-
Re: Vostok Amfibija Komandirskie sat
Upravo sam dobio informaciju od meranoma da ce biti malo skuplja od obicne(mada smo to vec znali).:)
Citat:
hello
we will update price on site when it be available for selling
price be little more than classical amphibian because lumed dial, SS
bezel and silicon strap installed
Regards,
Meranom mailto:info@meranom.com
Bio sam nestrpljiv pa sam mu poslao mail, odgovorio je u roku od 10 minuta.:)
-
Ukoliko je osvetljenje bar upola dobro kao na fotografiji biće to mali korak za čovečanstvo ali veliki korak za Vostok. Takođe mi je drago da su konačno počeli da prave čelični rotirajući prsten. Bio je i red. Voleo bih kada bi i ostali rot. prstenovi bili od čelika. Takođe mogu da primetim da su u zadnjih par meseci dosta noviteta izbacili na tržište, ništa revolucionarno ali ipak dokaz da se nešto radi i da ima nade za Vostok. Nadam se samo da neće i oni suviše ozbiljno shvatiti te fore sa "Limited Edition" .
-
ja se izvinjavam a od cega je inace bazel na amfibijama i da li je i zasto losiji od celicnog!?
-
Obican bezel je od nekog hromiranog mesinga.
Brze propada, lakse se grebe, a i kad je vec ceo sat od celika, red je i bezel da bude:)
-
al ne vredi sto je od celika kad je ruzan :)
-
To je vec tvoje subjektivno misljenje:)
Meni se npr. svidja zato sto podeca na onaj stari tip.
-
znam, ali mi previse i bela i crvene i crne tackice...
-
-
Dosta dobar video jer pokazuje novi tip kućišta 090 ( koji je u stvari inspirisan starovremenskim Amfibijama , istim onim Amfibijama na čijem dizajnu se zasniva i izgled Amfibije 1967 ), a takođe može se videti i kako se menja rotirajući prsten i montira zamenski-čelični ( verovatno Murphy-jev ) prsten i Seiko umetak. Prikazana je i modifikovana Amfibija 710.
https://www.youtube.com/watch?v=RzTkRLCJk-U
-
Ipak je 1967-ca daleko bolje odradjena... Čak i ona matirana kućišta na 090 modelu mi deluju nekako čudno. Ono nije brušeno. Moguće je da je peskareno, ali nije ne nekom nivou obrada...
-
Nema govora o tome, naravno da je bolja, ali je i cena dosta veca.:)
U pravu si, ono kuciste je peskirano.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
naisao sam na lepu mod-ovanu:
Prilog 59777
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Slažem se da je 1967 mnogo bolje odrađena , i cena joj to dozvoljava. Ni meni se ne sviđa kako je peskarena 090 i bez obzira na cenu od 60$ mogli su to i drugačije uraditi. Više bi mi se sviđalo da su se držali orginalne šrafure sa kućišta 1190 tj 630 ( 300m ) ili kućišta 119 ( 200 m ) . Pomenuta kućišta bila su inspiracija za Amfibiju 1967 i Amfibiju 090 . Kod Amfibije 1967 šrafura odgovara orginalnoj ali kod 090 to nije slučaj.
Ovako izgleda ta šrafura . Inače ovo je tip 119.
Prilog 59779Prilog 59780
Voleo bih kada bi obnovili proizvodnju kućišta 470 u mat ili poliranoj verziji, svejedno.
Prilog 59784Prilog 59782Prilog 59783
-
Bilo bi zaista lepo videti novi tip 470, a jos lepse videti tu originalnu srafuru.
Kako su krenuli, mozda stvarno i izbace tako nesto:)
-
Da, ta šrafura je po meni najlepša obrada koju mogu da stave na ovaj tip kućišta. Jasno je meni da su namerno napravili jasnu razliku, pa nece valjda dozvoliti da sa satom od 60$ "ugroze" jedan od najlepsih, najboljih i najpozeljnijih modela koji proizvode...ali, moglo je to i malko bolje. Pa cifer je kao da su žmureći crtali one brojeve. Ok, možda mi je to zanimljivo da vidim na sovjetskim modelima, daje im neki poseban šmek uz ono "ussr", ali na današnjim modelima i ne izgleda baš najatraktivnije... Pogledajte vase ministarke, koliko su tu markeri pedantnije urađeni... Ova "albatros" 470-ca ima mnogo bolje markere, a sat je iz doba sssr-a..
-
ja sam poručio model 090,kad stigne uradićemo procenu......
-
To lemi, sa reči na dela :D.
-
10 Priloženi(h) fajl(ova)
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Ruski satovi Vostok i Amfibija
Poštovani, vidim da je ovo više puta bila tema razgovora ali sinoć sam na KUPINDU naišao na izložene ruske satove koje tip donosi direktno iz Rusije- ima preko 30 modela.
Evo dva i modela koja su mi privukla pažnju:
Prilog 61630Prilog 61631
U opisu sata tip je napisao:
Proizvedeno u : Evropi
Proizvođač: Vostok
AUTOMATIK MEHANIZAM 2416B SA 31 RUBINOM
VODOTPORAN DO 200 M
ANTI SOK MEHANIZAM
DIMENZIJA KUCISTA TJ PRECNIK BEZ KRUNE JE 40 mm
DEBLJINA KUCISTA 12mm
KUCISTE I NARUKVICA OD NERDJAJUCEG CELIKA
SIRINA NARUKVICE 18mm
NENAVIJEN SAT MOZE DO 31 SAT DA RADI
BROJEVI I KAZALJKA SVETLE U MRAKU
POSEDUJE SVOJU DOKUMENTACIJU I GARANCIJU !
Poštovani, našao sam da je ovo već bila tema i da je poštovani Rus_PA u temi MODIFIKOVANE AMFIBIJE rekao:
CITIRAM:
Nema tu toliko posla, posto kupis gotov bezel, kazaljke, mesh narukvicu i samo odneses kod casovnicara da to sklopi. Ne verujem da bi bilo koji casovnicar uzeo mnogo za to, ne treba vise od 5 minuta da se to montira.
Interesuje me šta ova modifikacija znači, šta bih ja mogao da modifikujem na ova dva sata koja sam prikazao i ko to radi?
Da li su ovi satovi kvalitetni, koji od ova dva modela bi mogao da se lepše preuredi- ukoliko je potrebno i da li su original jer im je cena 9500,00 din.
A što se tiče navedenog mehanizma šta možete reći o njemu i uopšte da li ovi sati vrede ovoliko, a nadam se da su originali!?
Pozdrav svim članovima !!!;)
-
Re: Ruski satovi Vostok i Amfibija
Ne vidim link za oglas, ali ako je u pitanju prodavac iz Novog Sada koji daje slike, a ne fotografije, mislim da je sve OK, budući da već dugo prodaje ove satove i da nema žalbi. Naravno, sačekaj da ovo potvrdi neko sa foruma, ali mislim da nema razloga za brigu.
Što se tiče cene, evo linkova preko kojih možeš da naručiš ove satove i direktno:
Чистопольский часовой завод Восток - Официальный сайт vostok-inc.com
Meranom Store - Vostok Watches - Часы Восток Meranom.com
Na ovim sajtovima su date i cene, pa možeš da ih pogledaš samo zbog toga, ali možeš i kupiti satove od njih ukoliko ti je tako povoljnije. Imaj u vidu da je osnovna cena sata niža preko interneta, jer tu ne postoje troškovi za prodavce, lokal i slično, ali i to da moraš platiti troškove slanja. Što se tiče cena kod domaćeg prodavca, imaj u vidu da on svakako mora da zaradi i da ih je možda platio skuplje ukoliko ih je uzeo u radnji. Napominjem da ne znam kako čovek kupuje, već samo kažem šta je moguće.
