Jel treba da očekujem da će mi naplatiti nešto na carini ako sam naručio sat od 100 dolara? Mislim da ne bi trebalo zbog sporazuma o slobodnoj trgovini zar ne?
Jel treba da očekujem da će mi naplatiti nešto na carini ako sam naručio sat od 100 dolara? Mislim da ne bi trebalo zbog sporazuma o slobodnoj trgovini zar ne?
Baš je ovo i mene zanimalo. Javi kako si prošao.
Javim kad stigne
Meni su svi bili pouzdani a prošlo mi ih je 7-8 kroz ruke da sam ih nosio, i dosta ovako da nisu moji. Ništa od ovoga nisam primetio. Takođe i više SEova, imao sam dva, drug ima dva. Pecam sad jedan.
Opaaa. Bio je red da malo ožive Komandirski seriju. Nadam se samo da neće preterati sa cenom i da će biti serijski modeli a ne kao SE modeli koji momentalno nestanu i više se ne pojave u prodaji.
Meni se čini da bi mogli da idu na dva koloseka. Ako hoće da zadrže seriju 'komandirski', mogli bi da koriste starije modele kao uzor, da koriste ista kućišta i da natpis bude na ruskom. Npr. onaj model u pilotskom fazonu na trećoj slici bi komotno mogao da ima drugi naziv, jer se dosta udaljio od onoga što je poznato pod imenom 'komandirski'.
Mislim da bi Vostok mogao da malo i eksperimentiše sa novim serijama, paralelno sa starim amfibijama i komandircima. Svakako da bi šira ponuda bila zanimljivija, a ne znam koliko će im se na duge staze isplatiti da imaju toliki akcenat na satovima koji podsećaju na SSSR. Perestrojka je bila pre oko trideset godina, na SSSR se polako zaboravlja, a mlađa populacija nije imala taj doživljaj SSSR-a koji smo imali mi, čak i kada je veoma obrazovana. Da im je na raspolaganju samo rusko tržište, mislim da bi imali kupce i za druge serije.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Da ažuriram vesti, moja amfibija je od danas u Srbiji, sada čekam šta će biti dalje![]()
Orf znam za Amfibiju sa dve krunice. Redak sat , pominjao sam ga ovde
Istorija Vostok satova - Amfibija i Komandirski
Interesuje me kako izgleda ceo sat pre svega brojčanik. Poklopac je odličan, mada natpis kompresor je suvišan jer se odnosi na način dihtovanja kućišta a Amfibija ima svoj prepoznatljiv dizajn dihtovanja. Išli su pogrešnom logikom-dve krunice to je kompresor. Nebitno samo neka je naprave. Šteta je ukoliko to bude SE model. Nestaće momentalno.
Stigao danas. Veoma sam zadovoljan. Jedina zamerka je latinica a na krunici ćirilicom V. Pakovanje i booklet su lepi. Sat je podešen, dosta je pomeren u plus. Finiš je odličan.
Uros GT
Čestitam!
Baš taj bih i ja kupio.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Bookmarks sajtovi