Sat je nasledjen i sumnjam da ga je neko preradjivao,kako mi ga je baka poklonila dugo je stajao i nisam obracao paznju na njega cisto iz radoznalosti sam probao da se raspitam o njemu....Hvala ti puno sto si pokusao barem malo da mi pomognes....:)
Printable View
Sat je nasledjen i sumnjam da ga je neko preradjivao,kako mi ga je baka poklonila dugo je stajao i nisam obracao paznju na njega cisto iz radoznalosti sam probao da se raspitam o njemu....Hvala ti puno sto si pokusao barem malo da mi pomognes....:)
Pozdrav svima zanima me po vasem misljenju vrednost ovog sata? Ispravan je.
hvala
Prilog 86057Prilog 86058Prilog 86059Prilog 86060Prilog 86061
Prekrasan sat,veoma star,oko 90-ak godina ima.Omega je to u hunter kućištu (hunter je kućište s prednjim poklopcem),kućište je definitivno srebrno s Nielo motivima na sebi.Sve u svemu prekrasan sat za daljnje čuvanje.Pošto tebe zanima vrijednost sata,mene zanima još jedan detalj a to je mehanizam sata te cifer bez poklopca.Bez bolje slike cifera ne mogu zaključit od kojeg je materijala i koliko je očuvan.Al već ovako mogu reći da po mojoj procijeni sat vrijedi 200-300€ koje ćeš trenutno teško dobit zbog slabog stanja na tržištu,zato bolje da ga čuvaš.
Hvala puno na proceni, evo slikao sam i mehanizam nadam se da je ok?
Prilog 86067Prilog 86068
Pored ovog, imam jos jedan dzepni sat molnija a pozadi je neki voz, ali on je neispravan pa predpostavljam da mu vrednost i nije neka?
Oko Omege ti ne mogu pomoci, ali Molnija cak i da je ispravna i dobro ocuvana ima malu vrednost, oko 20e, tako da neispravna ne vredi prakticno nista.
Što se tiče Omege sve kako sam rekao stoji,starija je to Omega,kvalitetna i lijepa.
Što se tiče Molnije kolega ti je sve već rekao,20€ vrijedii to ako je super očuvana i da radi.
Čuvaj te satove,takvo nešto u dućanima više nemaš,cijene u antikvarnicama su astronomske,a to što su trenutno takvi satovi podcijenjeni ne znači da uvijek budu.
Prilog 86256Prilog 86250Prilog 86251Prilog 86252Prilog 86253Prilog 86254Prilog 86255
Posedujem dva dzepna sata, pa me zanima da li mozete da procenite njihovu vrednost, 1. je ispravan i radi (onaj na kome ne pise marka,slika samog uredjaja), a drugog ne znam da otvorim pozadinu da slikam sam mehanizam.
Prvi sat nešto i vrijedi usudio bih se reći od 100-200€ u idealnoj situaciji a ta je da nađeš kolekcionara koji doista želi taj sat,sve druge opcije su loše jer budeš dobio puno manje pošto je trenutno stanje na burzi džepnih satova katastrofa.
Da malo opišem sat,nalazi se u srebrnom thula ukrašenom kućištu.Mehanizam i cifer su neoznačeni što ne ide baš u korist vrijednosti sata.Drugi sat nemoj ni pokušavat prodavat jer po mom viđenju vrijedi vrlo malo,pošto je to sat iz novijeg doba s ukrašenim kućištem i ciferom koji su u prodaji kao novi bili jako jeftini.Sad da je taj sat super očuvan nešto bi mogao zanj dobiti al pošto je u stanju kakvom jest teško nešto zanj ulovit.
Moja preporuka trenutno nemoj ništa prodavat zažalit ćeš,jer ako ikad budeš tražio nešto slično morat ćeš da se namučiš jako ali i da platiš masno,to što su trenutno džepni satovi podcijenjeni ne vjerujem da bude trajalo uvijek.
hvala puno na informacijama :)
pozdrav. jel moze neko pomoci oko procene vrednosti sata.. otprilike?
Prilog 86837Prilog 86838Prilog 86839Prilog 86840Prilog 86841
casovnicar kaze da je ocuvan i u dobrom stanju. radi. sigurno je pre 1945.
Prilog 86842