Što se tiče modifikacija, evo jedne korisne teme: http://www.svetsatova.com/forum/f76/...bije-7958.html
Modifikacija podrazumeva da se deo A zameni delom B, koji izgleda lepše, ima veću funkcionalnost i slično. Npr. možeš da staviš bolju narukvicu ili kaiš, pošto originalne narukvice nisu kvalitetne, novi bezel, kazaljke, ili slično. Izbor modifikacije zavisi od tebe, a ukoliko nisi siguran da li neki deo pasuje na tvoj sat, piši prodavcu i obavezno naznači broj modela.
Mehanizmi su sasvim dobri u toj cenovnoj klasi, premda se ne mogu porediti sa onim skupljim, jer to ti je kao kod automobila - ne možeš porediti npr. toyotu RAV i clio, jer su različite klase vozila. O mehanizmima je dosta pisano na forumu, pa pročitaj kakva su naša iskustva, premda ih odmah mogu opisati kao pozitivna.
-
kvlandan, sto se tog podavca iz NS tice, zaista ne bih komentarisao posto nisam uzimao od njega.
Nesa je u principu napisao sve vazno.
Posto si citirao moj post iz druge teme koju je vec Nesa naveo, modifikacija nije potrebna posto je sat sasvim dobar i u originalnom stanju, to je vise za nas zaaludjenike da se zanimamo.:)
Mehanizami 2416 i 2415(u nekim modelima) su sasvim dobri i pouzdani.
Neke od pouzdanih sajtova je naveo Nesa, izmedju ostalih i jedan od kojih sam ja porucivao.
-
kvladan, koliko ja poznajem prodavca , korektan je. Mislim da nećeš imati nikakvih problema. Što se tiče samih satova, jesu orginal. Što se tiče mehanizama , to su odlični mehanizmi. Izdržljivi su, imaju dovoljnu rezervu snage, laki i jeftini za servis, mogu biti vanredno tačni itd. Predlažem ti da pročitaš ovaj tekst http://www.svetsatova.com/forum/f116...ja-5790-2.html . Što se samih Amfibija tiče, računaj da je narukvica loša i da ćeš je morati menjati osim ako nemaš izuzetno visok prag bola ;) ( jer čupa a i zvekeće ). Moj ti je savet da ako budeš kupovao sat bilo od prodavca sa Kupinda bilo sa nekog sajta da obavezno naručiš jednu krunicu i jedan rezervni rotirajući prsten ( bezel ) zato što su hromirani pa će se vremenom oguliti. Mada rotirajući prsten kada se potpuno oguli-išmirgla izgleda super , kao bronza :thumbsup:. Takođe poruči i jedan par rez dihtunga , jer će ti zatrebati za par godina a sumnjam da časovičari imaju orginal. Delovi su ti mali trošak a od velike su koristi.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Da se i ja ukljucim...evo nekih slika na brzinu odradjenih,nesto sto mene licno interesuje,modifikacija modela 110Prilog 61733Prilog 61734Bezel je oznake 090 i pasuje valjda,bar je tako navedeno na sajtu
-
^Dobra stvar kod njih ti je sto mozes da biras koji hoce bezel kad porucujes sat, tako da ne moras posebno da dokupljujes.
-
Ne razumem se u ruske satove previse ali sam dosta ovde procitao i sad zelim jedan : )
sta mislite o ovom modelu ?
Nakit, satovi i dragocenosti : VOSTOK Ruski vojni sat navijac - ID 4771465 - Kupujem Prodajem
-
Komandirac, nije los, ali nije to isti kvalitet hroma kao na onim starim CCCP modelima.
Iskreno bih ti savetovao da uzmes Amfibiju, posto je dosta bolji i kvalitetniji sat.
-
Video sam jednu amfibiju uz CCCP za male pare, mada hocu neki sa petokrakom :) hvala ti Rus
-
Mozes i novu da nadjes za 60-ak e, isto sa petokrakom, jedino sto na njima pise ono сделано в россии.:)
-
Citat:
Rus_PA kaže:
Upravo sam video da je cena ovih novih Radio Room modela 71.67€ , 10€ su skuplji od obicne Amfibije.
