danas sam ga uzeo od saadziju sve je na svom mestu ali ovaj cifer me ubija
ko Prilog 50246ima ideju o cifhttp://www.svetsatova.com/attachment...t-sdc13370.jpgeru ili da mi da drugi cifer neka se javi,automatic
Printable View
danas sam ga uzeo od saadziju sve je na svom mestu ali ovaj cifer me ubija
ko Prilog 50246ima ideju o cifhttp://www.svetsatova.com/attachment...t-sdc13370.jpgeru ili da mi da drugi cifer neka se javi,automatic
Postoji još jedan čovek koji pravi rotirajuće prstenove a nije Murphy. Čovek je iz Rusije, obitava na WUS-u pod nadimkom pers184 a zove se Dmitry . Kontaktirati ga možete preko pp na WUS-u. Pravi dve vrste rotirajućih prstenova, materijal je čelik i koliko vidim nema u ponudi prsten sa umetkom ( onaj što liči na SKX007 prsten ). Ne znam koliko koštaju prstenovi, niti koji je način plaćanja.
Ovo je njegov rad:
Prilog 50235Prilog 50236Prilog 50237Prilog 50238Prilog 50239Prilog 50240Prilog 50241Prilog 50242Prilog 50243Prilog 50244
Ukoliko vam se svidelo ono što ste videli ostatak možete videti na ovom linku:BEZEL handmade VOSTOK AMPHIBIAN
Ukoliko neko bude naručivao neka se javi pa da saznamo cenu i ostale detalje a možda bude još zainteresovanih.
Na sledećim fotografijama možete videti kako izgleda nov ( Vostokov ) rotirajući prsten kada se sa njega skine hrom. Izgleda kao bronza i daje starovremenski šmek satu. Po mom mišljenju izgleda odlično.
http://http://i49.tinypic.com/wsur9y.jpg
http://http://i45.tinypic.com/1i277q.jpg
Prilog 50247Prilog 50248
Dobra fora...Kad bi i kuciste bilo od mesinga izgledao bi ko iz 20.000 milja pod morem :) Hmmm... da nadjem neki komandirski na vocki pa da mu ovo uradim? Bese tema negde na forumu kako ofarbati ove brojeve na bezelu. Ima neko pojma gde je to?
eee je nešto pisao o tome. Popravljao je brojeve na Orientu.
To je eee radio sa njegovim planet Orientom, a dal je to u njegovoj galeriji, ili u temi koji sat danas nosite... :dontknow:
edit: uklize mi svemirac :D
U principu, znam da je farbao ceo bazel, nekom vrstom akrilne farbe, i posle je samo oljustio boju sa bazela. Pretpostavljam da to skidanje lakse ide sa poliranog čelika, nego što bi sa mesinga... .opet napamet pričam :D
FALA! Imam jedan Casio Geotrail kome se oljustili natpisi: Forward i Light pa bih da se poigram... A ovo ''bronziranje'' cu probati prvom prilikom kad natrcim na komandirac koji kosta kao kesica kikirikija :)
U kojoj poruci je to što je eee radio, otvara mi 123 stranu ali nije tamo, gledao sam par strana levo desno i :dontknow::dontknow:.
Nadjoh pomocu search-a po imenu clana.... U principu, ono sto je napisao 23rubina - je to, nema detaljnijeg uputstva...Danas - sutra, cu probat,i pa cemo videti. Imam neki crni lak u spreju, probacu nesto da izmajmunisem s tim, mrzi me da idem da jurim neku drugu boju...
EDIT: Evo ga 23 gore. Brzi od munje... :)
ZMA, ako ti treba nov original bezel, pogledaj ovaj sajt.
Vostok watch parts Meranom.com
Ili imas na ebay-u clan Zenitar, on je pouzdan
orion, vostok items in Poljot orion vostok molnija slava store on eBay!
^To je previse komplikovano.
Vidim da je kod tih Rusa 15 EUR i nije los, d nije Pay Pal placanje..eh
http://forums.watchuseek.com/attachm...phibian-59.jpg
Moze se desiti da udjemo u paypal sistem sledece godine, kao sto se pripoveda.
Dobar je taj bezel.:thumbup:
Sledece godine..ma ko ce cekati to.Pronaci cu ko mi moze to zavrsiti ako ne nadjem bolji
Ne izgleda lose ni onaj originalni bezel kad se oljusti.
Bar taj moze da se nadje lako.
Nova Amfibija kod meranoma, tip kucista 090, 58€ sa postarinom.
Prilog 53829Prilog 53830Prilog 53831
meni se svidja ovaj model ali mi se ne svidja bazel.
da li je moguce zameniti bazel sa ovim:
Vostok Watch Bezel 71 Meranom.com
da li je odgovarajuce velicine i koliko je komplikovano i skupo da mi neki casovnicar zameni bazel (pod uslovom da odgovara)!?
Mozes i sam to uraditi, imas na You Tube par fimova samo kucaj prave reci.....treba ti noz i 15 minuta...
