-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Dzepni sat Borel Fils&CiE
Molio bih vas,da mi neko da procenu ovog dzepnog sata iz 1900. god.Proizveo ga je Borel Fils & CiE.Sat je sav od 14 k zlata a prednja i zadnja strana presvucene poludragim kamenom kobalta.Sat je debljine 5mm,sirine 50x50.Proizvodjac je iz Neuchatel Svajcarska.Na unutrasnjosti jednog od tri poklopca je broj N 394683,na jednom poklopcu jos pise Anere Levees Visibles Spiral Brequet 16 rubis.Sat je potpuno ispravan,normalno radi,jedino sto na prednjem delu poklopca ima ostecenje kobaltaPrilog 123852Prilog 123853Prilog 123854Prilog 123855Prilog 123854Prilog 123855
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Dzepni sat Borel Fils&CiE
Trebala bi mi pomoc oko ovog sata. Zanima me njegova starost, i trenutna vrednost. Sat je u ispravnom stanju. Unapred zahvalan.
Prilog 123968Prilog 123969Prilog 123970
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Pomoć oko info i procene starih džepnih satova
Prof dobro došao na forum.
Imaš interesantan sat pre svega zbog mehanizma. Mehanizam je francuske proizvodnje. Proizvođač mehanizma je Parrenin, ne znam da li je ta firma i proizvela sat. Oznaka mehanizma je X40 (bidfun-db Archive: Watch Movements: Parrenin X40 )
Malo o istoriji kompanije:http://www.parrenin-joaillier.fr/histoire.swf
Sat je najverovatnije napravljen pre 1965. godine. Pretpostavka je bazirana na izgledu logoa ispod balansnog točka.
Logo na tvom satu izgleda ovako (Hippolyte Parrenin-osnivač kompanije i njegovi su inicijali u oznaci firme):
Prilog 123972
Međutim 1965. godine Parrenin postaje deo France Ebauches S.A. ( France Ebauches - Watch Wiki: The Best Watches and Watch Brands) i tada je izmenjen dizajn logoa kompanije Parrenin:
Prilog 123973
Logo France Ebauches S.A. izgleda ovako:
Prilog 123974
S obzirom da je France Ebauches S.A francuski proizvođač mehanizama ovaj "okvir" oko slova HP ili FE predstavlja Francusku.
Što se cene sata tiče, možda 20-tak evra. Više se isplati sačuvati sat.
..
-
skydrummer hvala puno na detaljnom objasnjenju. Ali moram da priznam da sam se bas iznenadio sa cenom od 20e s obzirom da je osoba koja mi je poklonila ovaj sat rekla da mu je starost sigurno oko 150god, samim tim sam mislio i da mu je vrednost veca.
-
..ne treba te iznenaditi napomenuta cena jer sat nije uopste star 150 g.,....sat je negde sa pocetka 50-tih godina.(koliko ti je receno). Kif zastita se pocela ubacivati u takav mehanizam oko cca 1940-te...A njegova starost se moze odrediti i po tipu kazaljki....prema tome sat datira od 1940-1955 godine.....
Znaci starost sata je oko 60-tak godina.
Sat je verovatno napravio nekakav neovisni casovnicar i ubacio gotov mehanizam unutra.
-
Sat sigrno nema 150 godina a cena je, po mišljenju, oko 20-tak evra. U svakom slučaju prodajom nećeš mnogo prihodovati. Čuvaj sat, interesantan je.
...,po mom mišljenju,...
-
Citat:
bucinaca kaže:
Molio bih vas,da mi neko da procenu ovog dzepnog sata iz 1900. god.Proizveo ga je Borel Fils & CiE.Sat je sav od 14 k zlata a prednja i zadnja strana presvucene poludragim kamenom kobalta.Sat je debljine 5mm,sirine 50x50.Proizvodjac je iz Neuchatel Svajcarska.Na unutrasnjosti jednog od tri poklopca je broj N 394683,na jednom poklopcu jos pise Anere Levees Visibles Spiral Brequet 16 rubis.Sat je potpuno ispravan,normalno radi,jedino sto na prednjem delu poklopca ima ostecenje kobalta
Prilog 123852Prilog 123853Prilog 123854Prilog 123855Prilog 123854Prilog 123855
Pozdrav,
Prvi put čujem da je kobalt poludragi kamen.