-
Cena nije loša. Najviše mi se sviđa model sa 420 kućištem. Ne znam zašto su poklopac ostavili nepotpisan, to Vostok nikada nije radio. Inače koliko vidim svi "radio room " modeli su već nestali sa zaliha. Zna li neko kakav je kvalitet osvetljenja?
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Jeste malo glupo sto poklopac nije potpisan, ali to im je valjda neka fora(malo glupa), posto nema ni jedna oznaka proizvodjaca na satu.
I meni je favorit 420.
Osvetljenje, rekao bih da nije bas najbolje, ima na prethodnoj strani jedna slika.
Videcemo za koji dan kad se bude pojavilo vise live fotki.
Edit: fotka osvetljenja
Prilog 62607
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo "zive" fotke radio room tip 420, nazalost nema jos ni jedne "lume" fotke.
Prilog 62701Prilog 62702Prilog 62703Prilog 62704Prilog 62705Prilog 62706
Koliko se vidi sa jedne fotke, poklopac je onaj stari, gravirani. Mozda su one fotke sa neta bile iz neke probne faze:confused:
-
Диван часовник. Нема лепоте без совјетске естетике. Најлепше савремене дизајнерске подухвате обележава оданост совјетској естетици.
-
Gledao sam nesto po internetu, i pronasao nesto vezano za iluminaciju novog radio room modela.
Kazu da su brojevi i markeri uradjeni isto kao i kod ostalih proizvodjaca, ali da su im kazaljke iste kao i ne ostalim modelima amfibije, i da rade na resavanju tog problema.
Informacija koju je meranom potvrdio.
-
Treba mi mala pomoc. Trazim Vostok Amfibiju sa crnim ciferom bez dodatnih detalja, slicica i drugo, samo brojevi. Za sada mi se najvise svidja ovaj model
http://www.dodaj.rs/t/3I/PL/X65GaEm/420783da.jpg
na pomenutim sajtovima Meranom i vostok-inc ga nema, pa ne znam da li se vise ne pravi ili je neki drugi problem. Ima ga samo na ebay-u kod prodavca zenitar ali je malo skuplji, 10-ak dolara od slicnih i jos ide sa silikonskom narukvicom a ne metalnom, pa je jos manje isplativ.
Otvoren sam za predloge po pitanju modela, kao i za nalazenje ovog modela i izbora bezela za njega. Ja bih stavio bezel 71
http://www.dodaj.rs/t/j/10l/czJS3xB/...01-600x900.jpg
-
Veruj mi da je to sto ne ide sa metalnom narukvicom veliki plus.
Kod drugih satova ne, ali u slucaju ovog sata jeste, posto je ista neupotrebljiva.
-
imaju konacno na stanju 2 modela iz LE serije. ja sam trenutno u teskom finansijskom kanalu tako da nema od kupovine nista u skorije vreme ali ko moze nek uzima dok ima :)
Limited Edition Meranom.com
-
I kod mene je nazalost ista situacija.:(
Cak i da nije razmislio bih dobro, posto mi se najvise svidja 420, a on nije na stanju.
-
Da ne bude da ikoga reklamiram... I ja sam ljubitelj jednostavnog dizajna ruskih satova pa lutajući po netu naleteh na nešto zanimljivo: VOSTOK RUSKI VOJNI SAT KOMANDIRSKI NAVIJAC - Kupindo.com (12776045) ili nešto slično ovome VOSTOK RUSKI VOJNI SAT KOMANDIRSKI NAVIJAC - Kupindo.com (12776269)
-
Citat:
jagodanbg kaže:
imaju konacno na stanju 2 modela iz LE serije. ja sam trenutno u teskom finansijskom kanalu tako da nema od kupovine nista u skorije vreme ali ko moze nek uzima dok ima :)
Limited Edition Meranom.com
Sad su svi Out of Stock, kako nisam prije vidio a imao sam novac, bas stalno provjeravam za ovaj model Amphibian Classic 100913-09s ili onaj 110.