Darko, 110 radio room je ponovo na stanju, ako je to model koji trazis.
Vostok Watch Amphibian Classic 110444s Meranom.com
Printable View
Darko, 110 radio room je ponovo na stanju, ako je to model koji trazis.
Vostok Watch Amphibian Classic 110444s Meranom.com
Hvala na obavjesti to je jedan od modela koji cekam, moracu sjutra do banke, ako ne nestane do sjutra
Nekoliko live fotki novog radio room modela na NATo kaisu.
Prilog 67055Prilog 67056Prilog 67057Prilog 67058Prilog 67059Prilog 67060Prilog 67061Prilog 67062
Evo nove amfibije, tip kucista 090 radio room. Jos uvek nije u prodaji, ali ce biti uskoro.
Prilog 68410 Prilog 68409 Prilog 68411 Prilog 68408
Rusi su pustili u prodaju posebno celicni bezel, samo je cena malo jaca, 14$(kao dva obicna).
Prilog 68958
Bas sam dosao na temu da napisem za bezel:) Palo mi je na pamet da ga porucim, a da sa postojeceg skinem povrsinski sloj, pa da bude u bronzanoj boji. :wacko:
To moze dosta dobro da izgleda, a koliko sam video, nije tako tesko skinuti hrom.
A ovaj novi bezel, moze li da se stavi na tip kucista 100? Obican bezel je od mesinga zar ne?
Da, obicni je od mesinga.
Treba da moze na sve ove novije amfibije.
Bas sam sad poslao mail Meranomu ionako treba da mi posalju pravi bezel za Amfibiju jer sam greskom dobio bezel koji bas i nije kao onaj na slici
Evo jedne zanimljive fotke rasklopljene amfibije. Ne morate da brojite, ukupno ima 130 delova.:)
http://i1320.photobucket.com/albums/...pse17cdb47.jpg
Pozdrav
Nabavio sam za novu godinu novu amfibiju 1967.
http://s12.postimg.org/cdeqcah3x/CAM001141.jpg
Ali avaj pre neki dan mi je pao i slomio sam osovinu na balans ringu.
Mehanizam je 2415 sa 31rubinom, interesuje me gde bih mogao da nabavim nov i da li svi 24xx mehanizmi imaju isti ovaj deo.
Vostok Watch Complete balance wheel for Vostok 24** caliber movement Meranom.com
Hvala
Treba da je isti.
To je prakticno isti mehanizam kao i 2416, ali bez prikaza datuma.
Slike novog tipa brojcanika , tacnije kazaljki i poklopca.
Prilog 73767Prilog 73770Prilog 73771Prilog 73772Prilog 73768Prilog 73769
Mozda je malo i pogresno mesto za pitanje ali kada je vec tema amfibia
Imao sam napokon prilike da 15 dana neprestano nosim amfibiu.Uz pozitivan komentar da iako nije nosena po ceo dan sjajno je drzala rezervu neprijatno je iznenadjenje da svaki dan zuri preko 1 min.Kada se nosi vikendom kao sto je inace nosim ne smeta mi ali ako se to koriguje bezbolno ipak bih je sredio.Ostavljanje u raznim polozajma preko noci mi ne radi posao jer je drzim u kutiji uspravno.
Da pretpostavljam da to nece proci samo od sebe i da je je to lagana operacija kod cika casovnicara?
Ovo je pitanje za one koji su to vec radili ili poznaju mehanizam.....Puno hvala unapred!
Samo regulisanje je smesno, to svaki casovnicar uradi za bukvalno 2 minuta.
Odnes i to kod casovnicara da pogleda i sredi, verovatno ti nece nista ni naplatiti za to, ili ako naplati to je nesto smesno.
Druze ,balansa je ista i odgovara modelu sata,slobodnon je poruci.....
Pozdrav svima!
Dobio sam na poklon ovaj sat! Sta vi mislite o njemu?
Prilog 74081Prilog 74082
Dodrodošao na forum.
Dobio si krajnje neobičan ruski sat model Komandirski , proizvođača Vostok. Nema veliku materijalnu vrednost, to je slučaj sa većinom sovjetskih- ruskih satova. Rekao bih da je sat iz 90-tih. Mehanizam je ili ručni navijač 2414 ili automatik 2416.
Hvala na dobrodoslici! Videvsi od kada su postovi, nisam ocekivao komentar! Svaka cast!
Sat ima rucni mehanizam koji ima problem! Navijam ga i on u jednom momentu cakne. Kratko radi! Koliko bi kostala ova sanacija i gde to uciniti!?
Evo linka na kome se nalaze iskustva sa časovničarima: http://www.svetsatova.com/forum/f108...rima-2200.html
Ne znam odakle si, pa ne mogu da preporučim servis, ali u temi ćeš naći dobrog majstora u svom gradu.
