-
Re: Vostok Amfibija Komandirskie sat
Znaš kako, ja sam pre nekog vremena lutajući internet prostranstvom, a u vezi sovjetskih satova, naleteo na ovu fotku. Ne sećam se koji je tekst bio uz fotku. Ono što znam je da sam sve ove brojčanike video na sovjetskim Amfibijama, jedino se ne mogu setiti da li sam video treći brojčanik iz prvog reda.
Moje mišljenje je da su ovo orginalni brojčanici jer nikada nisam video ovako dobro urađene kopije, ni blizu a i da su kopije pa još ovako dobre mislim da bi se pročulo. Nije fotka baš najkristalnija pa ne mogu da ocenim da li je neko možda radio reluminaciju na par brojčanika sa fotke.
-
Poslednji u drugom redu sam imao.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
imam ja četvrti u prvom redu glanc nova amfibija sa onom cenom, trakicom kao, sovjetska slučajno naleteo i pazario sam je
kad sam otvorio poklopac da vidim kakav je unutra ono ima poklopac antimagnetik i dihtung je zapekao, nije sirota nikad otvorena
evo je
Prilog 109161
-
Da dodam još i ovo. Ona fotka koju sam postavio a i mnoge druge koje se mogu naći na netu govori jednu stvar a to je da postoji razlika u kvalitetu između Komandirski i Amfibijinih brojčanika. Naime, naći odnosno videti ispucao brojčanik (tzv. paukova mreža) kod SSSR Komandirca nije problem ali videti to isto kod Amfibije je retkost. Ne sećam se da sam to ikad video. Druga je stvar kada uđe voda pa napravi haos od svega ali od starosti da ispuca, to kod Amfibje ne biva :).
Moram reći da i to pucanje farbe brojčanika na nekim Komandirski modelima ima neku draž pri čemu farba samo ispuca a ne otpadaju komadi, ne kruni se. Pukne i to je to.
-
imao sam vostoka paukovu mrežu ali bas onako skroz ispucalu, meni je to bilo super a cifer je bio u odlicnom stanju ako izuzmemo tu mrezu pa sam mislio da je sat u originalnom stanju
imao je isti mehanizam kao i ova amfibija, neki na navijanje, a kazaljke im lelujaju kad je u fabričkom stanju, stelujem vreme, a sekundara se vrti unazad, ide napred-nazad...onda sam odneo kod Kostića na servis i kad ga je servisirao i podesio, sekundara više nije išla unazad, a nije ni mrdala napred-nazad kad štelujem vreme, krunica utegnuta maksimalno...
-
Taj sat sa lelujavim kazaljkama sigurno nije bio u fabričkom stanju (ili je nekome ispadao sat ili je neko nešto čačkao). Imam tri nove Amfibije i ni na jednoj ne lelujaju kazaljke. Ima i Vostok neku kontrolu kvaliteta. To sa sekundarom u nazad se desi kada se radi tzv. poor man's hacking.
Nego odlična ti je ova Amfibija. Ti imaš tih "nos" satova ali fotke postavljaš više nego retko. Daj obraduj nas malo. Ako imaš pakovanje i papire od Amfibije uslikaj ih pa postavi par fotki.
-
heheh imam stvarno mnogo NOS satova ali znaš kako kaže Matija Bećković da ko govori ćutanjem dobija na snazi i harizmi, da misao više odjekne ako se ne kaže hehehe
šalim se naravno, imao sam od amfibije ove te paire i kanap ali sam bacio, bilo je staro :)
htedoh da se ratosiljam amfibije, sad ipak neću :)
inaće i poljot nekad hoće da zavrti nazad ali sekund, dva, raketa slabo, raketa mi je najbolja od svih sovjetskih satova
-
Citat:
milan milanovic kaže:
imao sam od amfibije ove te paire i kanap ali sam bacio, bilo je staro :)
https://www.youtube.com/watch?v=ZEeUitEhonQ
-
Eh ja nikada nisam imao sovjetsku NOS amfibiju. :crying: Imao sam prilike da naletim, ali ne i da pazarim.