Jesi li siguran da je ovo zlato. Trebalo bi da ima žig.
-
Citat:
Baron kaže:
Pozdrav,
Prvi put čujem da je kobalt poludragi kamen.
Jesi li siguran da je ovo zlato. Trebalo bi da ima žig.
Pozdrav,u pravu si za kobalt pogresio sam jer je on obicno na skupim i vrednim stvarima.Naravno sat je zlatan i ima zig na unutrasnjem delu jednog poklopca,koji nisam mogao da snimim zbog jakog odbljeska.Pretrazujuci internet video sam da na E-bayu i aukcijskoj kuci dorotea ima u ponudi dva sata ove marke, a cena im je od 2-6000 evra.Zahvalan bi bio za svaku pomoc u proceni vrednosti ovog mog sata.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Pitajte časovničara
Momci upravo sam saznao za ovaj forum i hvala bogu sto postojite,ako sam promasio topic neka mi ne zameri neko nov sam..Naime interesuje me koliko vredi ovaj sat,danas mi je covek jedan nudio 1000eura za njega ali mi trazi papire od sata a papire nikakve nemam..evo slike pa vas molim da mi odgovorite..Prilog 124072
-
Re: Illinois watch case co
Vladimire dobro dosao na forum.
Za bilo kakav komentar ili procenu sata potrebno je postaviti drasticno kvalitetnije fotografije prednje i zadnje strane sata kao i mehanizma.
Inace, ne pamtim kada je nekome na forumu dzepni sat procenjen na hiljadu evra. Retki su takvi satovi.
-
Citat:
Ilic Vladimir kaže:
Momci upravo sam saznao za ovaj forum i hvala bogu sto postojite,ako sam promasio topic neka mi ne zameri neko nov sam..Naime interesuje me koliko vredi ovaj sat,danas mi je covek jedan nudio 1000eura za njega ali mi trazi papire od sata a papire nikakve nemam..evo slike pa vas molim da mi odgovorite..
Prilog 124072
Na žalost ovaj sat ne vrijedi ni 10 €,možda ako vidim još slika poveća se cijena za koji euro ali sumnjam. Jeftina kopijetina željezničarskih satova koja može bit na navijanje ili baterije podjednako malo vrijedi.Tek ako je neka Eta unutra vrijedi kojih par desetaka €. Željezničarski sat od 1000€ ja imam i ne znam dal na forumu itko više ima jedan u toj klasi, a to je moj Hamilton 950 kalibra željezničarski sat Canadskih željeznica.
Oprostite svi što me nema baš na forumu, okupirao sam se skupljanjem slika iz II rata pa sam malo zapostavio forum,napravio sam takvu arhivu da se ima o čemu pričat preko 50 tisuća slika.Al zato arhiva o satovima ima preko 100 tisuća slika.
Tu sam i uvijek sam na usluzi svima.
Citat:
bucinaca kaže:
Molio bih vas,da mi neko da procenu ovog dzepnog sata iz 1900. god.Proizveo ga je Borel Fils & CiE.Sat je sav od 14 k zlata a prednja i zadnja strana presvucene poludragim kamenom kobalta.Sat je debljine 5mm,sirine 50x50.Proizvodjac je iz Neuchatel Svajcarska.Na unutrasnjosti jednog od tri poklopca je broj N 394683,na jednom poklopcu jos pise Anere Levees Visibles Spiral Brequet 16 rubis.Sat je potpuno ispravan,normalno radi,jedino sto na prednjem delu poklopca ima ostecenje kobalta
Prilog 123852Prilog 123853Prilog 123854Prilog 123855Prilog 123854Prilog 123855
Ovaj sat je doista prekrasan, sat za čuvanje il nekog kolekcionara da mu bude vrh kolekcije.
Mogu reći da ste sami odgovorili na svoj upit koliko sat vrijedi,najbolji odgovor je pronaći iste satove u ponudi i realno se po tome procijeniti. Ovo nije sat koji se svaki dan vidi pa već ima neku tržišnu cijenu ovo je raritet i kao takav mora imati tretman.
Treba ga prodati jedino ako je to neophodno il ako za njega stigne ponuda vrijedna pažnje.Al najveći pogodak bio bi sačuvati ga jer njegova realna vrijednost samo bude rasla jer ovo je ultra rijedak kolekcionarski primjerak.
Nadam se da ste zadovoljni odgovorom. Čuvajte ovo čudo ja uživo ni blizu sličan sat nisam vidio a vidio sam ih mnogo i imam veliku kolekciju.
-
Citat:
prof kaže:
Sat je star nekih 50-ak godina i po mom vrijedi nekih 30-ak €.Preporuka sat spremiti jer je vrijednije imati ga nego ga trenutno prodati ako je obiteljski ako nije nadam se da ga niste previše platili.
Citat:
samel kaže:
Na ovom satu ne vidim ništa nit zndem ništa o satu što bi mi pomoglo da ga procijenim.
Kao prvo otvorite sat da vidimo mehanizam (tako budemo znali i koliko je otprilike star sat) Zatim recite nam ide li sat i od čega je kućište ima li negdje kakvih oznaka ili natpisa.
-
Citat:
fotopetar kaže:
Oprostite svi što me nema baš na forumu, okupirao sam se skupljanjem slika iz II rata pa sam malo zapostavio forum,napravio sam takvu arhivu da se ima o čemu pričat preko 50 tisuća slika.Al zato arhiva o satovima ima preko 100 tisuća slika.
Tu sam i uvijek sam na usluzi svima.
Fotopetre,jedno pitanje iz čiste radoznalosti. Kada kažeš da imaš preko 100 000 fotki satova da li su to skenirane fotke iz knjiga , kao npr knjige o satovima iz WW2?
-
Re: Illinois watch case co
Citat:
skydrummer kaže:
Vladimire dobro dosao na forum.
Za bilo kakav komentar ili procenu sata potrebno je postaviti drasticno kvalitetnije fotografije prednje i zadnje strane sata kao i mehanizma.
Inace, ne pamtim kada je nekome na forumu dzepni sat procenjen na hiljadu evra. Retki su takvi satovi.
Hvala druze.Evo okacicu jos nekoliko slika od svih tih satova koje imam pa ako mozete procenite mi.Ne znam da ih otvorim da bi slikao mehanizam :(
-
Ovo sa ove slike vrijedi 10 e
-
Citat:
skydrummer kaže:
Fotopetre,jedno pitanje iz čiste radoznalosti. Kada kažeš da imaš preko 100 000 fotki satova da li su to skenirane fotke iz knjiga , kao npr knjige o satovima iz WW2?
Ono što imam u arhivo o džepnim i vojnim satovima svaki ljubitelj te tematike trebao bi doći vidjet.
Doista tu je nekoliko skeniranih knjiga al ono najboljeg je višegodišnje praćenje raznih aukcija najviše e-baya i skidanje slika s aukcija i spremanje u foldere (po tematici gdje spada sat u koju klasu i koju zemlju).
Ako itko poželi to vidjet nek navrati,slati to ne mogu jer je toga mnogo (a i mnogo godina skupljanja slika) iako pravi satoljubci neke teme poput vojnih satova il džepnih budu dobili (da dobro ste čuli al će to morat i zaslužit jer od materijala koji imam može se napisat u pola godine cijela hrpa knjiga o satovima-samo da vidite koliko sam proučio američke i vojne satove nekima bi bilo zlo jer vjerujem da neke slike i podatke imam ja i malo tko više)
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Dzepni sat Patek Philippe
Pozdrav,
Da li neko može da mi pomogne oko procene sata Patek Philipp, ref. 600/2.
Kupljen u Karaasu, Venecuela, preko firme Serpico y laino. Sat je od 18-to karatnog zlata, sa orginalnom kutijo u odličnom stanju.
Hvala.
-
Re: Dzepni sat Patek Philippe
Citat:
Alex 015 kaže:
Pozdrav,
Da li neko može da mi pomogne oko procene sata Patek Philipp, ref. 600/2.
Kupljen u Karaasu, Venecuela, preko firme Serpico y laino. Sat je od 18-to karatnog zlata, sa orginalnom kutijo u odličnom stanju.
Hvala.
Ne znam što reći osim prekrasan sat koji ide za 3-4 tisuće € minimalno.Kutija i papiri dižu mu još cijenu.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Da li neko može da mi pomogne oko procene sata.
18KTY.G. PLATED UNISEX ST DUPONT WATCH
LAQUE DE CHINE QUARTZ MOVEMENT ORIGINAL BAND ANDPrilog 124431 BUCKLE SHOW WEAR ON BAND BROWN CROC CASE 25MM WIDE X 32MM LONG
-
Alex 015, ako ne prdstavlja velik problem, volio bih vidjeti fotku patkovog stroja.
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima. Imam jedan dzepni sat, longines sdz, pa me zanima na osnovu slika, koja bi mu vrednost bila? U jednoj casovnicarskoj radnji su mi nudili 3.000 dinara da ga dam u delove. Na satu jeste ostecen cifer, ali sat radi. Evo i slika.
-
Citat:
Дамјан Богосављевић kaže:
Pozdrav svima. Imam jedan dzepni sat, longines sdz, pa me zanima na osnovu slika, koja bi mu vrednost bila? U jednoj casovnicarskoj radnji su mi nudili 3.000 dinara da ga dam u delove. Na satu jeste ostecen cifer, ali sat radi. Evo i slika.
Zaboravite na prodaju ako možete sačuvajte si taj sat pošto ide. To je skoro najstariji model Longinesa koji je željeznica koristila jako lijepo je očuvana gravura na poklopcu i po mom sat treba sačuvat takvim kakav jest jer po mom vrijedi puno više od 100€ koliko bi trenutno mogli dobiti zanj.
-
Hvala vam mnogo na odgovoru i proceni. Nego, vidim da je je serijski broj ugraviran na spoljnom i unutrasnjem poklopcu identican, i po nekoj tabeli longines-a, datira iz perioda 1901-1904. Znsci li to i da je mehanizam iz tog perioda?
-
Citat:
Дамјан Богосављевић kaže:
Hvala vam mnogo na odgovoru i proceni. Nego, vidim da je je serijski broj ugraviran na spoljnom i unutrasnjem poklopcu identican, i po nekoj tabeli longines-a, datira iz perioda 1901-1904. Znsci li to i da je mehanizam iz tog perioda?
Da, o tome ja pričam, to je jako lijepi stari sat star već oko 110 godina. A za dijelove da ga prodate znalci bi zamjenili cifer i prodali sat za par stotina € i bili debelo na dobitku. čuvajte ga takvog kakav je,iskreno toliko star longines ni ja nemam u kolekciji.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
IWC šta znači dodatni broj na mehanizmu
Video sam sliku jednog, naizgled IWC džepnog sata, na čijem mehanizmu pored uobičajenog broja 808839, postoji još jedan broj, nešto kao +55231. Otkud taj drugi broj i šta znači?
Prilažem fotografiju.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: IWC šta znači dodatni broj na mehanizmu
55231 je broj zavedenog patenta, koji ima veze sa kacenjem, tacnije nacinom kacenja brojcanika za mehanizam.
Prilog 124953
-
-
8 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima. Imam dva sata pa me zanima njihova starost i procijena vrednosti. Satovi nisu u nekom dobrom stanju oba ne rade, pa me zanima da li i koliko vrede? Jedan sat je "J Dent London" a drugi "DOXA"Prilog 125126Prilog 125127Prilog 125128Prilog 125129Prilog 125130Prilog 125131Prilog 125131Prilog 125132Prilog 125133
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav da li moze neko da mi proceni vrednost ovog sata?Prilog 125340
-
Kod nas se slicne Molnie mogu naci za 30-ak eura po buvljacima i manje mozda. Mislim da i tvoj sat vrijedi toliko, koji euro gore, dole.
