probacu da slikam pod jacim svetlom,jedva se nazire to ''cyma'' lanac imam a alku cu naci nekako, probacu da ga maksimalno sredim jer mi je izuzetno drag,hvala na odgovoru , pozdrav
Printable View
probacu da slikam pod jacim svetlom,jedva se nazire to ''cyma'' lanac imam a alku cu naci nekako, probacu da ga maksimalno sredim jer mi je izuzetno drag,hvala na odgovoru , pozdrav
Tek danas sam primjetio da na unutrasnjosti poklopca postoji ime i prezime.Pise Milos I. Jezdic nisam imao lupu ali mi se cini da pise i 1946 sto pretpostavljam da je godina proizvodnje i ispod svega toga pise 463.Eto,tek toliko da javim sta sam pronasao.Pozdrav!
Unutar poklopaca znali su se potpisivat vlasnici sata,isto tako su urari znali datumom i godinom označit kad je sat bio na servisu.Može biti i jedno i drugo tako da što je točno ostaje nepoznato.
Kupio sam od druga ovaj sat. Pa bi da saznam nesto vise o njemu. Kaze da je dugo kod njega u porodici. Od dede sta ja znam... Inace skupljam tako starinske stvari , pa i satove. Ne razumem se bas mnogo u njih.
Evo i slika.
Prilog 80328Prilog 80329Prilog 80330Prilog 80331
Hvala unapred
Pozdrav! Imam sat Omega dzepni pozlacen ali ne znam godinu koja je. Da li mi mozete pomoci.
broj mehanizma 6308914, broj kucista 0885307.
Prilog 80948Prilog 80949Prilog 80950Prilog 80951Prilog 80952Prilog 80953Prilog 80954
Cortebert je željezničarski sat,inače to je firma čije je mehanizme koristio i sam Rolex u nekim svojim vrhunskim satovima.Ovaj sat nije previše star pošto u satu nije Corterbertov kućni mehanizam (mehanizam iz vlastite proizvodnje) već prerađeni Unitas mehanizam koji isto nije loš ali je daleko ispod cijene Corterberta s vlastitim mehanizmom.Zanimljivo kod tog Corterberta je da se navija kod broja tri i takvi satovi su popularni kod kolega koji prave prerade džepnih satova u ručne.
Omega bi po mehanizmu mogla datirati oko 1925 godine prošlog stoljeća.
Omega Serial Numbers By Year...
Imam ovaj sat:Corterbert 17 Jewels Incabloc. Pa bi me zanimalo nesto vise o njemu. evo i slika:
Prilog 81144Prilog 81145Prilog 81146Prilog 81147
Mehanizam je Unitas 6498, dosta je dobar, ali je i dosta cest.
Cenu ne bih mogao da ti kazem, ali imajuci u vidu da se u njemu nalazi dosta cest mehanizam, kao i to da dzepni satovi generalno nisu previse popularni, ne bih ocekivao neku visoku cenu.
[QUOTE=Precision;134537]Imam ovaj sat:Corterbert 17 Jewels Incabloc. Pa bi me zanimalo nesto vise o njemu. evo i slika:
Prilog 81144Prilog 81145Prilog 81146RPrilog 81147[/QUOR
Rus ti je sve rekao
Lep sat ;)