-
Sky gde moze da se nadje ova limitirana SE 2015 710ka?
-
To je limitirano izdanje od 100 komada za spanski forum Vostok Banana SE,
tako da se sat porucivao preko njih. Cini mi se da su vec svi rezervisani.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Uroše ta Amfibija je rađena za španski forum. To je forumski sat, nema je u prodaji.
Od Rusa ne možeš biti brži u potezanju...kucanju.:D
Prilog 109183
-
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima,
Od nedavno sam vlasnik amfibije... cekam moj sat da stigne sa servisa, i posto me pare mnogo svrbe jurio sam nesto solidnog kvaliteta sa pozeljno braon narukvicom, al ono izlete mi Amfibija u super stanju video ranije da se mnogo pisalo o njoj i resih da je kupim...
Nosim sat vec 10tak dana i vrlo sam zadovoljan, jedino iako je sat perfektno ocuvan (fakticki nov) za mene iznenadjujuce da mi je luminacija slabija... Evo i par nekih losijih fotki moje amfibije:
Prilog 109184
Prilog 109185
Citao sam dosta ali nisam uspeo da sa sigurnoscu ustanovim koji je model moja amfibija i koje je godine okvirno proizvedena pa bih bio zahvalan ako bi neko od iskusnih clanova meni laiku mogao da kaze ?
Takodje sam gledao modove i slicno, ali nisam video fakticki ni jednu sa braon narukvicom, pa me zanima sta mislite da li bi neki braon kais lepo cucnuo na ovaj model koji ja imam ?
-
Tip kucista je 420. Rekao bih da je novije proizvodnje, posle 2000., verovatno par godina star sat, ali tacnu godinu ne moze niko da ti kaze. Luminacija je slaba, to je tako fabricki.
Probaj braon kais, stavi na sat i ako se tebi svidi samo napred.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Novi brojcanik koji bi trebalo da se pojavi u junu mesecu.
Prilog 109537
Prilog 109538
-
Uhhhh! Ovaj drugi je...uhhh. :adore:
Zna li se preporučena cijena? Oko 60 zelembaća? Ili će ići više kao nove SE serije?
Eh da, sada vidim, je l` to kućište na prvoj fotci matirano? Serijski izgled? (mada ne vjerujem)
-
Lijepo bijeli izgleda. :thumbup:
-
Hi hi hi joppa, pa oba su bijela care? :D
-
Kućište prvog i brojčanik i nesvakidašnja plava kazaljka drugog... :man_in_love:
-
Citat:
GizmoID kaže:
Hi hi hi joppa, pa oba su bijela care? :D
Htjedoh rec da su oba lijepa. :D
Sa crnim insertom bi super izgledali.
-
Citat:
GizmoID kaže:
Uhhhh!
Eh da, sada vidim, je l` to kućište na prvoj fotci matirano? Serijski izgled? (mada ne vjerujem)
Serijska mat šara. Meni je bila bolja ona u vidu sunčevih zraka koja je nekad bila uobičajena na Vostok Amfibijama, mada i ova "zrnasta" nije loša.
Plava kazaljka u Vostoku... revolucija :D. Mislim da je posle dužeg vremena Vostok napravio Amfibiju sa belim bročanikom.
-
Meni je prva varijanta prelepa, odise nekom pravom svezinom. ;)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav
jedno pitanjce, nabavio sam amfibiju pa me interesuje da li je fabrički da neki primerci imaju šire ležište za kajš.
Moja je 18mm i izgledala mi je malo tanušno ali sada sam se navikao.
Prilog 109660
-
Postoje modeli koji imaju razmak izmedju usica 18mm (200m) i one redje sa 22mm (300m).
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pitao sam se da li ce ovako nesto napraviti i moram reci da sam prijatno iznenadjen, steta sto nije uradjen kvalitetno kao stari, ali ima neki smek.
Prilog 109940
-
Gde mogu da se kupe komandirski Vostok satovi?