Što se tiče kvara, pretpostavljam da je samo čišćenje u pitanju, a može da se odradi za 1000-1500 dinara. Može da bude i jeftinije, ali zavisi od časovničara. Nisam shvatio, kada kažeš da nešto cakne, da li se čuje neki zvuk? Ako jednostavno stane, to je po svoj prilici sitnica, tj. satu je potrebno čišćenje. Ipak, nemoguće je dati pravu dijagnozu na neviđeno, pa ćeš morati da sat odneseš u servis.
To je zasigurno glavna opruga za navijanje koja je polomljena i zato se cuje taj zvuk. Ako jako kratko radi onda je zasigurno polomljena negde na pocetku i zato toliko i radi....
Hvala na ispravci, Somy, prevideo sam to.
Ali ovo je meni omiljeni motiv s komandiraca <3 i ako si budem uzimao jednoga (takvog vintage), to će biti ovakav. Ali drugačijeg kućišta.
Mala sugestija samo druze Neso. Tu smo da se se dopunjujemo i ispomazemo:)
Imao sam jednu Amfibiju kojoj je pukla glavna opruga. Simptomi: navija se beskonačno i ima malu rezervu snage odnosno radi par sati i stane.
Hvala vam ljudi! Ja sam iz BG. Mislim da je ova prica oko glavne opruge po sredi!
Onda u četvrtak nosi na popravku :D. Zaboravio sam reći , servis ( čišćenje i podmazivanje ) sam pre neke dve godine platio oko 1000-1200 din ( mehanizam 2409, ručni navijač ). Nisam baš siguran,otprilike tu negde, ali hoću reći da to nije neki velik kvar i nije skup za popravku.
Limitirana serija od 10 primraka.
Tip kucista 090
Mehanizam 2409 sa rucnim navijanjem, 17 rubina
Prilog 74552Prilog 74553Prilog 74554Prilog 74555
Baš sad planiram da naručim jednu amfibiju sa tim kućištem (090), veoma mi se sviđa zato što me podseća na 1967 amfibiju, a ne košta toliko... Naručio bih sa sajta meranom, u ponudi ima da se naruči uz sat i malo drugačijih bezela, iako ni na amfibiji koju bih naručio nije loš bezel, naručio bih još jedan, čisto da probam.. Koštaju 10x manje od murphy bezela, pa što da ne... E sada, to bi bio bezel 06, ili 71... ( Vostok Watch Amphibian Classic 090916M Meranom.com )
I mene sada zanima koja je razlika između ta dva bezela. Na izlged su isti, i ne piše da odgovaraju različitim tipovima kućišta, tj. trebalo bi da odgovaraju istim. Čisto da vas pitam, valjda je neko već naručivao bezele sa tog sajta, pa ima iskustva... Da slučajno ne naručim pogrešni, pa da ne odgovara itd.. Znam da je ovo veoma banalna stvar, ali ipak :D
Hvala unapred
Evo sad sam saznao u čemu je stvar, kako sam napisao post, otišao sam na sajt da proverim opet o čemu se radi.. U spare parts sekciji se vidi jasno da je jedan bezel sa brojevima, a drugi sa stranama sveta.. samo kada je ponuđeno da se naruči na linku iz predhodnog posta, slikali su greškom isti bezel... Interesantno
EDIT
Izvinjavam se zbog duplog posta i tako toga :D
Kako mislis isti su na izgled.:confused:
06
Prilog 74572
71
Prilog 74571
Oba bezela idu na iste tipove kucista: 060, 420, 430,710,921,960.
Porucivao sam ja i sat i bezele posebno sa tog sajta, sve je bilo u najboljem redu.
Video sam odmah o čemu se radi, objasnjenje u predhodnom postu :D
Znam, video sam i ja, ali bilo je kasno, vec sam napisao poruku.:)
Nekoliko slika novih modela koji bi uskoro trebali da se nadju u prodaji.
Prilog 75729Prilog 75730Prilog 75731Prilog 75732Prilog 75733Prilog 75734Prilog 75735Prilog 75736Prilog 75737Prilog 75738Prilog 75739Prilog 75740Prilog 75741Prilog 75742Prilog 75743Prilog 75744Prilog 75745Prilog 75746
Lepi bezeli, to im je po meni do sada bio najveći minus i najčešći razlog modifikacija.
Sve su mi veoma lepe, biće teško izabrati.
Bas izgledaju kao modifikovane Amfibije. Ali svidja mi se
Nisu one slucajno takve kakve su, radjene su po uzoru na starije modele iz perioda CCCP.
Prilog 75749
U poslednje vreme se vidi da neko u Vostoku radi svoj posao.
Svakako odlicno izgledaju, mogla bi neka naci mjesto u kolekciji, Rujo kako se tebi cine?
Meni se svidjaju. Mozda bi bilo bolje da su uz ovaj model stavili stari tip kazaljki kako bi bio priblizniji originalu, ali i ovako je dobro.
Prilog 75753
Kao sto rekoh, svidja mi se i to sto rade nesto. U poslednje vreme su izbacili nekoliko zanimljivih modela.
konacno sa SS bazelima koji mi se svidjaju!