Historia est magistra vitae!
Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.
Ovo je više kao iz one rublike Politikinog zabavnika "verovali ili ne", tu mislim na cenu....Inače je sat nepregledan, ali je lep, više kao nekakav nakit.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Može im se. Sat je zanimljiv, samo je besmislen. Imali bi stručnjaci za psihičku ravnotežu šta da porazgovaraju sa menadžmentom dotične firme. A jeste zanimljiv.
Mene jedino odusevljava pogled na mehanizam koji je...
Ali zaboga,šta tu opravdava toliku cijenu! Da su ga isklesali u dijamantu razumio bi ih, ali ovako čista besmislica.
Ne znam zasto bi neko trebalo zbog ovoga da ide na procenu "psihicke ravnoteze" (ma sta to znacilo),jer ljudi imaju pravo da naprave sat kakav hoce i da mu odrede cenu,a nase je da taj sat ocenimo,da kazemo da li nam se svidja ili ne i slicno. Cena je isto tako podlozna diskusiji,a ako neko ima pare da kupi takav sat,njegova stvar.
Zato, kolega Đorđe, što ponekad treba stvari pogledati malo i sa distance. Ovo ipak nije "planeta satova", već je onakva kakva je. Evropska unija se raspada, evro visi o koncu, pola Balkana radi za 200e mesečno, i onda ja treba da se oduševljavam nečijim hirom od milion ipo evra!? To što su oni uradili je nemoralna demonstracija sile i ništa više. Zato treba da posete psihijatriju, kolektivno. Naravno, svako ima pravo na sopstveni stav.
Poslednja ispravka: Vukas (19.1.2012. u 23:06)
E kada bi ovakve kompanije uvek gledale stanje u svetu ili kod nas na Balkanu mislim da bi odma propale i da im se ne bi isplatilo napraviti nista skuplje od obicne Seiko "petice" (bar za nas Balkance)... Istina je mnogo surovija i ako cemo na nju gledati u isti kos sa ovim mogu da se stave jos mnoooge svetske kompanije ciji satovi kostaju od nekoliko desetina pa do nekoliko stotina hiljada eura/dolara... Licno sto se mene tice, opet napomiljem, LICNO, to su ciste nebuloze i kako cenjeni kolega Vukas kaze,cista demostracija sile....Sat od nekoliko desetina/stotina hiljada eura jeste cist bezobrazluk....Ali da ne idemo u OFF i u neku dublju moralnu analizu posto zaista nema smisla, stvar je u tome sto se za takve stvari tj. satove uvek nadju kupci, posto da nema potraznje svakako ne bi bilo ni proizvodnje...
Recimo pomenuti RM65 bice napravljen u "samo" 5 primeraka...ja mogu da se kladim da su svih 5 komada vec nasli mesto u nekim privatnim kolekcijama starih/novih bogatasa...
E zato ja volim Seiko i zato mi je Seiko najveci i najdrazi proizvodjac satova posto i za "nas socijalu" napravi odlicne satove u rangu sa nekim skupljim svajcarcima za neuporedivo povoljniju cenu a istog ako ne i boljeg kvaliteta...
Ali da ponovim ponovo,ne zeleci da izazovem nikakvu diskusiju u vezi ovoga, svako ima pravo da svoj novac trosi na sta hoce pa bilo to i sat od 1,65 miliona dolara..
Poslednja ispravka: banja (20.1.2012. u 1:46)
ja 1.65 miliona dolara nemam a 99.99% ih necu imati nikada u zivotu, ne za sat, nego za operaciju srca ako ne daj boze bude trebalo. ali u potpunosti podrzavam richard mille i njihov potez da naprave originalan sat koji moze sto se mene tice da kosta 165 miliona dolara. jer ako cemo tako kao sto kazu vukas i banja, onda bi trebalo pogasiti sve firme od Moet & Chardona, preko Maybacha, pa sve do Hermesa, i zakljucno sa Richard Milleom
PS zamislite ona plemena iz afrike sto piju vodu iz bunara da saznaju da seiko pravi sat od 200e? pa oni bi srusili seiko
Bookmarks sajtovi