Re: Pomoć oko info i procene starih džepnih satova
Dobrodošlica bbrs!
Sat koji imaš je lijep ali i kvalitetan.Mehanizam je kvalitetan a kućište (osim unutarnjeg zadnjeg poklopca) je od 14 karatnog zlata.Sat je vrijedan otprilike koliko vrijedi zlato (po mojoj gruboj procijeni zlata na kućištu ima 200-300€ vrijednosti,al lakše je to odredit tako da se rastavi sat,odvagne kućište i pomnoži s cijenom zlata.Mehanizam je kvalitetan ali nije neki poznati brend (svi satovi koji su imali zlatno kućište bez obzira koji brend sata je bio u sebi je imao vrlo kvalitetan mehanizam za nijansu kvalitetniji od ostalih satova) i po mom vrijedi 100-200 €.
Sada dolazi na red da kažem da se okaniš prodaje jer trenutno možeš prodat samo zlato,cijeli sat nitko ti neće kupit po normalnoj cijeni,dobivat ćeš ponude za sat manje nego što samo zlato vrijedi zato pažljivo.Čuvaj sat ako nisi prisiljen da ga prodaš.
Ne znam,nisam vidio cijeli natpis pa ne znam što je to uopće.E-bay je opasan za one koji tek kreću prodavat pa tako i američko tržište.Ne gledaju s povjerenjem nove aukcije.Preporuka je da sat ostane što dulje kod tebe,čekaj dobru ponudu i tad ga prodaj.
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Pomoc oko starog dzepnog sata
pozdrav forumasi, treba mi pomoc oko identifikacije ovog sata. znam da je star oko 100 god. ne mogu da protumacim naziv jer je cifer ostecen, sat radi ne zelim da ga prodam, jer je uspomena, ali bih volela da znam vise o njemu.
Prilog 87297Prilog 87298Prilog 87299Prilog 87300
Vrlo lijep sat za nasljeđe.Mogućnost je da je kućište pozlaćeno il možda i zlatno (treba vidjet dal na poklopcima iznutra postoje pečati,oznake za zlato il ne).Naziv mi se čini Ronda al to i nije previše bitno,mehanizam je srednja klasa.
Sve u svemu čuvaj sat,lijepo je tako nešto imati u nasljeđe.
da imao je zlatno kuciste ali su ga roditelji prodali nazalost, hvala na odgovoru cuvacu sat sad je u sigurnim rukama :)
Re: Pomoć oko starih satova
Citat:
Joxa kaže:
Hvala... saljem slike od drugog sata koga ja zovem (bezimeni), nisam uspeo da provalim ime nigde na njemu nepiše... jedino sam zakljucio da je dosta stra po njegovom izgledu i satnju... mislim da na brojčaniku su oznake na nemačkom ako to može pomoći prilikom njegove identifikacije a brojevi na mašini 16346 i +11170 ... nije bas kutija bogzna šta očuvana ali mislim da je mašina dobra... verovatno mu treba dobra generalka...:)
Prilog 32119Prilog 32120Prilog 32121Prilog 32122
Kad ga naviješ, radi li? Za koliko bi ga dao, ako bi prodavao?
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 88976Prilog 88977Prilog 88978 Zanima me kolika bi mogla da bude vrijednost ovog dzepnog sata...La Generale ..Lucc : de ....marke LOUIS BRANDT & FRERE.I iz kojeg je vremenskog perioda? Hvala unaprijed.Srdacan pozdrav
Na žalost slike sata su jako loše i mutne,al i po njima se dobro vidi da je cifer na satu loš a mehanizam osrednje kvalitete,sveukupni dojam sat je najbolje spremiti i zaboraviti nanj jer trenutno ovako nešto vrijedi jako malo i skoro ništa,možda 20-ak do 30 € i to ako mehanizam radi ako ne tad i manje.