Zna li neko gde mogu da se kupe komandirski Vostok satovi? Da li postoji neki prodavac u Srbiji? Ili mozda da se poruce iz inostranstva, da li ima neko iskustva sa tim?
-
U Srbiji nema distributera ovih satova, jedino ako nadjes da ih neko privatno prodaje preko oglasa.
Preko interneta imas par pouzdanih prodavaca, to su svakako Meranom Store - Vostok Watches - Часы Восток Meranom.com i prodavac Zenitar na ebayu.
Inace moj bi ti savet bio da uzmes Amfibiju ako vec uzimas nesto. Za malu razliku u ceni dobije se dosta bolji sat.
-
Citat:
RUS kaže:
U Srbiji nema distributera ovih satova, jedino ako nadjes da ih neko privatno prodaje preko oglasa.
Preko interneta imas par pouzdanih prodavaca, to su svakako
Meranom Store - Vostok Watches - Часы Восток Meranom.com i prodavac Zenitar na ebayu.
Inace moj bi ti savet bio da uzmes Amfibiju ako vec uzimas nesto. Za malu razliku u ceni dobije se dosta bolji sat.
U redu hvala, proucio sam malo, slazem se da je bolja :)
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: "Svet Satova" limited edition sat
Eto, bilo je samo pitanje vremena ;). Uskoro serijski model. Ali mi bismo ih zeznuli bezelom!
Prilog 113229
-
Gogmajster ima li jos koja fotka te Amfibije? Interesantne kazaljke.
-
samo je ta jedna postavljena jutros na fejsu meranoma kao sljedeci model. Da, dobre su kazaljke. Fino izgleda.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo jos jedne sa njihove tweeter stranice. Pišu uskoro...
Navodno će dolaziti i u tamno sivoj i plavoj varijanti.
Prilog 113265
I jos jedna...
Prilog 113269
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo jos jedna...
Prilog 113276
Ne izgledaju lose sa sword kazaljkama, a i sendvic brojcanik mi se cini zanimljivim.
-
Sviđa mi se kako izgleda taj sendvič brojčanik (bar ovako na fotografiji). Mačaste kazaljke su super. Inače iste su kao na prvim Amfibijama tip 350 tako da ništa novo ali sviđa mi se da ih ima u ponudi jer su u novije vreme bile samo na ženskim modelima Amfibija. Sudeći po onoj fotki koju je postavio gogmajster stavljaće ih i na ministarku. Jedino što mi se ne sviđa je to što su to sve ograničene serije i to će da plane dok kažeš Vostok. Bar dve trećine modela iz ograničene serije su im van stanja.
-
Nije los, nije...najvise mi se svidja onaj sa crnim ciferom, ali ne razumem zasto su stavili satnu podelu na bezel.....to mi je totalno out, cak i ne vidim prakticnu primenu....
-
Šta je ovo, nemaju bezel? Žuti mi je baš lep. Najzad nova krunica od komada čelika. Lepe kazaljke i lepi ciferi. Mehanizmi na SEovima su isti u smislu da nisu posebno obrađeni, regulisani?
-
svidja mi se ovaj ispod zutog.koji je to model i da li je to neki handmade? eventualno koliko kosta...
-
Citat:
Uros GT kaže:
Šta je ovo, nemaju bezel? Žuti mi je baš lep. Najzad nova krunica od komada čelika. Lepe kazaljke i lepi ciferi. Mehanizmi na SEovima su isti u smislu da nisu posebno obrađeni, regulisani?
Isti su. Nista posebno obradjeni ni regulisani.
Citat:
stana kaže:
svidja mi se ovaj ispod zutog.koji je to model i da li je to neki handmade? eventualno koliko kosta...
Prati Meranom Store. Negde je zapisao da ce se pojaviti za nedelju dana. Po mom iskustvu to znaci od dve nedelje do beskonacnog.
-
Videh upravo da su se pojavile ove nove amfibije na meranomu, cena sitnica :laugh: