je i doista sam ih malo vidio.Ujedno i mehanizam u ovom Longinesu je starija varijanta s noctu namještanjem.
Tko može nek kupi sat i čuva ga,vjerujte mi jednog dana bude vrijedio ko suho zlato.Ja bih i danas da mogu kupio koji,čak sam nekoliko satova odredio riješiti da mogu nabavit još koji sat iz Kraljevine.
Iako izuzetno cenim tvoje misljenje i tvoje znanje, ovoga puta se ne slazem u potpunosti sa tobom, ali to i jeste forum, ne moramo svi da se slazemo sa svime. :)
Iako je u pitanju Stefanovicev Longines, koji jeste nesto redji od onih "obicnih" da kazemo, mada ni on nije bas tako redak kao recimo njegov rucni Longines u dobrom stanju koji je postalo skoro nemoguce pronaci. Ima na oglasima gomila Longines satova koji se prodaju od recimo 100-150e, ima i onih koji su u odlicnom stanju, a opet se svi vrte po oglasima mesecima. Jednostavno nije vreme dzepnih satova.
Ja se slazem da taj sat vredi toliko koliko si rekao, vredi on i vise, ali nazalost mislim da ne moze da se proda za toliko, narocito ne u Srbiji.
Kazem opet, misljenja se razlikuju, sve je to normalno, i ovo je samo moje skromno misljenje.