@jagodanbg, kod njih mozes da trazis da ti stave taj bezel pre kupovine, ne moras nista da doplatis.
Pisao sam vec o tome negde.:)
Meranom najavljuje: New 110 case soon
Preduhitrio si me :)
Bas sam hteo to da postavim.
svidja mi se ovaj oblik kucista, tako da cu mozda sacekati sa kupovinom dok se ne pojave u prodaji ovi modeli pa uzmem njega! samo sto mi se ni na ovom ne svidja bazel, pa cu verovatno traziti da mi se zameni.
Zanimljivo je, mada meni se od ovih novijih, najvise svidja 090 kuciste.
U pravu si za bezel, ni meni se ne svidja.
svidjaju mi se
Danas sam nasao ovaj sajt:
NEW RUSSIAN VOSTOK AUTO AMPHIBIAN AMFIBIA TURBINA TURBINE DIVER WATCH 230605 - ChistopolCity
Mnogo lepi satovi, nisam uspeo da vidim da je ovo vec neko od vas predstavio ali je zaista vredno paznje.
NOVA AMFIBIJA !
Da fino izgledaju te nove Amfibije. Izgleda da je konacno narukvica onakva kakva i treba da bude (pun celik, solidna kopca, a ne parce tankog lima sa sarnirima :)). Cini mi se da smo negde ogovarali ove nove modele, samo ne znam gde :confused: Mozda je bilo onako usput....Verovatno ce Ruja vec da se udostoji da to malo predstavi ovde :D
Jedino mi bode oci ovaj natpis: Made in Russia. Sto ga iskrivise tako da mi je znati?! Da je u ravni sa natpisom iznad ili da je dole na obodu na poziciji 6h, ovako....
I ja sam se cudio da niste nista pisali o njima, mozda usput, taj mehanizam je odlican svi smo zamerali zavrsnoj obradi, ona je sada, rekao bih odlicna ali cena nije vise 62 $...ko ce svima ugoditi.
Ne bih bas rekao da je na onim klasicnim Amfibijama zavrsna obrada losa.
Ima par mana, medju kojima je najveca narukvica, ali to je odlican sat za te pare.
Zaista su kvalitetno napravljene.
Cinjenica je da su stare Amfi za karakteristike koje dobijes po ''onoj'' ceni, odlicni satovi. Medjutim, mereno standardima koji vaze za druge satove - zavrsna obrada nije nimalo sjajna. Jednostavno, zavrsna obrada se mora meriti posebnim arsinima koji vaze za ruske satove:D E sada, sto reci GIvan, izgleda da su poboljsali obradu i neke detalje (narukvica, kopca, bezel sa klikovima, superiluminova umesto ko zna cega, karbon(kod konkretnog primerka), staklo umesto akrila) ali je i cena otisla gore (mozda za nijansu previse). Voleo bih da neki od njih propustim kroz sake...(oprosticu glupavo orijentisani natpis, jer to su, zaboga, Rusi) :D
meni se ovaj novi oblik kucista svidja i u nekoj skorijoj buducnosti planiram da uzmem ovaj model, samo bih bazel promenio:
Vostok Watch Amphibian Classic 110908 Meranom.com
Ova ne spada u nove pomenute ali meni je nova:
VOSTOK Russian Auto Amphibian Neptune Watch 0358F New | eBay
P.S.
Ako treba premestite na pravo mesto...
Dobar je Neptun:thumbup:
Jedino mi se moram priznati ne svidja sistem kacenja narukvice.:)
Videh na meranomu 090 kućište, za iste pare kao i sve ostale.
Prilog 56020 Prilog 56022 Prilog 56023 Prilog 56024 Prilog 56025
Na prvi pogled mi se dopada, lici na 1967, ALI...Rusi ne bi bili Rusi... :)
Nema datum, cifer je nekako "jadan", da su bar reljefni markeri... Samo 4 lume tačke. Kućište se sija kao sudopera. Mnogo bi bolje bilo da je matirano. Mislim da uz minimalne korekcije (brusenje kucista, zamena cifera, mada ce to povuci i zamenu mehanizma) mogu dobiti amfibiju kakvu zaista želim. Ko zna, mozda ju i kupim.
edit: @Rus PA,
koliko je poštarina sa Meranoma?
Sija se kao sudopera..... :lol: Kako si se samo toga setio...
Realno za te pare je odlicna. I meni se svidja taj tip kucista.
Postarina za taj model je 3.71€, sad sam proverio.
Pa vidi kako "lomi" odraz, kao da je od lima :laugh:
Ma dopada se i meni, al' sam se iznervirao zašto su ga polirali. Jeste dobra, i stvarno sam blizu da narucim jednu. Dugo se vec lomim izmedju 420 i 710 kucista, ali sada mi se ovo najvise dopada... Ali, morao bih da ga "matiram". Pretpostavljam i da je "lepak" za otiske prstiju, da se i najmanji vidi.