Ja imam jednu slicnu Molniu i radije bih je zadrzao da sam na tvom mestu nego je prodavao za taj novac. Pozdrav.
-
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 125352Prilog 125353Prilog 125351pozdrav dali neko moze po ovim slikama da proceni cenu sata posto citam da ima veoma dobrih strucnjaka na sajtu unapred hvala
-
Citat:
BODI kaže:
Šteta da satovi ne rade ovaj prvi je Otomanski sat i super stvar za kolekcionare iako nije ni Doxa loša.Najbolje da ih čuvaš il pokušaš srediti i spremiti ovako za njih ne možeš dobit 100-150€ popravljeni bi vrijedili puno više.
LP
Čuvaj to šta imaš nikad tako nešto ako prodaš nećeš naći vjeruj mi
-
Citat:
pinter robert kaže:
Veliki pozdrav!
Ovo je jedan od najljepših satova koji sam vidio u zadnje vrijeme.Ovo što imate je Minute Repeater (Znači da sat kada se navije i ide kad ga pritisnete bočno na tipku odzvoni točno koliko je sati i koliko minuta, čista perverzija od sata kakav ja kolekcionar satova uživo vidio nisam)
Koliko vidim cifer fantastično izgleda (fali sekundna kazaljka al to je najmanja stvar koja vas mora zamarati, još ako sat ide imate nešto veličanstveno)
Slični satovi na e-bayu idu za tisuće € ili dolara i ako ga ikad budete prodavali nemojte da vam prodaju priče ovo ono, na e-bayu sam mehanizam s lošim ciferom minute repeatera ide za 1000 dolara.
Zaboravih reći da samo kućište vašeg sata vrijedi dosta jer je od 18 karatnog zlata.
-
puno vam hvala na proceni
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prijateljev Kienzle
Prilog 125451
Ovo je prijateljev džepni sat, naslijedio ga je od oca. Marka je Kienzle i rekao bih da je iz 60-ih
godina. Žao mi je što slika nije bolja ali sat je u vrhunskom stanju s original lancem. Mislim da
vrijedi stotinjak eura ali volio bih čuti i drugo mišljenje.
-
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Fotografija je baš loša ali rekao bih da je to ovaj model
Prilog 125456Prilog 125457Prilog 125458Prilog 125459Prilog 125460
Unutra je mehanizam Kienzle 058/15 bidfun-db Archive: Watch Movements: Kienzle 058/15
U svakom slučaju mislim da ne vredi 100 evra, osim ako je kućište od zlata. U tom slučaju je neka druga cena.
-
To je taj model sto si stavio fotografije samo sto njegov bolje izgleda
Stanje mu je zaista mint. Hvala na pomoći
-
Hvala na odgovoru. Ja se ne bavim satovima, ja bi ih najradije prodao nekom kome će nešto značiti. A mislim da su opruge od navijanja na oba sata pukle. Još jednom hvala
-
Citat:
tihomirov kaže:
To je taj model sto si stavio fotografije samo sto njegov bolje izgleda
Stanje mu je zaista mint. Hvala na pomoći
I drugi put.
-
Postovani fotopetre 16.6.2016. ste mi dali smernice u vezi dzepnog sata Borel&Fils na strani 58.Vidim da ga vi hvalite pa sam resio da probam da ga prodam.Gledajuci Ebay i aukcijsku kucu Dorotheum,posto nisam strucnjak procenio sam da bi mu vrednost bila izmedju 2500 i 3000 evra.Da li se slazete sa mnom i da li da ga postavim na oglase za prodaju ovde na Svetu Satova ili imate neki drugi predlog za mene,posto ste specijalista za dzepne satove.Unapred hvala na predlogu i pozdrav.