Prikaz rezultata 1 do 4 od ukupno 4
Like Tree18Likes
  • 13 Post By CMW
  • 5 Post By CMW

tema: Miklosch Richard i negovi tourbiljoni

  1. #1
    CMW
    CMW je offline
    Mlađi član Avatar korisnika CMW
    Član od
    7.5.2012.
    Lokacija
    Rose Bay, NSW, AU / Beograd, RS
    Poruke
    85
    Lajkovi
    306
    Reputacioni uticaj
    33

    Određen forumom Miklosch Richard i negovi tourbiljoni

    Dobar dan, svima!

    Želeo bih da Vam predstavim još jednog velikog majstora časovničarstva, koji to zapravo nije.

    Miklosch Richard profesor matematike u penziji, u gradu Aachen u Nemačkoj, sam izrađuje vrhunske časovnike koji ne zaostaju od bilo kojih drugih. Bez srama ih naručuju neke od najpoznatijih kuća Švajcarske, Piaget naprimer.

    Mnogo reči nije potrebno, fotografije govore same za sebe.

    CMW

    Miklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-01.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-02.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-03.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-04.jpg

    Miklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-05.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-06.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-07.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-08.jpg

    Miklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-09.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-10.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-11.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-12.jpg

    Miklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-13.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-14.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-15.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-16.jpg

    Miklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-17.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-18.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-19.jpg

    Piget časovnik i mehanizam

    Miklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-23.jpg Miklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-20.jpg

  2. #2
    Stariji član Avatar korisnika fotopetar
    Član od
    5.2.2012.
    Lokacija
    Brač-Bjelovar(Hrvatska)
    Poruke
    1.097
    Lajkovi
    3283
    Blogovi
    6
    Reputacioni uticaj
    302

    Određen forumom Re: Miklosch Richard i negovi tourbiljoni

    Svaka čast ovo majstoru!
    Al imam jedan upit.Kako slaže te svoje satove,što uzima za bazu mehanizma(možda goliath mehanizme)jer koliko vidim satovi su dosta veliki.I nemirnica lijepo izgleda dal je sam izrađuje il je dorađuje.Kućišta i cifere od koga pribavlja dal ih sam možda pravi?I još sto pitanja(oprosti ako sam pretjerao al doista ako znadeš dobro bi došla još pokoja informacija).

  3. #3
    CMW
    CMW je offline
    Mlađi član Avatar korisnika CMW
    Član od
    7.5.2012.
    Lokacija
    Rose Bay, NSW, AU / Beograd, RS
    Poruke
    85
    Lajkovi
    306
    Reputacioni uticaj
    33

    Određen forumom Re: Miklosch Richard i negovi tourbiljoni

    Citat fotopetar kaže: Pregled poruke
    Kako slaže te svoje satove,što uzima za bazu mehanizma(možda goliath mehanizme)jer koliko vidim satovi su dosta veliki.I nemirnica lijepo izgleda dal je sam izrađuje il je dorađuje.Kućišta i cifere od koga pribavlja dal ih sam možda pravi?
    Dobar dan!

    Miklosch radi sve sam, izrađuje kućište, ploče, mostove, točkove, osovine, kavez tourbiljona, anker, ankerni točak, balansu, detent za hronometarsku varijantu časovnika, koristi gotova mineralna stakla i standardne rubinske ležajeve tamo gde to može.

    Pogledajte malo pažljivije kroz njegovu radionicu, primetićete više časovničarskih strugova, svaki je namenjen i pripremljen za određenu operaciju.

    Miklosh je rođen 1940. godine, osnovnu školu i srednju školu je završio u Aachen-u. Posle studija, sedamdesetih godina, započeo je redovna putovanja u Glasshutte, u DDR-u, gde je usavršio svoje časovničarsko obrazovanje kod Gustav Gerstenberger-a i Alfred Helwig-a, predavačima u više škole horologije u Glasshutte. Ovo je trajalo trinaest godina, sve do smrti Gerstenberger-a, za to vreme Miklosch je svojim rukama napravio četiri časovnika od toga dva džepna hronometra, inače Gerstenberger-ova specijalnost.

    Kao što možete videti iz teksta, ozbiljni časovničari ne koriste tuđe mehanizme kao bazu za svoje nadgradnje nego sami izgrađuju sve kompletno.

    Većina fotografija koje sam postavio u predhodnom postu nisu objavljivane, a zavisno od toga kako vladate Engleskim jezikom, mogu Vam poslati detaljnije podatke o Mikolsch Richard-u.

    Miklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-18.jpgMiklosch Richard i negovi tourbiljoni-miklosch-richard-img-17.jpg

    Na dvema fotografijama iznad se može videti Miklosch-ov pristup izgradnji časovnika, zupčanik s leva je potpuno završen i funkcionalan, međutim Miklosch nije zadovoljan estetskim izgledom zubaca pa zupčanik dodatno obrađuje sa "Rounding up" alatom da bi zubcima dao željeni oblik.

    Fotografija s desna prikazuje genezu ili evoluciju dizajna kaveza tourbiljona gde Miklosch menja pojedine elemente posle završenog testiranja. Obratite pažnju na masu kaveza tourbiljona zatim na razliku prečnika spiralnih opruga.

    Posmatranjem elemenata, zatim mentalnom analizom, osoba može puno toga zaključiti i pritom što šta naučiti, naime aksiome, kojima nas u školama uče, nisu uvek odgovarajuće i ne zadovoljavaju sve potrebe.

    CMW
    vladas, DrAgod, Varga and 2 others like this.

  4. #4
    Mlađi član Avatar korisnika Varga
    Član od
    28.8.2011.
    Lokacija
    Indjija
    Poruke
    60
    Lajkovi
    161
    Reputacioni uticaj
    13

    Određen forumom Re: Miklosch Richard i negovi tourbiljoni

    Svaka čast "Profesore"!!!! Hvala za ove poučne postove.

Slične teme

  1. Richard Mille RM65
    By banja in forum Swiss-Made luksuzni satovi
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 23.1.2012., 12:09
  2. Rafael Nadal i Richard Mille
    By sima hrabri in forum Vesti, objave
    Odgovora: 19
    Poslednja poruka: 30.7.2011., 13:27
  3. Richard Mille RM 032 Automatic Chronograph Diver's Watch
    By milan zmaj in forum Swiss-Made high-end satovi
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 15.6.2011., 20:41
  4. Richard Mille
    By UlysseNardin in forum Swiss-Made luksuzni satovi
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 10.3.2011., 19:20
  5. Nadal sklopio ugovor sa Richard Mille
    By belveder in forum Vesti, objave
    Odgovora: 23
    Poslednja poruka: 18.10.2010., 0:30

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •